Annonce
Varde

Kristendemokraterne prøver at komme i byrådet igen næste år

Søren Lydeking Pedersen ses her ved præstegården i Ansager, hvor han bor, fordi han er gift med præsten i Skovlund/Ansager, Trine Lydeking Pedersen. Søren Lydeking Pedersen stiller op for Kristendemokraterne ved næste valg. Arkivfoto: Tatjana Johnsson
Kristendemokraterne forsøger næste år igen at komme i byrådet. Tre er interesseret i at stille op for det lille parti.

Varde Kommune: For anden gang kommer Kristendemokraterne på stemmesedlen til næste kommunalvalg i 2021 i Varde Kommune.

Historisk har Kristendemokraternes medlemmer haft tradition for at stille op på lokallister. Det var derfor først i 2017, at partiet stillede op første gang på egen hånd, og nu forsøger partiet sig altså igen.

Jens Holm er formand for partiet i Varde Kommune, og han var eneste kandidat ved det seneste valg. Han ved ikke, om han kommer på stemmesedlen næste år.

Annonce

- Det er ikke sikkert. Nu er jeg en ældre herre, siger han.

Til gengæld fortæller han, at partiet har fundet tre andre interesserede. Én af dem er Søren Lydeking Pedersen, der er sognepræst i Starup-Tofterup og Agerbæk. Han var også kandidat  i Billundkredsen ved seneste folketingsvalg.

Fokus på familiepolitikken

Søren Lydeking Pedersen fortæller, at han og partiet vil have fokus på familiepolitikken. En mærkesag bliver at få forbedret ordningen for hjemmepasning. I dag giver Varde Kommune støtte til hjemmepasning i op til et halvt år i børnenes første to leveår.

Kristendemokraterne vil forbedre ordningen, så den kan bruges, indtil børnene når skolealderen, og der skal være støtte til, at en forælder kan gå hjemme i et helt år. Desuden vil partiet også sætte beløbet, som den hjemmegående forælder får, op.

Jens Holm ønsker ikke at oplyse navnene på de to andre interesserede endnu. Det er ikke besluttet, hvem der skal være spidskandidat.

Kristendemokraterne fik kun 133 stemmer ved seneste valg. For at få en kandidat valgt ind skulle de have haft cirka otte gange så mange stemmer.


Familiepolitikken er det vigtigste for os, og at man kan være sammen med sine børn er bare godt.

Søren Lydeking Pedersen, byrådskandidat (KD)
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg For abonnenter

Oceanliner i miniformat har sejlet 60 år mellem Esbjerg og Fanø: Nu sendes den lille motorfærge Sønderho på førtidspension

Annonce