Annonce
Livsstil

Kriblekongen: En legeprofil du bør kende

Yoghurtslim: Vil du lave slim uden skidt kemi, så er yoghurtslim et godt bud. Det er nemt at lave og sjovt at lege med. Bland 1 dl yoghurt med 120 g kartoffelmel og 4 g olie. Tilføj lidt frugtfarve, hvis du ønsker en farvet slim. Opbevares i køleskabet i et par dage. Foto: Kristina Wildenhoft
På mindre end to år har Kristina Wildenhoft fået over 60.000 følgere på sin instagramprofil, Kriblekongen, hvor hun deler gode idéer til, hvad man kan lave med sine børn.

Farverige papirsommerfugle, små bøtter med maling, tegninger, klodser, selvlavede melposer og slim. Kristina Wildenhofts instagramprofil bugner med idéer til, hvad småbørnsforældre kan lave sammen med deres børn. Den første post fra 27. marts 2019 fik 50 ”Synes godt om”, og i skrivende stund har den seneste post om drageæg fået 1374 ”Synes godt om”.

For Kristina Wildenhoft, der er uddannet pædagog, men som har givet jobbet op for at være hjemme ved sine to drenge, Vegas og Villum på fem og tre år, har interessen for hendes legeprofil, som hun kalder den, været overvældende.

- Vi solgte faktisk vores hus for at vi kunne have råd til, at jeg kunne gå hjemme med drengene, men nu tjener jeg min løn på Kriblekongen, så det havde vi slet ikke behøvet, siger hun.

Det største boost fik hendes instagramprofil under den første corona-nedlukning, hvor hun gik fra 20.000 til 40.000 følgere på kort tid.

- Det gik pludselig virkelig hurtigt, siger Kristina Wildenhoft og tilføjer, at hun oprettede profilen, fordi hun selv savnede en dansk legeprofil, hvor hun kunne blive inspireret og finde sjove aktiviteter at lave med sine børn.

Kristina Wildenhoft står bag legeprofilen Kriblekongen, som har fået et hav af nye følgere under coronapandemien. Foto: Kristina Wildenhoft
Annonce

En kreativ tankegang

I lang tid fulgte hun udenlandske profiler, men på et tidspunkt blev det træls at handle amerikanske produkter på Amazon og oversætte ounces til gram, når der skulle laves klister eller trylledej.

- Jeg startede med at oversætte nogle af de ting, jeg så på de udenlandske profiler, og så blev jeg den profil, jeg selv savnede, lyder det fra Kristina Wildenhoft.

I dag finder hun stadig inspiration hos andre legeprofiler, men hun har også vænnet sig til at tænke mere kreativt og lytte til Vegas’ og Villums kropssprog.

- Tit er mine idéer en kombination af noget, jeg har set, og det, mine børn viser mig, de har lyst til at lave. På et tidspunkt så jeg et legeskema lavet af Michelle Thornhill. Det åbnede meget for mig. Hun talte om funktionen af legen. Det betyder, at man kigger på, hvad barnet er optaget af, og laver en leg centreret omkring det. Hvis barnet for eksempel kan lide at putte små ting i huller, så finder man på alle mulige lege, som handler om det. Barnet viser dig, hvad det har lyst til at lave, og så skaber du nogle rammer, så barnet kan gribe fascinationen.

Skumkylling: En skumkylling er ret nem at lave. Hæld sæbe, lidt vand og gul frugtfarve i et rent glas med låg. Ryst, så skummet bliver gult. Tape eller lim derefter øjne og næb på og evt. gule halefjer. Når glasset har stået lidt tid, forsvinder skummet, og det skal rystes på ny. Foto: Kristina Wildenhoft
Drageæg: Kog æg og lad dem køle lidt af. Knus skallen og læg æggene i hver deres lille pose. Dryp et par dråber frugtfarve ned på æggene, der stadig har den knuste skal på. Fordel farven ud over hele ægget og lad det ligge i cirka 20 minutter. Skyl farven af og pil skallen af. Sådan får du fine drageæg. Foto: Kristina Wildenhoft
Sansepose-æg: Til denne aktivitet skal du bruge en lamineringslomme, saks, farvet vand og et strygejern. Start med at klippe et æg ud af din lamineringslomme og stryg kanten i den ene halvdel. Derefter stryger du i zigzag og buer, så du får forskellige rum i dit æg. Hæld farvet vand i et rum og stryg det sidste stykke, så vandet ikke løber ud. Gør det samme med de andre rum. Foto: Kristina Wildenhoft
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Esbjergs sidste kvotekonge skovler penge: Har tjent mere end en kvart milliard kroner de sidste ti år, men nu truer Brexit

Erhverv

Montører overfuses af vrede kunder på hjemmekontoret: Nu får de hjælp til at nedtrappe konflikterne

Sydjylland

Få overblikket over de nye rejseregler her: Hvornår må vi grænsehandle og rejse på ferie?

Sønderborg For abonnenter

Modstander undrer sig over byggeri af biogasanlæg: - Det er grove løjer

Annonce