Annonce
Læserbrev

Kritisabel overskrift i JydskeVestkysten blev heldigvis ændret på jv.dk

Læserbrev: JydskeVestkysten bragte fredag den 22. november to artikler om, hvordan vi på Bakkeskolen Cosmos har et mål om at være hele Jernes lokale skole og hvordan vi arbejder med at gøre skolen mere attraktiv i håb om at alle skoledistriktets børn og forældre vælger Bakkeskolen Cosmos til.

Det er nogle fine og grundige artikler, der både fortalte om lærerne og pædagogernes engagement og om en øget forældreopbakning til skolen.

Desværre valgte JydskeVestkysten en stærkt kritisabel overskrift til den ene artikel. Overskriften lød således:

Bakkeskolen vil vende sit ry: Jagter flere "hvide" børn

Vi er på Bakkeskolen Cosmos meget kede af, at en respekteret lokal avis kan finde på at lave sådan en overskrift.

På Bakkeskolen viser vi i alt, hvad vi gør, at skolen er for alle børn uanset hudfarve og etnisk baggrund. Alle børn er akkurat lige værdifulde og velkomne på Bakkeskolen.

Det er meget vigtigt for os, som medarbejdere og ledere på skolen, at melde markant ud, at vi tager klar afstand fra overskriften og det syn på mennesker, som den repræsenterer. Vi kategoriserer naturligvis ikke mennesker efter hudfarve og vi ønsker alle børn fra skoledistriktet til Bakkeskolen. Både etnisk danske børn og børn med anden etnisk baggrund end dansk.

Derfor er vi også glade for, at JydskeVestkysten allerede fredag på jv.dk valgte at ændre overskriften.

Svar: JydskeVestkysten erkender, at overskriften, som i øvrigt ikke var forfattet af journalisten bag artiklen, kunne give anledning til misforståelser, selv om ordet "hvide" var sat i gåseøjne. Derfor blev den ændret så hurtigt som muligt på jv.dk, men dette kunne ikke nås til den trykte udgave.

Christian Friis Hansen, redaktør

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Brexit it is: Vælgerne har talt

Endelig. Endelig kan både Storbritannien og EU komme videre. De britiske vælgere har talt, tydeligt, og de har klart valgt Brexit. Det giver en tiltrængt klarhed på begge sider af vandet oven på flere års tumultariske scener i det britiske parlament og manglende fremdrift i de uendelige forhandlinger med et mere og mere målløst EU. Nu må vi være færdige med Brexit eller ej. De britiske vælgere har talt, og de har givet den konservative premierminister Boris Johnson et klart mandat. Johnson er som politiker let at mene en masse om. Man kommer let til at ryste på hovedet. Han er en populist, en politisk charlatan, der ikke skyr nogen midler for magten, men han er også en klar vinder af det britiske valg efter en valgkamp, der har centreret sig om en sag: Brexit. Nu. Om han vandt på grund af sagen eller på grund af en meget svag, forvirret opposition, eller fordi englænderne ikke orker mere snak eller en kombination af det hele er ligegyldigt. Johnson vandt stort. Han tegner Storbritannien. Det kan man begræde, fra vores side af Nordsøen. Både politisk og økonomisk. Vi gik ind i det europæiske fællesskab sammen med englænderne, og der har så at sige altid været en tæt og givtig relation mellem Esbjerg og Harwich, og det havde været bedst for Danmark, om Storbritannien på vej ud af EU var vendt om i døren. Det gør Storbritannien ikke med Boris Johnson som dørmand. Lad os tørre øjnene. Briterne har valgt brexit, nu skal vi have det bedst mulige ud af det scenarie. Vi har en interesse i en stærk og tæt relation også fremover. Vi skal have en fornuftigt balanceret handelsaftale på plads hurtigst muligt. Vi beriger hinanden økonomisk og kulturelt. Danmark bør være den stemme i EU, som mere end nogen anden søger kompromisset og appellerer til fornuften i de forestående forhandlinger mellem Storbritannien og EU. Det bliver der brug for.

Annonce