Annonce
Nordtyskland

Kreditorer bakker op om redningsplan for værft

Den tyske storinvestor Lars Windhorst har for anden gang på kort tid reddet værftet i Flensborg fra at blive lukket.
Den sidste store forhindring for at redde værftet i Flensborg er overvundet, efter kreditorerne enstemmigt har godkendt, at virksomheden skifter ejer på papiret.
Annonce

FLENSBORG: Kreditorerne har godkendt, at det insolvente værft i Flensborg bliver solgt til virksomheden Tennor Holding. Både værfter og Tennor Holding tilhører den tyske storinvestor Lars Windhorst, så kun formelt er der tale om et ejerskifte. Men manøvren betyder, at værftet kan starte på en frisk uden tyngende gæld.

- Dermed er den sidste, store forhindring for en ny begyndelse overvundet, siger Christoph Morgen, der er sat ind som kurator i virksomheden.

Han går ud fra, at ændringerne træder i kraft ved udgangen af august. Købsaftalen er underskrevet.

Annonce

Mange fyringer

Allerede i 2019 blev værftet for første gang overtaget af Lars Windhorst.

Retten i Flensborg tog den første august fat på at behandle sagen sagen om værftets begæring om insolvens.

Transferselskab

Transferselskaber er en arbejdsmarkedspolitisk ordning i forbindelse med rekonstruktion af større virksomheder i Tyskland. Afskedigede medarbejdere bliver ansat i selskabet og får fortsat udbetalt en del af deres løn. Tiden skal bruges til opkvalificering, så de berørte kan finde nyt årbejde. I Flensborg kommer transferselskabet til at eksistere i seks måneder.

Omkring 350 af de hidtil 650 ansatte beholder deres arbejdsplads. Cirka 300 blev i begyndelsen af august flyttet over i et såkaldt transferselskab. Det var en af Lars Windhorsts betingelser.


I disse svære tider, hvor meget er i opbrud, er det vigtigt for mig at bakke værftet og dets medarbejdere op.

Lars Windhorst, værftsejer.


Investoren har samtidig givet løfte om ordrer på to nye færger. Der er tale om en bestilling med en samlet værdi på mere end 100 millioner euro.

- I disse svære tider, hvor meget er i opbrud, er det vigtigt for mig at bakke værftet og dets medarbejdere op, sagde Windhorst, da han offentliggjorde overtagelsen.

Han beklagede dengang, at det ikke var muligt at redde alle arbejdspladser.

- Men jeg tror grundlæggende på virksomhedens fremtid. Derfor går jeg endnu engang ind via Tennor, understregede Lars Windhorst.

Værftet var endnu tidligere ejet af det norske rederi Siem, der har indvilget i at overtage en halvfærdig færge, som værftet hang på, efter en anden kontrakt var blevet ophævet.

Annonce

Enstemmig støtte

Formanden for de ansattes såkaldte driftsråd, Thomas Jansen, opfordrer Siem til at lade færgen blive bygget færdig i Flensborg. Hermed ville man også straks kunne hente medarbejdere fra transferselskabet tilbage til værftet.

Ved det lukkede kreditormøde torsdag deltog omkring 50 personer. De bakkede enstemmigt op om redningsplanen for værftet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Varde

Problemer med Venstres online-afstemning: Jørgen fik ikke chancen for at stemme på Line

Erhverv For abonnenter

Familievirksomhed lever af at lave lyd og lys til store arrangementer: Sådan lykkedes det at lave overskud trods corona-nedlukning

Sport

Danmark slider sig i VM-semfinalen i vild gyser

Sønderjyske Fodbold

Første vintertransfer er på plads: SønderjyskE henter svensk forsvarsspiller

Annonce