Annonce
Esbjerg

Kriseramte mænd kan ikke få samvær med deres børn: Mødrene er bange for smitte

Diana Mose Olsen har været forstander på Mandecentret i Esbjerg siden januar. Udover det er hun byrådsmedlem i Esbjerg Byråd for Socialistisk Folkeparti. Arkivfoto: Martin Ravn
Corona-krisen har også nået de kriseramte mænd, der er på Mandecentret Esbjerg, hvor mændene, udover at være blevet hjemsendt fra deres arbejdsplads, heller ikke kan se deres egne børn.
Annonce

Esbjerg: "Jeg kan ikke blive hjemme, derfor møder jeg ind på arbejdet hver dag i disse tider. Mandecentret har fortsat åbent og lige nu har vi indskrevet 10 mænd og en del børn. De mænd har fortsat behov for støtte og hjælp, derfor møder jeg ind hver dag".

Sådan indleder Diana Mose Olsen (SF), forstander på Mandecentret i Esbjerg, et Facebook-opslag i sidste uge og forklarer deri, hvordan Mandecentret håndterer corona-krisen. Mandecentrets kernefunktion er blandt andet hjælpe mænd, der er midt i en depression eller familiekrise.

Af fare for smitte er disse mænd også blevet isoleret fra nærkontakt med andre. Dette påvirker især deres familieforhold, da nogle mænd oplever ikke at kunne se deres egne børn.

- På trods af at der endnu ikke er forbud mod at have samvær med sine børn, så oplever nogle af mændene, at nogle af mødrene siger, at de ikke må se deres børn i øjeblikket, fordi de kan være bekymret for smitte eller generel konfliktoptrapning, siger Diana Mose Olsen.

Flere af mændene på centret er som følge af corona-krisen også blevet sendt hjem fra det arbejde, der dagligt holder dem i gang.

- Hvis der er noget, der holder krisen fra døren, er det, at de kan gå ud og føle, at de har et normalt liv, hvor de går på arbejde og dermed har noget at stå op til. Og det er faktisk det, de ikke længere har, siger Diana Mose Olsen og uddyber:

- Flere af dem er tæt på at være deprimeret eller at have selvmordstanker, og det er derfor, at vi er nødt til fortsat at være her for dem.

Flere af dem er tæt på at være deprimerede eller at have selvmordstanker, og det er derfor, at vi er nødt til fortsat at være her for dem.

Diana Mose Olsen, forstander på Mandecentret Esbjerg.

Annonce

Hjælp på afstand

Af fare for ikke at smitte hinanden på Mandecentret har de ansatte også været nødt til at omlægge måden, hvorpå de kan hjælpe de kriseramte mænd. En af mændene har tilmed vist tegn på influenza, men da de ikke vil tage chancer, er denne mand blevet isoleret på sit værelse, hvorfor de ansatte dermed kun kan hjælpe ham over Skype.

- Vi tager alle de forbehold, vi kan - vi holder afstand, og vi sørger også for at spritte af. Det føles lidt mærkeligt at skulle hjælpe uden at have rigtig øjenkontakt, men det er bare sådan situationen er, og så må vi gøre det, vi kan, siger Diana Mose Olsen.

De mødes ikke mere end en til en, og så er Diana Mose Olsen begyndt at gå ture sammen med mændene, hvor de kan få ventileret.

- Vi kan ikke hjælpe helt på samme måde, som vi plejer, men vi føler, at vores gåture gør en forskel. Men hvis det på et tidspunkt så viser sig, at vi heller ikke kan det længere, så kan jeg godt blive lidt bekymret, siger Diana Mose Olsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tønder

Tønder tabte pusten efter pausen

Varde

Ingen kære mor: Skoleleder sender eleverne hjem, hvis de overtræder coronaregler

Annonce