Annonce
Kolding

Kristkirken har åbnet nyt aktivitetshus i den tidligere kordegnebolig

Første søndag i advent åbnede Kristkirken sit nye aktivitetshus Havehuset. Det er den tidligere kordegnebolig, der er blevet ombygget for 1,8 millioner kroner, og der er undervejs flyttet vægge, udskiftet gulve og lofter, og der etableret toiletfaciliteter i både kælderen og på 1. sal. I stueetagen er der desuden lavet en handikapvenlig indgang, og der er etableret handikapvenlige toiletter. Privatfoto

Kolding: Kristkirken åbnede i søndags nye lokaler til bl.a. børn og unge i kirkens tidligere kordegnebolig. Efter gudstjenesten denne første søndag i advent klippede børnene det røde bånd til Kristkirkens nye aktivitetshus.

- Der var koncert i kirken, juniorklub, flere andre møder, og et band var ved at øve til en gudstjeneste. Det er skønt at opleve, at kirkens lokaler i den grad bliver brugt, men det giver selvfølgelig nogle praktiske udfordringer, som vi er glade for at have fundet en løsning på, fortæller næstformand i menighedsrådet Laila Damm i en pressemeddelelse.

En af de arbejdsgrene, som står på spring til at rykke ind i det nye hus, er Kristkirkens Teenklub, som i flere år har holdt til i dagligstuen hos sognepræst Jan Holm Mortensen på Lykkegårdsvej.

Ud over klubarbejde og udvalgsmøder vil kirkens konfirmander og kor få glæde af huset, og en armensk menighed bruger allerede det store undervisningslokale i stueetagen i weekenderne.

Det nye aktivitetshus har fået navnet "Havehuset", fordi det omkranses af kirkens køkkenhave, og fordi det ligger ud til Hans Haves Vej.

Annonce
De to ens huse på hver side af kirken blev opført umiddelbart efter indvielsen af kirken som tjenesteboliger for præst og kordegn. Præsteboligen nord for kirken blev i 2011 omdannet til administrationsbygning med bl.a. kirkekontor, og det er kordegneboligen syd for kirken, som nu er blevet til aktivitetshus. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Med fingrene i fælleskassen: Hvor meget bliver mon ikke opdaget?

Det er en fortærsket vittighed i mediebranchen, at der er for få naturkatastrofer og for lidt korruption i Danmark til, at man kan bedrive ordentlig journalistik. Måske står talemåden for fald. Det skyldes hverken den tørre sommer sidste år eller det våde efterår i år, men mere at tilliden til vores offentlige instanser er under pres. Det er ikke bare korruption, vi ser, men også offentligt ansatte lederes tilbøjelighed til at skaffe penge eller fordele til sig selv i kraft af deres job. Og det er mindst lige så slemt. Vi kunne her i avisen i denne uge fortælle, at en politiassistent og en politikommissær fra Esbjerg er tiltalt for at have instrueret en betjent i ikke at undersøge lovligheden af en knallert involveret i et færdselsuheld. Knallertens fører var søn af en politikommissær. Politifolkene er nu tiltalt for misbrug af offentlig stilling. Det var også i denne uge, der bød på en skrækhistorie om, at to tidligere ansatte ved Forsvarets Ejendomsstyrelse er tiltalt for at have modtaget bestikkelse på henholdsvis 1,7 million og 35.250 kroner. Dømmes de tiltalte, slutter de sig til den alt for lange række af sager, som svækker vores tillid til, at myndigheder og deres ansatte til enhver tid vil handle i fællesskabets interesse. Vi har Britta Nielsen-sagen. Vi har den ansatte i Skat, der blev idømt fire et halvt års fængsel for at hjælpe en ven med at få udbetalt uberettiget refusion af udbytteskat. Vi havde for nogle år siden sagen om it-firmaet Ateas bestikkelse af ansatte i Region Sjælland. Så er det jo, at man ikke kan lade være med at spekulere på, hvor mange lignende forbrydelser der ikke bliver retsforfulgt. Sikkert en hel del, vil mange nok gætte på. Når vi tænker sådan, er vi et skridt nærmere ved at miste tilliden til vores myndigheder og vores vilje til at betale skat til at opretholde dem. Det er dybt alvorligt. Politikerne har et arbejde at gøre, og det haster mere, end de måske selv er klar over.

Annonce