Annonce
Aabenraa

Kreditbankens direktør fylder rundt: - Man skal huske de gamle dyder

Direktør for Kreditbanken, Lars Frank Jensen, fylder 60 år onsdag den 8. juli. Han har været ansat i banken siden 1999 og har været direktør i 16 år. Foto: Christian Bang
Onsdag den 8. juli fylder direktør for Kreditbanken, Lars Frank Jensen, 60 år. Han kom ind i bankverdenen ved en tilfældighed, men elsker sit job, hvor hans personlige værdier også er det, banken står for.

Aabenraa: Han er som den bank, han står i spidsen for: Nærværende, imødekommende, fleksibel, robust, stabil, opfører sig ordentligt og holder det, han lover.

Når direktør i Kreditbanken, Lars Frank Jensen, onsdag den 8. juli fylder 60 år, kan han se tilbage på 16 år i direktørstolen. En stol, hvorfra han styrer en bank med benene solidt plantet i den sønderjyske muld og med værdierne i orden.

Her er der ikke noget med at være smart eller unødvendige risici ligesom det heller ikke er i Lars Frank Jensen private liv.

Annonce

- De værdier, vi arbejder efter i banken er også mine personlige værdier. Jeg er ikke en anden person, når jeg kommer hjem. Man skal huske de gamle dyder. Vi skal ikke være smarte og etablere nye produkter, som vi ikke selv forstår. Alle banker kan jo i dag det samme, og jeg tror på, at vores tilstrømning af kunder sker, fordi vi har de værdier, fortæller han.

Gør en forskel

Lars Frank Jensen og Kreditbanken har hængt sammen i 21 år. Som sønderjyde med stort S var det nok givet, at det var her, han skulle arbejde, men lige som alle andre unge var mulighederne mange, da han var ung, og tvivlen om, hvad han skulle, sad også i ham.

Derfor tog han først en matematisk studentereksamen, inden han efter militæret tog den etårige HH på handelsskolen.

- Her fik jeg interesse for erhvervsøkonomi og nationaløkonomi, og da muligheden kom for at blive bankelev i Sydbank, var det oplagt at søge den. Men det var ikke noget, jeg gik helhjertet ind i. Det var ikke et 100 procent ønske fra starten af. Det var mange tilfældigheder, der gjorde, at jeg blev bankmand, men i dag stortrives jeg med det. Kombinationen af økonomien og at have med mennesker at gøre er det, der har drevet mig alle årene. Jeg kører glad på arbejde gennem skoven hver dag, fordi jeg har et job, hvor jeg gør en forskel, og jeg har rigtig gode kolleger. Der er så mange, der har travlt med at fremhæve direktøren, når det går godt, men det er jo noget pjat, for det er kollegerne, der gør en forskel. At få et hold til at spille sammen - at lede dem og have ansvar, det er spændende og interessant, forklarer Lars Frank Jensen.

Annonce

Det lokale er vigtigt

Han er derfor heller ikke en direktør, som sidder i sin stol gemt væk på sit kontor. Han taler stadig med og rådgiver kunder for at have fingeren på pulsen. Han er ligesom banken støbt af Sønderjylland og af landsdelens specielle historie, og det med at være lokal spiller en stor rolle i både hans arbejdsliv og i hans privatliv.

Han er engageret i lokale foreninger som Stollig Jagtforening, Round Tables klub 55 for eks-tablere og viceoldermand i Aabenraa Skyttelaug af 1734.

- Det er selskabelige ting, som jeg hygger mig med, og jeg gør det bestemt ikke af pligt, selvom jeg mener, at det hænger sammen med profilen. At når man er lokal bankdirektør, så engagerer man sig også i det lokale liv ligesom man som lokal bank også støtter det lokale som f.eks. ringriderfesten, pointerer han.


Der er så mange, der har travlt med at fremhæve direktøren, når det går godt, men det er jo noget pjat, for det er kollegerne, der gør en forskel. At få et hold til at spille sammen - at lede dem og have ansvar, det er spændende og interessant


Den fest blev ikke til noget i år ligesom der heller ikke bliver nogen reception i anledning af hans runde fødselsdag, men det gør ham nu ikke noget.

- At være midtpunkt er ikke lige mig. Jeg er beskeden og genert af natur, så det er fint med mig ikke at holde reception, selvom jeg selvfølgelig gerne ville have hilst på kunder med flere. Jeg fejrer fødselsdagen med morgenkaffe med kollegerne, gæster til frokost og familien om aftenen, og det passer mig fint, smiler den runde fødselar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aabenraa

Præsten og politikeren fylder 50

Annonce