Farverige papirsommerfugle, små bøtter med maling, tegninger, klodser, selvlavede melposer og slim. Kristina Wildenhofts instagramprofil bugner med idéer til, hvad småbørnsforældre kan lave sammen med deres børn. Den første post fra 27. marts 2019 fik 50 ”Synes godt om”, og i skrivende stund har den seneste post om drageæg fået 1374 ”Synes godt om”.
For Kristina Wildenhoft, der er uddannet pædagog, men som har givet jobbet op for at være hjemme ved sine to drenge, Vegas og Villum på fem og tre år, har interessen for hendes legeprofil, som hun kalder den, været overvældende.
- Vi solgte faktisk vores hus for at vi kunne have råd til, at jeg kunne gå hjemme med drengene, men nu tjener jeg min løn på Kriblekongen, så det havde vi slet ikke behøvet, siger hun.
Det største boost fik hendes instagramprofil under den første corona-nedlukning, hvor hun gik fra 20.000 til 40.000 følgere på kort tid.
- Det gik pludselig virkelig hurtigt, siger Kristina Wildenhoft og tilføjer, at hun oprettede profilen, fordi hun selv savnede en dansk legeprofil, hvor hun kunne blive inspireret og finde sjove aktiviteter at lave med sine børn.
En kreativ tankegang
I lang tid fulgte hun udenlandske profiler, men på et tidspunkt blev det træls at handle amerikanske produkter på Amazon og oversætte ounces til gram, når der skulle laves klister eller trylledej.
- Jeg startede med at oversætte nogle af de ting, jeg så på de udenlandske profiler, og så blev jeg den profil, jeg selv savnede, lyder det fra Kristina Wildenhoft.
I dag finder hun stadig inspiration hos andre legeprofiler, men hun har også vænnet sig til at tænke mere kreativt og lytte til Vegas’ og Villums kropssprog.
- Tit er mine idéer en kombination af noget, jeg har set, og det, mine børn viser mig, de har lyst til at lave. På et tidspunkt så jeg et legeskema lavet af Michelle Thornhill. Det åbnede meget for mig. Hun talte om funktionen af legen. Det betyder, at man kigger på, hvad barnet er optaget af, og laver en leg centreret omkring det. Hvis barnet for eksempel kan lide at putte små ting i huller, så finder man på alle mulige lege, som handler om det. Barnet viser dig, hvad det har lyst til at lave, og så skaber du nogle rammer, så barnet kan gribe fascinationen.