Annonce
forside

Kristendemokraterne fik børnepasningen

Kristian Andersen og Kristendemokraterne fik sin længe ønskede fritvalgsordning i forbindelse med konstitueringen. Arkivfoto: Morten Stricker.

KDs stemmesluger må nøjes med anden viceborgmesterposten og formandsposten i et af de politisk lettere udvalg. Til gengæld fik partiet trumfet en mærkesag igennem.

Ringkøbing-Skjern: Selv om Kristendemokraterne fortsat ømmer sig over, at borgmesterposten glippede, så er partiet ikke mere ramt, end at det er lykkedes at klemme en mærkesag ind i den brede konstitueringsaftale.

Sent søndag aften fik Kristendemokraterne nemlig tilføjet fritvalgbørnepasnings-ordningen, som giver forældre kommunalt tilskud til at passe deres egne børn. Ordningen har tidligere kørt som forsøg, men et politisk flertal satte en stopper muligheden.

Nu er ordningen på vej tilbage - selv om der formentlig heller ikke i det nye byråd er flertal for pasningstilbuddet.

- Der er ganske rigtig delte meninger om ordningen. Man giver og tager i en forhandling, og her har Kristendemokraterne fået, siger kommende borgmester Hans Østergaard (V).

Den nye viceborgmester Søren Elbæk (S) lægger ikke skjul på, at han ikke er begejstret for, at kommunen skal betale forældre for at passe deres egne børn.

- Jeg ser konstitueringsaftalen som en samlet pakke. Noget er man glad for, og noget er man mindre tilfreds med, men man accepterer hele pakken, lyder Elbæks kommentar.

Selv er Kristian Andersen meget glad for at have fundet en genvej til at indføre forslaget, som hans parti så længe har forsøgt at få bred opbakning til. Til gengæld må den nuværende viceborgmester de næste fire år nøjes med posten som anden viceborgmester.

Han bliver formand for et af de "lette" politiske udvalg, nemlig beskæftigelsesudvalget, og fortsætter som medlem af det slankede økonomiudvalg. Partifællen Hanne Simonsen bliver næstformand i social- og sundhedsudvalget og Jens Erik Damgaard kan om to år se frem til at overtage posten som formand for børne- og ungeudvalget. Indtil da er han næstformand. Kristendemokraterne er desuden repræsenteret i alle udvalg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Sådan undgår du at få coronavirus: Tag bare til Norditalien, men kram ikke en italiener

Læserbrev

Det handler om et ordentligt arbejdsmiljø

Når jeg som medlem af økonomiudvalget har valgt offentligt at gå i rette med Mogens Rerups adfærd, er det for at beskytte vores medarbejdere mod psykisk dårligt arbejdsmiljø og for at tydeliggøre over for medarbejdere, at de har retten til at sige fra over for enhver adfærd, der kritiserer og krænker. Denne sag handler om at sikre et ordentligt arbejdsmiljø bag det arbejde, der sker i forvaltningerne. HK og Dansk Socialrådgiverforening har henvendt sig til Haderslev Kommune og er medunderskriver af brevet, idet begge fagforeninger har udtrykt bekymring for deres medlemmers ve og vel. Desværre har konflikterne stået på i årevis og er kørt i hårdknude, og der er tale om et langvarigt pres på en personalegruppe og af medarbejdere og ledere, der fortsat kan se, at de bliver hængt ud med navns nævnelse til social udskamning på sociale medier. Partsrepræsentanters rolle er at føre sag på borgeres vegne og at varetage borgerens interesser. Det kræver et samarbejde for at få et ofte kompliceret sagsforhold til at gå op, som de fleste har en gensidig interesse i. Kommunen kan afvise en person som partsrepræsentant, hvilket sker i så sjældne tilfælde, at jeg ikke i andre situationer har hørt om dette i Haderslev Kommune. Det sker kun, hvis partsrepræsentanten tilsidesætter borgerens egne interesser i sagen, eller hvis vedkommende optræder truende eller voldeligt over for myndighedspersoner. Brevet til de kommunalt ansatte er det politiske budskab om, at vi tager arbejdsmiljøet seriøst. I brevet er der samtidig en opfordring om at styrke dialogen på arbejdspladsen, så ingen medarbejder skal føle sig alene i konfliktfulde situationer.

Annonce