Annonce
Tarm

Kristendemokraterne har stadig gavn af Isabella-effekten: Nye medlemmer strømmer til

Lokalformand for Kristendemokraterne, Iver Poulsen, er ikke i tvivl om, at konstitueringen af Isabella Arndt som formand under valgkampen har været med til at sætte skub i medlemstallet. Under valgkampen var hun (her med ryggen til) også forbi her i kommunen. Arkivfoto: Mads Dalegaard
KD har næsten fået 30 procent flere medlemmer i Ringkøbing-Skjern i år. Det glæder lokalformanden.

Ringkøbing-Skjern: Selv om skuffelsen var enorm, da det på valgnatten i juni gik op for Kristendemokraterne, at de var et mulehår fra at vende tilbage til landspolitik, så har hverken partiet eller medlemmerne mistet modet.

Det fortæller lokalformand i Ringkøbing-Skjern, Iver Poulsen.

- Allerede i slutningen af valgkampen kunne vi mærke, at folk begyndte at melde sig ind, og det er heldigvis fortsat. Det betyder, at vi i år har fået 50 nye medlemmer, siger han.

Det er en stigning på næsten 30 procent, så partiforeningen i dag tæller 228 kontingentbetalende medlemmer i Ringkøbing-Skjern. På landsplan bakker 2300 op om partiet med et medlemskab.

- Det var vores mål at få 50 nye medlemmer i løbet af året i vores område, og det har vi nået to måneder, inden året er omme, og nu er der nærmest gået sport i det. Vi vil selvfølgelig gerne have endnu flere. Det er afgørende for os, at vi har et stærkt bagland, og så har det selvfølgelig også en økonomisk betydning, siger han.

Iver Poulsen er ikke i tvivl om, hvorfor der er dukket så mange nye medlemmer op.

- Det hele begyndte, da vi fik konstitueret Isabella (Isabella Arndt, der i valgkampen blev kendt som vikaren fra himlen, red.) som formand under valgkampen. Vi kunne mærke det med det samme, siger han.

I det vestjyske var der samtidig en fornyet tro på, at Kristian Andersen kunne sikre det kredsmandat, der ville give adgang til Folketinget.

Efter valget i sommer luftede regionsrådsmedlem og folketingskandidat Marianne Karlsmose fra Tarm sin tvivl, om der overhovedet var en fremtid for Kristendemokraterne. Hun mente, at det ville kræve en langt stærkere organisering, hvis partiet skulle have en ny chance.

Siden er Karlsmose blevet valgt som næstformand for Kristendemokraterne, og indsamlingen af vælgererklæringer er gået i gang. Det seneste tal siger, at 3500 er kommet i hus. Antallet skal dog op på 20.000, før partiet bliver opstillingsberettiget til næste Folketingsvalg.

Iver Poulsen er optimist.

- Det vil betyde, at hvert af vores medlemmer skal skaffe 10 vælgererklæringer. Vi tror helt sikkert på, at det er muligt, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Spændende projekt med Tilflytterbolig

Det går op og ned for landsbyerne. Sådan er det rundt i landet, og sådan er det også her i Vejen Kommune. Et par eksempler fra den seneste tids artikler her i JydskeVestkystens Vejenudgave afspejler meget godt, at det står sådan til: I Hovborg er der et mål om at uddele velkomstkurve til de borgere, som flytter til landsbyen. Men den målsætning er blevet en udfordring, simpelthen fordi der flytter så mange til landsbyen, et det endog er svært at følge med at få uddelt velkomstkurvene. I den østlige ende af kommunen – i Andst – har landsbyens dagligvareforretning, Høkeren, mistet omsætning. Andst er ellers en af de landsbyer, hvor der også har været god gang i tilflytningen og byggeri af nye huse gennem de senere år. Hver sin landsby – med hver deres udfordringer. Men tilbage til Hovborg. Selv om det på jævnt vestjysk kan konstateres, at ”det egentlig går udmærket” i Hovborg, hvor der findes en brugsforening, en kro, virksomheder samt et aktivt foreningsliv, så bliver øjnene alligevel ikke lukket for, at der hele tiden skal gøres noget for ikke bare at fastholde tingene, som de er; nej, der skal også udvikling til. Lokalrådet i Hovborg har just afviklet et møde, hvor det netop handlede om, hvad der skal til for at skabe udvikling og fremdrift, der kan være med til at sikre landsbyens overlevelse. Et af udgangspunkterne for mødet er den statistiske kendsgerning – en træls én af slagsen – nemlig, at der rundt i landet de seneste ti år er flyttet 40.000 beboere fra de små samfund og ind til byerne. Det er tæt på, at tallet matcher indbyggertallet i hele Vejen Kommune. En del af lokalrådets møde kom til at handle om projekt Tilflytterbolig, som Hærvejsklyngen – Hovborg, Lindknud, Gjerndrup, Gesten og Bække – er langt fremme med. Ikke færre end 16 projekter er i gang rundt i landet, og her lokalt har Hærvejsklyngen planer om at købe den tidligere børnehave-ejendom i Lindknud og ombygge den til en Tilflytterbolig. En Tilflytterbolig er rettet mod familie eller par, der ikke er bosiddende i den pågældende landsby, men som af jobmæssige årsager ønsker eller overvejer at flytte tættere på sin nuværende eller kommende arbejdsplads. Tilflytterboligen giver mulighed for, at familien eller parret kan finde ud af, om et nyt lokalsamfund og et eventuelt nyt job er det rigtige valg, inden man investerer i en bolig i et område, man ikke kender. I disse år er der god gang i udviklingen af arbejdspladser i Vejen Kommune, hvilket skaber et potentiale for nye tilflyttere. Den tilflytterkampagne, som Vejen Kommune og UdviklingVejen har i gang, suppleres rigtig fint med projektet med en Tilflytterbolig. Det bliver derfor spændende at følge projektet i Lindknud, og om det efterfølgende lykkes at få en Tilfytterbolig i hver af de fem landsbyer i Hærvejsklyngen. GOD SØNDAG

Annonce