Annonce
Tarm

Kristendemokraterne har stadig gavn af Isabella-effekten: Nye medlemmer strømmer til

Lokalformand for Kristendemokraterne, Iver Poulsen, er ikke i tvivl om, at konstitueringen af Isabella Arndt som formand under valgkampen har været med til at sætte skub i medlemstallet. Under valgkampen var hun (her med ryggen til) også forbi her i kommunen. Arkivfoto: Mads Dalegaard
KD har næsten fået 30 procent flere medlemmer i Ringkøbing-Skjern i år. Det glæder lokalformanden.

Ringkøbing-Skjern: Selv om skuffelsen var enorm, da det på valgnatten i juni gik op for Kristendemokraterne, at de var et mulehår fra at vende tilbage til landspolitik, så har hverken partiet eller medlemmerne mistet modet.

Det fortæller lokalformand i Ringkøbing-Skjern, Iver Poulsen.

- Allerede i slutningen af valgkampen kunne vi mærke, at folk begyndte at melde sig ind, og det er heldigvis fortsat. Det betyder, at vi i år har fået 50 nye medlemmer, siger han.

Det er en stigning på næsten 30 procent, så partiforeningen i dag tæller 228 kontingentbetalende medlemmer i Ringkøbing-Skjern. På landsplan bakker 2300 op om partiet med et medlemskab.

- Det var vores mål at få 50 nye medlemmer i løbet af året i vores område, og det har vi nået to måneder, inden året er omme, og nu er der nærmest gået sport i det. Vi vil selvfølgelig gerne have endnu flere. Det er afgørende for os, at vi har et stærkt bagland, og så har det selvfølgelig også en økonomisk betydning, siger han.

Iver Poulsen er ikke i tvivl om, hvorfor der er dukket så mange nye medlemmer op.

- Det hele begyndte, da vi fik konstitueret Isabella (Isabella Arndt, der i valgkampen blev kendt som vikaren fra himlen, red.) som formand under valgkampen. Vi kunne mærke det med det samme, siger han.

I det vestjyske var der samtidig en fornyet tro på, at Kristian Andersen kunne sikre det kredsmandat, der ville give adgang til Folketinget.

Efter valget i sommer luftede regionsrådsmedlem og folketingskandidat Marianne Karlsmose fra Tarm sin tvivl, om der overhovedet var en fremtid for Kristendemokraterne. Hun mente, at det ville kræve en langt stærkere organisering, hvis partiet skulle have en ny chance.

Siden er Karlsmose blevet valgt som næstformand for Kristendemokraterne, og indsamlingen af vælgererklæringer er gået i gang. Det seneste tal siger, at 3500 er kommet i hus. Antallet skal dog op på 20.000, før partiet bliver opstillingsberettiget til næste Folketingsvalg.

Iver Poulsen er optimist.

- Det vil betyde, at hvert af vores medlemmer skal skaffe 10 vælgererklæringer. Vi tror helt sikkert på, at det er muligt, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland For abonnenter

Trods udsigt til blodrødt regnsskabsår: Hotel Koldingfjord satster stort på opgradering af personalet

Annonce