Annonce
Aabenraa

Krisen har været hård ved de ældre: Stor mangel på besøgsvenner

Der er stor mangel på besøgsvenner i Aabenraa og omegn for tiden. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Besøgstjenesten hos Røde Kors i Aabenraa oplever en stor stigning i antallet af henvendelser om at få en besøgsven.
Annonce

Aabenraa: Lederen af Besøgstjenesten hos Røde Kors i Aabenraa er lige nu ved at drukne i henvendelser om at få en besøgsven. Det betyder, at behovet for besøgsvenner er ekstraordinært stort, og der er simpelthen ikke nok af dem.

- Jeg har omkring 25 besøgsvenner for tiden i Aabenraa, Kliplev, Felsted og Løjt Kirkeby, men jeg har mindst brug for 15 flere for at kunne opfylde behovet, siger Susanne Skellgaard, der er leder af Besøgstjenesten.

- Jeg har en stor venteliste, som stiger fra dag til dag, fortsætter hun.

De er ikke de ældre selv, der henvender sig til Besøgstjenesten. Henvendelserne kommer typisk fra ansatte i Aabenraa Kommune, og selv en læge fra Sygehus Sønderjylland i Aabenraa har henvendt sig.

- De ansatte på kommunen har fået øjnene op for, at de kan henvende sig til os, når de på deres arbejde møder mennesker, der føler sig ensomme, siger Susanne Skellgaard.

Annonce

En svær periode

Nedlukningen af Danmark på grund af corona-virussen er ifølge Besøgstjenesten i Aabenraa en af hovedårsagerne til, at behovet for besøgsvenner er steget markant.

- Mange ældre har været meget isolerede og ensomme under nedlukningen. Derfor er behovet for en besøgsven blevet større. Ensomheden er blevet mere markant under corona-krisen, siger Susanne Skellgaard.


Hvis man gør noget godt for et andet menneske, så gør man også noget godt for sig selv.

Susanne Skellgaard, Besøgstjenesten


Der er flere gode grunde til, at man bør melde sig som besøgsven. Det er nemlig ikke kun givende for den person, der har brug for en.

- Man skal blive besøgsven, hvis man har lysten til at snakke med andre mennesker, og samtidig bliver man en del af vores dejlige fællesskab, siger Susanne Skellgaard og tilføjer.

- Hvis man gør noget godt for et andet menneske, så gør man også noget godt for sig selv.

Som besøgsven er der ikke faste krav om, hvor tit man skal aflægge besøg, men der er nogle forventninger.

- Fra Røde Kors' side forventer man et besøg om ugen i et par timer, men det er individuelt, siger Susanne Skellgaard, der tager en samtale med alle, der gerne vil være besøgsven, inden de kommer ud i marken.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Regionalt

Smitten daler i de fleste kommuner: Kolding tager et spring i den forkerte retning

EfB

Kommentar: Nyttige øretæver til EfB

Annonce