Annonce
Nordtyskland

Kriseramt værft taler med flere interesserede

Sidste år løb en stor færge til et norsk rederi af stablen i Flensborg.
Det kriseramte værft i Flensborg forhandler med flere, mulige købere og afgiver stadig tilbud på skibsbyggerier.

FLENSBORG: Juli kan blive en skæbnestund for det kriseramte værft i Flensborg. Endnu er det helt uklart, om det lykkes at få afsluttet forhandlingerne forhandlingerne om et salg til virksomheden Pella Sietas fra Hamborg i de kommende to uger.

- Målet er at afslutte forhandlingerne i juli. Men vi kan ikke udelukke, at drøftelserne kommer til at vare længere tid, oplyser, Cord Schellenberg, der er værftets talsmand.

Derfor bliver der for en sikkerheds skyld forberedt et såkaldt transferselskab, hvis eneste opgave er at formidle de cirka 650 ansatte videre til andre arbejdsgivere. Bliver værftet ikke solgt, mister de ansatte deres arbejdspladser.

Annonce

Job i farezonen

- I så fald bliver alle ansatte flyttet over i transferselskabet i den fastsatte periode eller indtil, de har fundet et job hos en anden arbejdsgiver, siger Cord Schellenberg.


For øjeblikket koncentrerer vi os om at få solgt virksomheden som et værft i drift. I øvrigt forhandler vi også med andre interessenter.

Cord Schellenberg, talsmand.


Et transferselskab eksisterer som regel maksimalt i 12 måneder. Det er så den frist, værftets arbejdere har til at finde nye job.

Ledelsen afviser indtil videre alle tanker om en opsplitning eller lukning.

- For øjeblikket koncentrerer vi os om at få solgt virksomheden som et værft i drift. I øvrigt forhandler vi også med andre interessenter, forklarer Cord Schellenberg.

Forlydender vil vide, at også den hollandske koncern, Damen Shipyards Group, kunne have et godt øje til værftet. For to uger siden ankom en anonym forretningsmand med privatjet til flyvepladsen i Flensborg. Han overnattede på et hotel ved havnen og fløj derefter videre til Amsterdam.

Hos Damen vil man dog ikke vide noget af planen.

- Nej, lyder det kortfattede svar fra den hollandske koncerns talsmand, Rick van de Weg.

Annonce

Dårlig stemning

På given foranledning er stemningen hos værftets ansatte dårlig. Under coronakrisen blev de sendt hjem med lønkompensation. Men i sidste måned blev de kaldt tilbage og har blandt andet været beskæftiget med at sætte værftsområdet i stand. Værftet afgiver også fortsat tilbud på skibsbyggerier.

- Der er konkrete muligheder for nye ordrer. Det står i umiddelbar sammenhæng med, at en ny ejer kan overtage værftet og drive det videre, understreger Cord Schellenberg.

Værftets nuværende ejer er den tyske storinvestor Lars Windhorst og hans selskab Tennor Holding.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
EfB

En Esbjerg-dreng tjekker ud: EfB og Mathias Kristensen skilles efter denne sæson

Aabenraa

Præsten og politikeren fylder 50

Annonce