Annonce
Sønderjylland

Kreditbanken har kurs mod rekordregnskab

Kreditbankens direktør, Lars Frank Jensen, kan endnu en gang glæde sig over et lovende regnskab. Arkivfoto: Claus Thorsted
Forventningerne til årsresultatet i Kreditbanken er på de seneste tre måneder opjusteret fra 70-80 millioner kroner til 90-110 millioner. Dermed er der udsigt til at overgå 2018-regnskabet, der ellers blev betegnet som ekstraordinært godt. steret

SØNDERJYLLAND: Her går det godt - meget godt.

Da Kreditbanken fremlagde sit halvårsregnskab for 2019 med et overskud på 40,4 millioner kroner, blev forventningerne til årsresultatet opskrevet fra mellem 52 og 72 millioner kroner til mellem 70 og 80 millioner kroner. Men det kommer næppe til at holde. Tværtimod.

Det sønderjyske pengeinstitut har netop offentliggjort regnskabet efter tredje kvartal. Det viser et overskud på 81,9 millioner kroner, hvilket samtidig gør, at bankens forventninger til årsresultatet før skat endnu en gang er opskrevet til nyt rekordniveau på 90 til 110 millioner kroner.

Kreditbanken kom ud af 2018 med et plus på 93,2 millioner kroner før skat, hvilket blev betegnet som et ekstraordinært godt år.

Når jeg kigger tilbage på den forgangne del af 2019, kan jeg konstatere, at det har været ret godt at drive den sønderjyske lokalbank.

Lars Frank Jensen, direktør, Kreditbanken

En god medspiller

Overskuddet for årets første ni måneder afspejler et højt aktivitetsniveau, en ekstraordinær kursgevinst, og at nedskrivninger på udlån ligger markant under bankens hidtidige forventningsniveau.

- Når jeg kigger tilbage på den forgangne del af 2019, kan jeg konstatere, at det har været ret godt at drive den sønderjyske lokalbank, oplyser bankdirektør Lars Frank Jensen i en udsendt pressemeddelelse.

- Ud over, at det basalt set går banken ganske fornuftigt, så har banken nydt godt af, at mange nye kunder har givet ekstra medvind, og at konjunkturen har været en god medspiller, lyder det fra direktøren.

Annonce

Nye kunder

De seneste år har Kreditbanken med afdelinger i de fire sønderjyske købstæder ifølge egne oplysninger fået 10 nye kunder på hver åbningsdag. Den tendens fortsætter i 2019.

- Vi tager det som et vidnesbyrd om, at vores koncept har potentiale. Fordi det kort fortalt er et koncept, hvor det er er dem, der møder kunderne, der kan tage beslutninger sammen med kunderne – vel at mærke på grundlag af kundernes behov og på grundlag af kalkulerede risici, siger Lars Frank Jensen.

At konjunkturerne har været en god medspiller for Kreditbanken kommer til udtryk ved, at bankens hensættelser til imødegåelse af tab er nedadgående.

- Banken har nemlig ikke haft behov for at foretage de budgetterede nedskrivninger, Tværtimod. Banken har skullet tilbageføre tidligere foretagne nedskrivninger, påpeger direktøren.

Årets Bank

Kreditbanken vandt tidligere på årets titlen som ”Årets Bank 2019” blandt landets mindre banker.

Bag kåringen stod FinansWatch og revisionsfirmaet EY.

Kreditbanken vandt i sin kategori foran Express Bank og Skjern Bank.

Annonce

Egenkapitalen

Når der omkring det forventede årsresultat på 90-110 millioner kroner er en margin på 20 millioner skyldes det, at der er usikkerhed omkring udviklingen i kursreguleringerne i årets sidste tre måneder.

Kreditbanken fremstår ved udgangen af september med en egenkapital på 631 millioner kroner. Det er knap 60 millioner kroner mere end på samme tid året før.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland For abonnenter

0 kroner for en hel dags arbejde: Mens andre vagtlæger skovler 40.000 sammen på en vagt, har Michael prøvet det stik modsatte

Annonce