Annonce
Indland

Krimiroller gjorde Lars Bom til stjerne

Lars Bom under optagelse i 2019 til krimiserien "Sommerdahl". Den 8. april fylder Lars Bom 60 år. Foto: Stub, Michael/Ritzau Scanpix

Skuespiller Lars Bom ser sig selv om alt andet end en polititype. Men hans roller i "Strisser på Samsø" og "Rejseholdet" kickstartede effektivt hans karriere.

Karrieren for skuespiller Lars Bom, som 8. april fylder 60 år, startede dybt bogstaveligt i det skjulte som manden inde i Bamses varme dragt i DRs populære småbørnsserie "Bamses Billedbog".

Siden kom Boms kameratjekkede blanding af drenget charme og fysisk machostil dog fuldt frem i lyset.

Det skete med et brag i tv-serien "Strisser på Samsø", som i slutningen af 90'erne var den første danske tv-serie med et seertal på over to millioner.

Rollen sikrede den unge Lars Bom i hovedrollen øjeblikkelig national stjernestatus. Som følelsesforstenet stenbrostrisser og knudret enkemand, som blev forflyttet til Samsø med sin datter, fik han lov at vise sig frem for hele Danmark.

Lars Boms lige fra starten tætbarberede isse og stærke fysiske fremtoning tilført følsom mimik har siden givet ham muligheder for at spille på flere yderpoler.

I kultfilmen "Pusher" fra 1996 var han rå som urobetjent. Ligeså i tv-serien "Edderkoppen" fra 2000 som håndlangeren og henretteren Arthur.

Til gengæld fik charme og humor lov til at præge hans rolle som den tidligere landsholdsspiller og lastbilchauffør Johnny Olsen i den populære tv-serie, "Rejseholdet" i 2000-04. Hvor han kejtet bagte på kollegaen Gaby og spillede fodbold med Laudrupbrødrene og scorede på straffe.

"Rejseholdet" var banebrydende som den første danske tv-serie, der vandt en Grammy Award som bedste internationale tv-serie.

Bom har senere fortalt, at livet som landskendt i karrierens start var svært for ham og fik ham til at kigge ned, indtil han lærte at leve med det.

Siden har han dog gladeligt medvirket ikke mindst i mange teaterforestillinger samt en stribe film som "Klatretøsen" og serien om "Max Pinlig". I 2016 kunne han fejre sit 30-års jubilæum.

Også en længere og noget kitschet reklamekampagne for telefonselskabet Onfone, indtaling af lydbøger og foredragsvirksomhed er indgået i Lars Boms repertoire gennem tiden.

De seneste år har Bom medvirket i blandt andet tv-serierne "Badehotellet" og krimiserien "Sommerdahl" på TV2 Charlie.

Og så er han et naturmenneske, der også elsker at cykle og løbe langt. En mangeårig løbekarriere blev grundlagt med et maratonløb i 1998 på den kinesiske mur.

Lars Bom var i 22 år gift med Birgit, som han har tre døtre sammen med.

Siden 2010 har han været sammen med kontrabassisten Eva Malling, som han mødte, da de begge medvirkede i ”Cabaret” i 2010.

/ritzau/

Lars Bom fotograferet sammen med den anden hovedrolleindehaver Andrea Vagn Jensen under optagelserne i 1997 i hans store gennembrud på tv i serien "Strisser på Samsø". Foto: Jørgen Jessen/Ritzau Scanpix
Lars Bom har løbet en stribe maratonløb og udgivet en træningspakke om løb. Her er han fotograferet under sit første maraton på Den Kinesiske Mur. (Arkivfoto). Foto: Bent K Rasmussen/Ritzau Scanpix
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Lyt til speedwaypodcasten 'Ryttergården': Besøg af Danmarks mest vindende kører nogensinde

Annonce