Annonce
Esbjerg

Kritik: Borgmesteren burde være kommet til Mandø

Deltagere ved studietur på Mandø mener, at Esbjerg Kommune burde have deltaget. Illustration: Annett Bruhn
Ifølge flere deltagere på ø-udvalgenes studietur til Mandø i sidste uge var det en fejl, at Esbjerg Kommune ikke var repræsenteret og endnu et eksempel på, at Mandø ofte bliver nedprioriteret i forhold til andre dele af kommunen. Også lokalt ærgrer man sig over et afbud fra borgmesteren.

Mandø: Repræsentanter fra Udvalget for Landdistrikter og Øer og Sammenslutningen af danske småøer var fra onsdag til torsdag i sidste uge på studietur på Mandø, hvor der blandt andet var borgermøde og fællesrådsmøde på programmet.

Det var ifølge deltager Anders Kronborg (S) et opløftende og positivt døgn, men dog finder folketingsmedlemmet det beklageligt, at Esbjerg Kommune ikke var repræsenteret.

- Ifølge programmet skulle Jesper Frost (V) have deltaget i fællesrådsmødet, men valgte at melde afbud. Af borgmesterens Facebook-side fremgår det, at han havde indvilliget i at deltage på Mandø, fordi han var blevet bedt om at tage imod erhvervsminister, Simon Kollerup (S), der også var inviteret, men da denne meldte afbud, valgte Jesper Frost (V) at gøre det samme. Det mener jeg er en fejl, udtaler Anders Kronborg.

Annonce

Jesper Frost valgte i stedet at deltage i lokalrådsmøderne i Ribe og Bramming, der fandt sted onsdag, og sendte ikke en anden repræsentant fra byrådet til Mandø.

Kendte ikke programmet

- Fanøs borgmester, Sofie Valbjørn (Alt.), og jeg var blevet bedt om at reservere tid til et oplæg på Mandø og til at tage imod ministeren. Da han meldte afbud, valgte jeg i samråd med Sofie at overlade oplægget til hende og i stedet tage til lokalrådsmøderne i Ribe og Bramming, der lå som et fast aftale, der var planlagt længe før, forklarer Jesper Frost og fortsætter:

- Hvis jeg ikke havde haft andre aftaler onsdag, kunne jeg godt være taget til Mandø, men jeg kendte ikke til resten af programmet, som byrådet ikke var inviteret til, siger han.

Det undrer Anders Kronborg.

- Jeg forstår ikke, at Jesper Frost ikke har sat sig ind i programmet, og jeg ærgrer mig over, at Jesper Frost ikke deltog på studieturen og finder det malplaceret, at borgmesteren efterfølgende alligevel valgte at rette en kritik mod Lennart Damsbo-Andersen (S), der rent faktisk var til stede, og som havde taget turen fra Lolland.


Vi var blevet orienteret om, at borgmesteren ville deltage, men det valgte han ikke at gøre, og det er en skam, at Mandø ofte bliver nedprioriteret.

Claus Christensen, Mandø Fællesråd


Et af de faste punkter på dagsordenen, når det drejer sig om Mandø, har i en årrække været infrastruktur og tilgængelighed. Tidevandet var den væsentligste årsag til, at deltagerne måtte overnatte på vadehavsøen, hvilket ifølge Anders Kronborg muligvis også var en af årsagerne til, at Jesper Frost valgte at melde forfald.

Annonce

Mandø nedprioriteres

- På borgermødet var der malurt i bægeret over Esbjerg Kommunes manglende deltagelse, og at der går for lang tid fra ord til handling, når det gælder nye tiltag på Mandø, fortæller Anders Kronborg, der bliver bakket op af formanden for Mandø Fællesråds bestyrelse, Claus Christensen.

- Jeg er ærgerlig over, at Jesper Frost ikke deltog på studieturen. Det er Sammenslutningen af Småøer, der har inviteret ø-udvalget, og vi var blevet orienteret om, at borgmesteren ville deltage, men han valgte ikke at deltage, fordi Erhvervsministeren meldte afbud, og det er en skam, at Mandø ofte bliver nedprioriteret, siger Claus Christensen, der på flere områder ellers er godt tilfreds med samarbejdet mellem Mandø og Esbjerg Kommune.

- Jeg og øen havde selvfølgelig gerne set en repræsentant fra kommunen, og jeg synes faktisk, at det ville have været på sin plads, at borgmesteren var kommet, fastslår han.

Anders Kronborg har besluttet at bruge oplevelsen konstruktivt.

- Det var min første studietur med udvalget, og jeg er ikke i tvivl om, at det havde styrket turen, hvis en repræsentant for byrådet havde deltaget. Det tager jeg med til evalueringen i forhold til kommende ture. Vi bør fra udvalgets side gøre en større indsats for, at lokale politikere deltager i konkrete programpunkter, fastslår Anders Kronborg.

Deltagerne på Studieturen til Mandø

Udvalget for Småøer og Udvalget for Landdistrikter og Øer besøgte Aarø og Mandø den 26. og 27. august.

Deltagerne fra udvalgene var: Lennart Damsbo-Andersen (S), Anders Kronborg (S),  Karina Lorentzen Dehnhardt (SF), Henning Hyllested (EL),  Erling Bonnesen (V),  Peter Juel-Jensen (V), samt udvalgssekretær, Julie Agersnap og udvalgsassistent, Tommy Jørgensen.

Annonce
Esbjerg

Tag kandidattesten her

Esbjerg For abonnenter

Mette Frederiksens brutale højre hånd fra Esbjerg i fokus for vilde sms’er

Danmark

Søndagens coronatal: 1349 positive svar ud af 67.000 testede

Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland

Fulde, frysende festgæster frustreres over forsinkede taxaer: Klagebunken vokser i jagten på mindst 100 nye chauffører

Navne For abonnenter

Han så farlig ud, var stærk som en okse og blid som et lam: Nu er stærkmanden George Olesen død

Varde

Peter vil ikke plastre vandkanten til med sommerhuse: - Vil de rige ikke gå for at komme til vandet, må de blive hjemme

Sydjylland

Region Syddanmark ignorerede indvending fra forskningsleder i Grindsted-sag

Haderslev

Politiker vil rive sit bevaringsværdige hus ned: Politisk modstander sender sag i byråd

Sønderjylland For abonnenter

Arkitektpar bag svævende shelter vil bygge med natur

Kultur

Karen-Lise Mynster: Man skal leve hver dag, som var det den sidste - men så ville jeg jo ikke sidde her

Sønderjyske Fodbold For abonnenter

Slået i 95. minut: Forløsning blev til forbandelse for SønderjyskE

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Sønderborg

Husker du Skjerns Magasin i Matador: Nordborg får en snert af Korsbæk

Varde For abonnenter

Naboer til monstermøller: Vi føler os lidt klemte og kan ikke plante os væk fra 180 meter møller

REGIONALVALG

Der er under et måned til valget - nu får du det store overblik: De kan få magten over sundhedsvæsnets milliarder

Annonce