Annonce
Billund

Kristendemokraterne vender tilbage til stemmesedlen: Vil erobre en plads i Billund Byråd

Frits Simmelsgaard Kristensen fra Vorbasse har tidligere repræsenteret Venstre i Billund Byråd. Til efterårets valg går han efter at få sæde i byrådet som repræsentant for Kristendemokraterne. Arkivfoto: Søren Gylling.
Ikke siden 2009 har Kristendemokraterne været på stemmesedlen ved et kommunalvalg i Billund Kommune. Ved efterårets valg vender partiet tilbage.

Billund Kommune: Når der til efteråret skal sammensættes et nyt byråd, vil Kristendemokraterne igen være at finde på stemmesedlen i Billund Kommune.

Ikke siden 2009 har det været muligt at sætte sit kryds ved Liste K, men mandag aften er partiets medlemmer i Billund Kommune indkaldt til opstillingsmøde i Magion med det primære punkt på dagsordenen at vælge en eller flere kandidater til at være på stemmesedlen.

Frits Simmelsgaard Kristensen, der tidligere i mange år har repræsenteret Venstre, meldte sig tidligere på året ind hos Kristendemokraterne, og han har erklæret sig villig til at stille op. Den organisatoriske formand håber, at endnu flere vil melde sig på banen.

Annonce

- Vi har kontaktet vores medlemmer, og så håber vi, at der vil være en tilslutning til mødet på mandag. Under alle omstændigheder er det en god situation for os, at vi kommer på stemmesedlen, for vi har en reel chance for at vinde et mandat. Så vi opfordrer til, at man kommer på banen. Så får alle mulighed for at melde sig som kandidat, siger Jens Christian Olesen, der er formand for Kristendemokraternes partiorganisation i Sydjyllands Storkreds.

Medlemsfremgang

Kristendemokraterne har på landsplan omkring 2500 medlemmer. Cirka 30 af dem bor i Billund Kommune, og det er dem, som Jens Christian Olesen håber at se, når der mandag er opstillingsmøde. Selvom 30 medlemmer ikke umiddelbart lyder af mange, er formanden ganske fortrøstningsfuld. Han har nemlig set, hvordan det i løbet af året er gået i den rigtige retning.

Opstillingsmøde på mandag

Det er mandag den 30. august klokken 19.30, at Kristendemokraterne holder opstillingsmøde forud for kommunalvalget.

Opstillingsmødet finder sted i Magion i Grindsted.

- Vi har haft en ganske markant medlemsfremgang i løbet af 2020 og 2021, især i foråret 2021, hvor vi var en del mere synlige i medierne i forbindelse med Jens Rohdes indmeldelse. Den sammenhæng har givet os mange nye medlemmer, siger Jens Christian Olesen, som derfor tror på muligheden for at få et byrådsmedlem i Billund.

- I øjeblikket er vi meget fortrøstningsfulde både lokalt og i forhold til det kommende folketingsvalg, hvor vi står til at få et hæderligt resultat, siger han.

Frits Simmelsgaard Kristensen har ikke ønsket at kommentere sit kandidatur forud for opstillingsmødet.

I øjeblikket er vi meget fortrøstningsfulde både lokalt og i forhold til det kommende folketingsvalg, hvor vi står til at få et hæderligt resultat.

Jens Christian Olesen, formand, Kristendemokraterne, Sydjyllands Storkreds
Annonce
Esbjerg

Tag kandidattesten her

Billund For abonnenter

Louis Bülow fortæller: Det sidste farvel til min kræftramte mor

Danmark

Lørdagens coronatal: Igen over 1200 testet positiv

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Fra mobbe-offer til skarp politiker: Derfor kan du ikke længere høre borgmesteren skændes med De Konservatives frontkvinde

Esbjerg For abonnenter

Brolægger konkurs: Konflikt om mangeårig ansats sygdom fik ejer til at trække stikket

Tønder

Markant politisk sejr førte ikke til genvalg: Da Henrik vandt, blev han vraget

Erhverv

Selvstændig ønsker bedre vilkår for iværksættere: - Fritag os for moms og skat

Navne

Ny butik: Christian vækker gammelt håndværktøj til live

Sønderjylland For abonnenter

Rikke Thomsen er ude med nyt album på sønderjysk: - Dialekten har været min trygge ramme, som jeg altid har kunnet tage med mig

Billund

Grindsted vandt stort og let og ligner nu et tophold i 1. division

EfB

Hold da op en nedtur: Esbjerg lukker mål ind i de døende sekunder og taber 2-1 på eget græs - se videoanalysen

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

EfB

EfB-målscorer efter lørdagens dukkert: En vildt skuffende følelse

EfB For abonnenter

EfB's nye målmand var sønderknust:  - Det her er lige til at tude over

Sønderborg For abonnenter

Tidligere fejl udløser sur-smiley til hostel: - Det her er bittert

Annonce