Annonce
Erhverv

Kriseramte Norwegian får ny kaptajn til nytår

Kyrre Lien/Ritzau Scanpix
Efter flere måneder med økonomisk turbulens har Norwegian onsdag præsenteret Jacob Schram som ny topchef.
Annonce

Det norske luftfartsselskab Norwegian har fundet manden, der skal føre selskabet sikkert gennem en økonomisk turbulent tid.

Fra 1. januar tager norske Jacob Schram styringen som koncernchef i Norwegian, oplyser lavprisselskabet i en meddelelse til fondsbørsen i Norge ifølge det norske erhvervsmedie E24.

Fungerende koncernchef Geir Karlsen går tilbage i rollen som finansdirektør og vicekoncernchef.

Ansættelsen af Jacob Schram bliver samtidig det første store træk fra Norwegians danske bestyrelsesformand, Niels Smedegaard, siden han i april fik formandsposten.

Bag sig har Jacob Schram 30 år med forskellige stillinger i Circle K, Statoil, McDonald's og McKinsey.

- Hans omfattende ledererfaring fra globale selskaber, tydelige kundeorientering og evne til at skabe værdi er netop det, som Norwegian trænger til, når selskabet nu går over i en ny fase, hvor væksten bremser op, og vi skal fokusere på lønsomhed, siger Smedegaard ifølge E24.

Norwegian har tidligere forsøgt at skaffe penge i kassen ved at sælge fly, og selskabet har også foreslået sine aktionærer, at et salg af nye aktier kan blive nødvendigt.

Samtidig forsøger Norwegian at flyve mindre, men med mere fyldte fly. Næste år er planen, at Norwegian vil sætte ti procent færre billetter til salg.

Norwegian er ud over egne problemer ramt af, at selskabet har 18 Boeing 737-MAX-fly, som har flyveforbud efter to ulykker med flytypen.

De forskellige tiltag har dog hjulpet Norwegian lidt på vej. De mange forskellige indtægter hjalp Norwegian til det bedste kvartalsregnskab nogensinde i tredje kvartal.

Af samme regnskab fremgår det, at lavprisselskabet også er begyndt at skrue lidt op for priserne.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Øllebrødsslam fra Kolding Fjord kan ikke bruges til noget - fastslår rådgiver i klapansøgning til Miljøstyrelsen

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Regionalt For abonnenter

Efter brutalt corona-knæk blomstrer turistbranchen igen: Udlejere jubler over reddet og forlænget højsæson

Esbjerg

Hverdagen

Annonce