Annonce
Debat

Krejlerkongens død

Læserbrev: Tænk at TV 2 Nyhederne bringer et større indslag i bedste sendetid om den såkaldte krejlerkonge Låsby Svendsens død. Krejleren over alle er han blevet kaldt. TV 2 hylder ham for hans usædvanlige handelstalent. Denne Låsby Svendsen, der blev 90 år, slog sig som 20-årig ned i byen Låsby mellem Århus og Silkeborg. Derfor det noget besynderlige navn: Låsby Svendsen. Herfra udbyggede han krejlergenet og kræmmerimperiet: Med salg af brugte biler, heste, "ægte" tæpper og spegepølser i metermål.

Han var her, der og alle vegne på diverse kræmmermarkeder. Overalt hvor der kunne gøres en god handel. "Man skal tælle fingrene bagefter, når vi giver håndslag på en handel", har mange sagt med et stort smil.

Senere fik Låsby Svendsen hul på en stor handel med pantebreve og ejendomme. Jeg ved fra flere kommunaldirektører i socialt udsatte kommuner, at de fik røde knopper, når Låsby var inden for kommunegrænsen. Han opkøbte nemlig i stor stil mange faldefærdige rønner for en slik og udlejede dem derefter så dyrt som muligt ud til fattige familier. En god krejler fidus. Kommunen og skatteborgerne sad derefter med regningen og smerten.

Annonce

Lige til sidst – og det er klokkeklar fakta: Låsby Svendsen blev i 2014 idømt en betinget fængselsdom på fem måneder for skattesvig og skyldnersvig for ikke mindre end 58 millioner kroner. Efterfølgende gik storkrejleren personligt konkurs. Når man laver en så fin, rosende nekrolog over et så stort menneske som Låsby, der har gavnet så mange, skal man altså hele vejen rundt. TV 2s dækning er derfor en skandale rent journalistisk: Et selvmål af dimensioner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce