Annonce
Kolding

Kristian står bag tre restauranter: Nu skal jeg ikke have flere restauranter - i hvert fald ikke lige nu

Kristian Fogh er ejer af tre spisesteder i Kolding. Men nu skal han heller ikke have flere. I hvert fald ikke lige foreløbig. Foto: Søren Gylling
I dette tredje afsnit af årets julekalender møder vi restauratør Kristian Fogh, som står bag restauranterne Den Blå Bistro, Den Blå Himmel og Den Blå Delbar. Her fortæller han sin historie med udgangspunkt i tallet tre.
Annonce

Kolding: I eventyrerne er tre altid det magiske tal. Og for den koldingensiske restauratør Kristian Fogh har de seneste tre år også været lidt af et eventyr. På de tre år har han overtaget én restaurant og åbnet to andre. Så valget er ikke svært, da han bliver bedt om at tænke på et tal: Tre.

- Jeg åbnede min tredje restaurant her i november, så jeg har haft temmelig travlt på det seneste.

De tre spisesteder ligger alle i Slotsgade, hvor hans karriere i branchen også tog sin begyndelse. Her begyndte han som 16-årig som køkkenhjælp og kokkedreng på Den Blå Café - i dag Den Blå Bistro. Han overtog cafeen for tre år siden og åbnede for et år siden selskabslokaler og restauranten Den Blå Himmel på overetagen. Med åbningen af det tredje 'blå' spisested, tapasbaren Den Blå Delbar, er ringen nu sluttet og en stor drøm gået i opfyldelse.

- Vi har arbejdet på tapasbaren i lang tid, og den er blevet præcis, som jeg ville. Nu skal den bare have lidt ridser i lakken, men det sker hurtigt, når der kommer flere gæster igennem, siger Kristian Fogh.

Han sidder midt i den nyindrettede restaurant, hvor der er høje caféstole i lyst læder, lange træborde og dæmpet lys fra store glødepærer.

Restaurationslivet har fyldt det meste i Kristian Foghs liv. Han har arbejdet som køkkenchef eller forpagter på mange af de største spisesteder i Kolding, og hans to børn er nærmest vokset op i et køkken. Han har også tidligere solgt fisk fra egen butik og elsker i det hele taget at have med mennesker at gøre.

- Jeg har altid godt kunne lide at sætte en stemning - levende lys, musik og god mad til gæsterne. Og så er der kontant afregning i den her branche, hvor du får at vide med det samme, om tingene virker, og om maden er god eller dårlig. Det kan jeg godt lide, siger Kristian Fogh og tilføjer alligevel med et smil:

- Men nu skal jeg ikke have flere restauranter. I hvert fald ikke lige nu.

Jeg har altid godt kunne lide at sætte en stemning - levende lys, musik og god mad til gæsterne. Og så er der kontant afregning i den her branche, hvor du får at vide med det samme, om tingene virker, og om maden er god eller dårlig.

Kristian Fogh

Julekalender

24 historier om 24 tal.

Nogle tal betyder mere for nogle end for andre. Det er tanken bag dette års julekalender, hvor kendte koldingensere hver dag frem til juleaften fortæller en historie med udgangspunkt i dagens kalendertal.

Foto: Søren Gylling
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Søren Brostrøm øjner smittens skyer over efteråret - og en fremtid med mere hygiejne

Esbjerg

Ribe Bryghus har åbnet for hanerne

Annonce