Annonce
Kolding

Kristina løb syv maraton på syv dage på syv kontinenter: Nu går hun efter verdensrekorden i samme løb

De syv maratonløb, som Kristina Schou Madsen gennemførte, foregik i Antarktis, Sydafrika, Australien, Forenede Arabiske Emirater, Spanien, Chile og USA. Foto: Søren Gylling
Som konkurrencemenneske var det en skuffelse for Kristina Schou Madsen at slutte som nummer to efter syv vilde maraton på syv dage. Mød hende her i 7. afsnit af julekalenderen.
Annonce

Kolding: 2019 var året, hvor tallet syv fik en helt ny betydning for ekstremløberen Kristina Schou Madsen. Som gammel dansklærer har Kristina Schou Madsen altid haft en forkærlighed for eventyr med tallet syv. Men i år oplevede den løbegale koldingenser sit helt eget eventyr, hvor syvtallet var centralt.

I februar deltog hun i World Marathon Challenge. Et løb, hvor deltagerne løber syv maraton på syv dage på syv forskellige kontinenter. Den største udfordring nogensinde for ultraløberen, der har deltaget i ultraløb i hele verden og har verdensrekorden som den hurtigste kvinde op ad Kilimanjaro.

- Det at løbe syv maraton på en uge satte virkelig min fysik og psyke på overarbejde. Da jeg skulle løbe det fjerde i Dubai, var jeg så øm og havde så ondt i ryggen, at jeg aldrig havde prøvet noget lignende. Jeg kunne knap slæbe mig ud af flyveren. Men jeg kom igennem, og dagen efter slog jeg ny personlig rekord med 3:12 i Madrid. Jeg ved ikke, hvor det kom fra, men jeg ved, jeg er god på den lange bane, fortæller Kristina Schou Madsen.

Oplevelsen af at besøge syv kontinenter på syv dage beskriver hun som surrealistisk.

- Det er meget svært at forstå, at man fysisk flytter sig så meget på så kort tid. Hver verdensdel var en ny oplevelse, men Antarktis var helt speciel. Det er så fjernt og uberørt et sted. Det var en kæmpe kontrast til Miami, hvor vi blev heppet igennem med diskomusik og masser af tilskuere.

Ugen gik med en fast cyklus: Løbe, vente på at alle kom i mål, bus til lufthavnen og fly til næste destination. Der var kun tid til at restituere, spise og sove i flyveren.

Da Kristina Schou Madsen kom i mål efter sidste maraton, var kroppen smadret, og som konkurrencemenneske var hun skuffet og frustreret over at slutte på en samlet andenplads, kun 14 minutter efter vinderen.

- Men jeg var også glad, for jeg havde løbet hurtigere, end jeg havde troet muligt. Og de syv maratonløb har givet mig ny selvtillid, siger Kristina Schou Madsen.

I 2020 får hun chance for revanche, når hun atter deltager i WMC. Hun træner syv dage om ugen for at slå verdensrekorden, når hun igen skal løbe syv maraton på syv dage.

- Det er meget svært at forstå, at man fysisk flytter sig så meget på så kort tid. Hver verdensdel var en ny oplevelse, men Antarktis var helt speciel. Det er så fjernt og uberørt et sted.

Kristina Schou Madsen

Julekalender

24 historier om 24 tal.

Nogle tal betyder mere for nogle end for andre. Det er tanken bag dette års julekalender, hvor kendte koldingensere hver dag frem til juleaften fortæller en historie med udgangspunkt i dagens kalendertal.

Kristina Schou Madsen. Foto: Søren Gylling
Kristina Schou Madsen. Foto: Søren Gylling
Foto: Søren Gylling
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Tanja har været sygemeldt med stress tre gange: - Jeg kan bedre holde til presset, når jeg arbejder hjemme

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Nyt forsøg i Kolding Kommune: Nu må Tanja og kollegaerne arbejde hjemme i op til tre dage om ugen

Annonce