Annonce
Sønderborg

Krigens minder i nyt årsskrift

Hørup: Lokalhistorisk Forening for Hørup Sogn er klar med sit årsskrift nummer 39.

100-året for Genforeningen har påvirket det nyeste årsskrift. Det bringer nemlig to beretninger fra unge i Hørup Sogn, som ufrivilligt deltog i første verdenskrig som tyske soldater. Det er "Due i den store krig" om Hans Due, som blev sendt i krig som 18-årig. Den anden beretning er "Krigsminder 1917-1919" af Andreas Kock fra Hørup, som kom i krig som 19-årig.

Også anden verdenskrigs påvirkning på Hørup berettes der om i "Civile tyske flygtninge i Danmark og Hørup Sogn" af Anton Marckmann. Her kan man læse om flygtningelejrene i Majbøl og Hørup, som husede flygtninge fra Tyskland.

En families hårde skæbne kan man læse om i "En familietragedie", mens beretningen "Om Christian Knudsen" fortæller om Ketting-drengen, der blev præst.

Årsskriftet kan fås ved at henvende sig til foreningen på tlf. 8893 5206 eller via e-mail til kaellerarkiv@stofanet.dk

Lokalhistorisk Forening for Hørup Sogn skulle have haft generalforsamling den 17. marts, men den er aflyst og flyttes til onsdag den 25. august klokken 19.00 på Knøs Gaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

En af Esbjergs rigeste familier vil bygge nyt sportsanlæg på historisk grund

Haderslev For abonnenter

Cecilie Haaland vil i byrådet: - Jeg kan godt frygte, at folk vil tænke, at jeg ikke ved noget om, hvordan tingene hænger sammen

Annonce