Annonce
Sydjylland

Kritik: VUC Syd undersøgelse trækker i langdrag

Studieture, indkøb af kunst og designermøbler samt dyre firmabiler har de seneste måneder været stærkt kritiseret. Arkivfoto: André Thorup

Dansk Folkepartis Peter Kofod Poulsen er utilfreds med, at det tager lang tid at blive færdig med undersøgelsen af VUC Syd. Derfor stiller han nu spørgsmål til undervisningsminister Merete Riisager. Undersøgelsen, som er igangsat, skal blandt andet klarlægge, om der er sket et misbrug af offentlige midler på VUC Syd.

Kritik: Undersøgelsen af VUC Syd trækker i langdrag. Det mener Dansk Folkepartis Peter Kofod Poulsen, der nu stiller spørgsmål til ministeren.

- Der er gået lang tid, hvor der ikke er sket noget, så det er vigtigt, at vi bliver ved med at have fokus på sagen, siger Peter Kofod Poulsen.

Tidligere har Peter Kofod Poulsen stillet spørgsmål i undervisningsudvalget. Der blev han oplyst, at Styrelsen for Uddannelse og Kvalitet har igangsat en undersøgelse af VUC Syd.

- Hvis jeg skulle stille spørgsmålet gennem udvalget, så risikerer jeg, at svaret bliver tømt for indhold, siger Peter Kofod Poulsen og fortsætter:

- Jeg vil egentlig gerne høre, hvad ministeren tænker om sagen, og det er derfor, jeg stiller det i folketingssalen.

Undersøgelsen af VUC Syd blev igangsat i begyndelsen af august, og den skal blandt andet klarlægge forbruget på uddannelsesinstitutionen, ligesom Styrelsen for Uddannelse og Kvalitet vil have undersøgt ledelsen og bestyrelsens eventuelle rolle.

Annonce

VUC Syd-sagen

I begyndelsen af juni kom det frem, at VUC Syds topledelse samt bestyrelse havde været på studietur til Californien. Turen løb op i 380.000 kroner. Desuden er VUC Syd blevet kritiseret for sponsorarter til Haderslev Golfklub, hvor forhenværende direktør Hans Jørgen Hansen var medlem. VUC Syd er desuden blevet kritiseret for at ansætte familiemedlemmer. I begyndelsen af juli forklarede undervisningsminister Merete Riisager i et svar til undervisningsudvalget, at Styrelsen for Uddannelse og Kvalitet har igangsat en undersøgelse af VUC Syd.

Spørgsmål ved forbruget

De seneste måneder har der været flere historier, som har stillet spørgsmål ved forbruget på VUC Syd. Det er blandt andet kommet frem, at der er blevet brugt penge på indkøb af designermøbler, Apple-ure til ledelsen, og at der er blevet indgået lukrative sponsoraftaler.

Senest er det kommet frem, at VUC Syd har leaset BMW'ere som firmabiler til medarbejderne. I den forbindelse sagde Per Nikolaj Bukh, som er professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet, at det ikke er i overensstemmelse med principperne i den offentlige sektor om at udvise passende sparsommelighed.

Det er noget, som Peter Kofod Poulsen kan tilslutte sig:

- Historierne, om at VUC Syd har leaset BMW'er til medarbejderne, virker helt uden for skiven, siger han.

Undervisningsministeriet oplyser i en mail, at undersøgelsen ikke er færdig endnu, men at den forventes færdig inden jul.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce