Annonce
Sydjylland

Krimiforfatter udgiver artikler fra et langt journalistliv

Gretelise Holm er aktuel med to bøger. Først udkommer en artikelsamling, og så er der snart en ny krimi på vej til læserne. Arkivfoto: Maria Tuxen Hedegaard
Mange kender hende som krimiforfatter, men Gretelise Holm er uddannet journalist, og det dokumenterer hun grundigt i sin nye bog, der samler artikler fra et langt liv i faget.

I dag er hun kendt som en af landets bedst sælgende krimiforfattere, men 73-årige Gretelise Holm begyndte karrieren som journalistelev på Kolding Folkeblad i 1963. Og hun begyndte med at smøre rundstykker til kollegerne. Det kan man læse i hendes nye bog "På tryk - gennem et halvt århundrede".

Gretelise Holm er født i Tønder, men hun havde en stor del af sin opvækst i og omkring Kolding, hvilket man kan læse en hel del om i hendes første erindringsbog "Jesus, pengene og livet".

Hendes nye bog, "På tryk", er på cirka 500 sider, og den samler et væld af artikler fra i alt 56 års virke som journalist. To af artiklerne i bogen stammer fra elevårene på Kolding Folkeblad. Gretelise Holm ser sin nye bog som en forlængelse af de to bøger, hun har skrevet med sin erindringer.

- "På tryk" ligger i forlængelse af mine erindringsbøger, som fortæller om mit liv, i den nye bog fortæller jeg om mit arbejde gennem mine artikler. Jeg har aldrig skrevet dagbog, men jeg har nærmest ikke gået to skridt uden at skrive en artikler om det, så jeg har på en måde dokumenteret mit arbejdsliv gennem de artikler, jeg har skrevet.

"På tryk" er netop udkommet og samler udvalgte reportager, kommentarer, essays og noveller fra 1964 og frem. Og til september er bestsellerforfatteren tilmed aktuel med en ny spændingsroman.

Annonce

Ny krimi på vej

Ud over Kolding Folkeblad har Gretelise Holm arbejdet som journalist på Børsen, Berlingske, Politiken og en række andre trykte medier, og hun har været prorektor og lektor på Journalisthøjskolen i 1980'erne.

I de senere år har hun skrevet adskillige bøger. Hendes eget erindringsværk, der udkom i to bind i 2014, er solgt i næsten 100.000 eksemplarer.

Hun har skrevet ungdomsromaner og krimier, som er udkommet i adskillige lande. Hendes næste spændingsroman, "Dødfunden", udkommer 15. september.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Mens regeringen tøver, holder danskerne i kø

Læserbrev: Omtrent fire måneder er der gået, siden den socialdemokratiske transportminister, Benny Engelbrecht, proklamerede i JydskeVestkysten, at han for længst er trukket i arbejdstøjet, og at der fra regeringens side bliver arbejdet hårdt på en ny infrastrukturplan. Noget vi i Venstre selvsagt var glade for at høre. Nu er der som sagt gået over fire måneder, og på kalenderen står der 2020. Mere end et halvt år er gået, siden Socialdemokratiet flyttede ind i regeringskontorerne, og danskerne er endnu ikke stillet en infrastrukturplan i udsigt. Mens trafikken på de danske veje snegler sig afsted, og borgere og virksomheder bruger mere tid på kø og trængsel, kan transportministeren end ikke sætte et årstal på en ny infrastrukturplan. Alle os sydjyder må således gå rundt i uvished – vi ved ikke, om vi er købt eller solgt. Og uvisheden skaber selvfølgelig bekymring. For hvad skal der ske med Ny Midtjyske Motorvej? E45/E20 ved Kolding? Rute 11 fra Korskro til Varde? Eller for den sags skyld opgraderingen af Rute 11 til Tønder? Ingen ved det. Sidste år kom vi i Venstre i mål med en aftale om at investere mere end 110 milliarder kronet i vores infrastruktur frem mod 2030. Investeringer, som ville sikre vækst og bosætning over alt i Danmark. Derfor er det mildest talt bekymrende, at vi i Sydjylland ikke kan vide os sikre på, om de investeringer, som vi i Venstre var med til at aftale, overhovedet bliver til noget. I Venstre vil vi arbejde for, at vi hurtigst muligt bliver indkaldt til forhandlinger om en infrastrukturaftale. Vi kan ikke vente længere. For når borgere og virksomheder holder i kø koster det samfundet 20 milliarder kroner om året. Derfor er en god og sammenhængende infrastruktur helt grundlæggende for fortsat vækst og udvikling. Noget som er altafgørende, hvis vi skal investere i velfærd og grønne løsninger. Så alt imens regeringen har skudt endnu et løfte til hjørne, må vækst og udvikling sættes på pause.

Kolding For abonnenter

JV-Panelet: Det mener vi om lukningen af Danfoss-fabrik, parkeringssituationen i midtbyen og resultatlønnede konsulenter

Danmark

Mette F: Østdanmark skal betale mere for et land i balance

112

Lastbil ramt af bom i overkørsel i Ribe

Annonce