Annonce
Kolding

Kristkirken har åbnet nyt aktivitetshus i den tidligere kordegnebolig

Første søndag i advent åbnede Kristkirken sit nye aktivitetshus Havehuset. Det er den tidligere kordegnebolig, der er blevet ombygget for 1,8 millioner kroner, og der er undervejs flyttet vægge, udskiftet gulve og lofter, og der etableret toiletfaciliteter i både kælderen og på 1. sal. I stueetagen er der desuden lavet en handikapvenlig indgang, og der er etableret handikapvenlige toiletter. Privatfoto

Kolding: Kristkirken åbnede i søndags nye lokaler til bl.a. børn og unge i kirkens tidligere kordegnebolig. Efter gudstjenesten denne første søndag i advent klippede børnene det røde bånd til Kristkirkens nye aktivitetshus.

- Der var koncert i kirken, juniorklub, flere andre møder, og et band var ved at øve til en gudstjeneste. Det er skønt at opleve, at kirkens lokaler i den grad bliver brugt, men det giver selvfølgelig nogle praktiske udfordringer, som vi er glade for at have fundet en løsning på, fortæller næstformand i menighedsrådet Laila Damm i en pressemeddelelse.

En af de arbejdsgrene, som står på spring til at rykke ind i det nye hus, er Kristkirkens Teenklub, som i flere år har holdt til i dagligstuen hos sognepræst Jan Holm Mortensen på Lykkegårdsvej.

Ud over klubarbejde og udvalgsmøder vil kirkens konfirmander og kor få glæde af huset, og en armensk menighed bruger allerede det store undervisningslokale i stueetagen i weekenderne.

Det nye aktivitetshus har fået navnet "Havehuset", fordi det omkranses af kirkens køkkenhave, og fordi det ligger ud til Hans Haves Vej.

Annonce
De to ens huse på hver side af kirken blev opført umiddelbart efter indvielsen af kirken som tjenesteboliger for præst og kordegn. Præsteboligen nord for kirken blev i 2011 omdannet til administrationsbygning med bl.a. kirkekontor, og det er kordegneboligen syd for kirken, som nu er blevet til aktivitetshus. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Kommentar: Knald eller fald for Preben Friis-Hauges lokale ambitioner

På onsdag står slaget om at blive den næste folketingskandidat for Venstre i Vardekredsen og dermed noget af en skæbnedag for Preben Friis-Hauge med sine 22 år i lokalpolitik mod den 24-årige Morten Møller Sørensen, der af gode grunde har et mindre politisk CV. Venstres lokale medlemmer skal på onsdag pege på den, de tror på. De skal pege på ham, der kan sikre sig en af de 179 pladser i Folketinget. Der kan komme en tredje, fjerde og femte kandidat i dagene op til opstillingsmødet, men lige nu er der intet, der peger på, at det skulle blive tilfældet. Opstillingsfasen indtil nu har da også allerede haft det drama, den skulle have. Det er nemt at være bagklog, for havde der stået fem unge kandidater og kæmpet om pladsen, var der nok få, der havde efterlyst vidtåbne arme for alle aldersgrupper fra kredsbestyrelsens side. Tilfældet kunne også have været, at Preben Friis-Hauge og andre kandidater i 50'erne havde brugt deres gode ret til at stille op, uanset kredsbestyrelsens ønskealder for kandidater. Sådan gik det ikke. Kritikken lød, da der kun stod én 24-årig mand og ønskede at blive folketingskandidat for Venstre i Vardekredsen. Så gik den interne maskine i gang, og både under og efter presset på kredsbestyrelsens Jørgen Nielbæk fik Preben Friis-Hauge god opmærksomhed.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];