Annonce
Læserbrev

Kritisabel overskrift i JydskeVestkysten blev heldigvis ændret på jv.dk

Annonce

Læserbrev: JydskeVestkysten bragte fredag den 22. november to artikler om, hvordan vi på Bakkeskolen Cosmos har et mål om at være hele Jernes lokale skole og hvordan vi arbejder med at gøre skolen mere attraktiv i håb om at alle skoledistriktets børn og forældre vælger Bakkeskolen Cosmos til.

Det er nogle fine og grundige artikler, der både fortalte om lærerne og pædagogernes engagement og om en øget forældreopbakning til skolen.

Desværre valgte JydskeVestkysten en stærkt kritisabel overskrift til den ene artikel. Overskriften lød således:

Bakkeskolen vil vende sit ry: Jagter flere "hvide" børn

Vi er på Bakkeskolen Cosmos meget kede af, at en respekteret lokal avis kan finde på at lave sådan en overskrift.

På Bakkeskolen viser vi i alt, hvad vi gør, at skolen er for alle børn uanset hudfarve og etnisk baggrund. Alle børn er akkurat lige værdifulde og velkomne på Bakkeskolen.

Det er meget vigtigt for os, som medarbejdere og ledere på skolen, at melde markant ud, at vi tager klar afstand fra overskriften og det syn på mennesker, som den repræsenterer. Vi kategoriserer naturligvis ikke mennesker efter hudfarve og vi ønsker alle børn fra skoledistriktet til Bakkeskolen. Både etnisk danske børn og børn med anden etnisk baggrund end dansk.

Derfor er vi også glade for, at JydskeVestkysten allerede fredag på jv.dk valgte at ændre overskriften.

Svar: JydskeVestkysten erkender, at overskriften, som i øvrigt ikke var forfattet af journalisten bag artiklen, kunne give anledning til misforståelser, selv om ordet "hvide" var sat i gåseøjne. Derfor blev den ændret så hurtigt som muligt på jv.dk, men dette kunne ikke nås til den trykte udgave.

Christian Friis Hansen, redaktør

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

31-årig mand erkender at have slået gravid kvinde ihjel

Annonce