Annonce
Indland

Kriminalitet var det eneste formål med Loyal To Familia

Scanpix Danmark Stf/Ritzau Scanpix
Læderveste fundet i midtjysk virksomhed og seddel om værdisæt indgår i sag mod bande, der havde 200 medlemmer.

Håndfaste regler om påklædning, betaling af kontingent og en hierarkisk struktur er med til at bevise, at Loyal To Familia ikke bare har været en løs gruppering af unge, der kan lide at være sammen og at hjælpe hinanden.

Det fastslår Københavns Byret i fredagens dom om et forbud. Banden er en forening i Grundlovens forstand, og det er der fremlagt mange beviser på, mener domsmandsretten.

For eksempel fandt politiet hos en broderivirksomhed i Engesvang i Midtjylland 109 læderveste, som var tiltænkt banden. De skulle forsynes med bandens bomærke, og der var titler som President, Capitan, Sergent, Nomad, Prospect og Hangaround.

En håndskreven seddel med overskriften "LTF værdisæt?" og med stikord som "fælles mål/organisering og "Defense/Atack" underbygger, at der var en fast struktur.

I sommeren 2018 var der cirka 200 medlemmer. De optrådte for eksempel i Fredericia, Køge, Helsingør, Nivå og på Nørrebro i København. I Danmark var der ni afdelinger, og i Sverige var der to.

Hovedmanden og skaberen var Shuaib Khan, som for to år siden blev udvist af Danmark.

Han og de øvrige personer i ledelsen traf i 2013 beslutning om at etablere LTF, og formålet var klart: Man ville "sikre sig kontrollen med kriminelle og illegale markeder ved brug af vold og trusler om vold", står der i dommens præmisser.

Banden ekspanderede kraftigt, og det kostede flere mennesker livet, mens andre blev såret. Modstanderne var i hvert fald fem andre bander rundt om i landet, hedder det.

Det var "en væbnet kamp". Og den handlede om at sikre sig kontrol med blandt andet hashmarkeder i København og i belastede boligområder i Skovlunde, Køge, Hillerød, Allerød, Helsingør, Kokkedal, Nivå og i det nordlige og vestlige Aarhus, mener retten.

I dommen henvises til 14 domme om LTF-medlemmers voldelige optræden.

Det eneste formål med etableringen var gennem vold og brug af skydevåben at "skabe ulovlige økonomiske indtægter til medlemmerne af Loyal To Familia", lyder konklusionen.

Politiets foreløbige forbud mod LTF får rettens godkendt-stempel. Det var nødvendigt "for at sikre borgerne og samfundet mod yderligere lovovertrædelser fra Loyal To Familia", står der i dommen.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hvad bilder ministeriet sig ind?

I 2014 besluttede et flertal i Folketinget, at man ville have 14 års dansk indsats i Afghanistan undersøgt med særlig vægt på det civilt-militære samarbejde. Forsvarsakademiet, Dansk Institut for Internationale Studier samt et konsulentfirma skulle står for opgaven, men nu viser aktindsigter til Berlingske, at man i Forsvarsministeriet langt hen ad vejen ikke var tilfreds med især en række kritiske passager i udkastet til den endelig rapport. 14 kritiske passager er enten blevet fjernet eller ændret, således at slutresultatet tegner et mere rosenrødt billede af den danske indsats i Afghanistan, end det oprindeligt var tiltænkt, inden Forsvarsministeriet kom med forslag til, hvor man skulle have slettelakken frem. Nu bliver der i denne verden helt generelt lavet alt for mange rapporter, men denne havde dog det ædle formål at orientere Folketinget om, hvad der var gået godt og skidt. En rimelig idé, skulle man synes, al den stund, at danske soldater sendes ud i livsfarlige missioner, ligesom det danske samfund bruger milliarder af kroner på disse opgaver. Men Forsvarsministeriet syntes åbenbart ikke, at det var nødvendigt for vores folkevalgte eksempelvis at få at vide, at et fælles sekretariat mellem Forsvarsministeriet og Udenrigsministeriet ikke fungerede. Ej heller skulle det frem, at velkendte indretninger som offentlige udbud, der på vores breddegrader er med til at forhindre korruption, faktisk gjorde det modsatte i Afghanistan. Folketinget er altså blevet forholdt væsentliger oplysninger, og det er en skandale, også selv om ministeriet meddeler, at man jo bare kom med forslag til, hvad der skulle ændres eller slettes. Den har man hørt før, og den bliver ikke mere sand af at blive gentaget. Denne sag vidner om, at Forsvarsministeriet og nogle ansatte der har haft mere travlt med at pleje eget ry og karrierer end at oplyse Folketinget sandfærdigt om, hvad der er foregået i Afghanistan. Det er ikke bare uhæderligt, det er at sætte sig over landets øverste parlamentariske forsamling.

Kolding

Vej spærret: Store mængder regn giver problemer i Kolding

Annonce