x
Annonce
Esbjerg

Kriseramte mænd kan ikke få samvær med deres børn: Mødrene er bange for smitte

Diana Mose Olsen har været forstander på Mandecentret i Esbjerg siden januar. Udover det er hun byrådsmedlem i Esbjerg Byråd for Socialistisk Folkeparti. Arkivfoto: Martin Ravn
Corona-krisen har også nået de kriseramte mænd, der er på Mandecentret Esbjerg, hvor mændene, udover at være blevet hjemsendt fra deres arbejdsplads, heller ikke kan se deres egne børn.

Esbjerg: "Jeg kan ikke blive hjemme, derfor møder jeg ind på arbejdet hver dag i disse tider. Mandecentret har fortsat åbent og lige nu har vi indskrevet 10 mænd og en del børn. De mænd har fortsat behov for støtte og hjælp, derfor møder jeg ind hver dag".

Sådan indleder Diana Mose Olsen (SF), forstander på Mandecentret i Esbjerg, et Facebook-opslag i sidste uge og forklarer deri, hvordan Mandecentret håndterer corona-krisen. Mandecentrets kernefunktion er blandt andet hjælpe mænd, der er midt i en depression eller familiekrise.

Af fare for smitte er disse mænd også blevet isoleret fra nærkontakt med andre. Dette påvirker især deres familieforhold, da nogle mænd oplever ikke at kunne se deres egne børn.

- På trods af at der endnu ikke er forbud mod at have samvær med sine børn, så oplever nogle af mændene, at nogle af mødrene siger, at de ikke må se deres børn i øjeblikket, fordi de kan være bekymret for smitte eller generel konfliktoptrapning, siger Diana Mose Olsen.

Flere af mændene på centret er som følge af corona-krisen også blevet sendt hjem fra det arbejde, der dagligt holder dem i gang.

- Hvis der er noget, der holder krisen fra døren, er det, at de kan gå ud og føle, at de har et normalt liv, hvor de går på arbejde og dermed har noget at stå op til. Og det er faktisk det, de ikke længere har, siger Diana Mose Olsen og uddyber:

- Flere af dem er tæt på at være deprimeret eller at have selvmordstanker, og det er derfor, at vi er nødt til fortsat at være her for dem.

Annonce

Flere af dem er tæt på at være deprimerede eller at have selvmordstanker, og det er derfor, at vi er nødt til fortsat at være her for dem.

Diana Mose Olsen, forstander på Mandecentret Esbjerg.

Hjælp på afstand

Af fare for ikke at smitte hinanden på Mandecentret har de ansatte også været nødt til at omlægge måden, hvorpå de kan hjælpe de kriseramte mænd. En af mændene har tilmed vist tegn på influenza, men da de ikke vil tage chancer, er denne mand blevet isoleret på sit værelse, hvorfor de ansatte dermed kun kan hjælpe ham over Skype.

- Vi tager alle de forbehold, vi kan - vi holder afstand, og vi sørger også for at spritte af. Det føles lidt mærkeligt at skulle hjælpe uden at have rigtig øjenkontakt, men det er bare sådan situationen er, og så må vi gøre det, vi kan, siger Diana Mose Olsen.

De mødes ikke mere end en til en, og så er Diana Mose Olsen begyndt at gå ture sammen med mændene, hvor de kan få ventileret.

- Vi kan ikke hjælpe helt på samme måde, som vi plejer, men vi føler, at vores gåture gør en forskel. Men hvis det på et tidspunkt så viser sig, at vi heller ikke kan det længere, så kan jeg godt blive lidt bekymret, siger Diana Mose Olsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar

Byens butikker skal bruges - også efter coronakrisen

Fredag eftermiddag blev jeg ringet op. Min frisør havde taget fat i sin kalender og var begyndt at kontakte alle de kunder, hun har eller rettere havde en aftale med i sin salon. Min yngste og jeg stod for tur lige før påske, men den tid kan i sagens natur ikke gennemføres, så min udmærkede frisør ville lige høre, om hun måtte ringe mig op på den anden side. På den anden side af coronakrisen. Lad frisøren være bare et eksempel af mange på, hvordan de selvstændigt erhvervsdrivende kæmper for deres forretninger i disse uger. Frisøren får assistance fra Folketingets hjælpepakker, så hun regner med at klare sig, men hjælpepakker gør det ikke alene. For ville kunderne også være hos hende efter coronaen uden et opkald? HERMED TIL BUTIKKERNE i Aabenraas gågade: Mange af dem ligger lukkede hen, enkelte har genåbnet, og flere gør sig samme overvejelse. I denne uge blev vi på redaktionen kontaktet af Gitte Jensen og Solvejg Jensen fra henholdsvis Tinzon House og Ole Chokolade. De ville gerne fortælle, at de var begyndt at samarbejde nærmest under mottoet - køb lidt hos den ene og få noget med fra den anden også. Dette budskab havde de fortalt på Facebook, men som de konstaterede, er de sociale medier ikke alt, og de ville da gerne have lidt hjælp af os gennem både vores trykte og digitale platforme hos Jysk Fynske Medier. Her i kommunen og landsdelen JydskeVestkysten og Aabenraa Ugeavis. DEN SLAGS GØRES under sædvanlige omstændigheder i annoncer, men her har jeg så valgt undtagelsen - ikke for at hjælpe de to forretninger alene. Eller specifikt, men for at lade Gitte og Solvejg og deres butikker være eksemplet på, at krisetider tvinger virksomheder, forretninger og alle andre selvstændige til at lede efter nye veje til indtægterne. Som Gitte Jensen fra Tinzon House formulerer det: - Jeg tænkte, at vi ville være et godt match. For Solvejg og Ole Chokolade er det højsæson i påsken, og hvis nu vi kunne gøre noget i fællesskab, løfte noget sammen, kunne vi måske holde hjulene i gang. For de to butikker og alle andre kan vi håbe, at det lykkes. At de også vil være her på den anden side. For der kommer en dag, hvor normaliteten vender tilbage. Formentlig i små bidder, men også til den tid skal vi huske, at forretningslivet i gaderne kun er der, hvis det bruges. Af os. I DENNE TID har vi opdaget, hvad det vil sige, og hvordan det føles, når gaderne forekommer at være søndagsforladte hele ugen. I flere uger. Der mangler noget. Byens butikker har også brug for dit lokale engagement efter coronaen. Eller som Solvejg Jensen formulerer sit ønske: - Fra kunder hører jeg, at de føler sig skræmte over, at der er så lukket. Sådan kunne det måske blive engang. Vores håb er, at de vil købe lokalt. Og min egen frisør - hun kan bare ringe. PAS PÅ HINANDEN

Annonce