Annonce
Sydjylland

Kritisk corona-udvikling: Smitten stiger stadig i Kolding og Esbjerg

Kolding, Esbjerg, Fanø og Billund Kommuner ligger fortsat over eller omkring myndighedernes kritiske grænse på 30 smittede per 100.000 indbyggere. Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Efter coronavirussen hen over weekenden tog voldsomt fat i otte ud af ti syd- og sønderjyske kommuner, er udviklingen siden mandag mere afdæmpet. Dog er to ud af de tre kommuner, hvor smitten er steget, i forvejen kritisk ramt.
Annonce

Covid-19: Den gode corona-nyhed tirsdag er, at smitten siden mandag kun er steget i tre ud af ti kommuner i JydskeVestkystens udgivelsesområde. Det er positivt efter weekenden, hvor tallene så alarmerende ud, idet smitten her var steget i otte ud af ti af landsdelens kommuner. Desuden blev der på landsplan konstateret det største antal smittede hidtil.

Den knap så gode nyhed er, at to ud af de tre kommuner, hvor smitten tirsdag er steget, i forvejen er hårdt ramt og på listen over steder, hvor smitten er kritisk høj.

Det viser tirsdagens opdatering fra Statens Serum Institut.

Det gode først. I Varde er smitten faldet fra 36 til 32 nye tilfælde de seneste syv dage. Kommunen har den seneste tid været hårdt ramt og indtaget førstepladsen over syd- og sønderjyske kommuner med flest smittede. Trods den positive udvikling har kommunen dog stadig 64 smittede per 100.000 indbyggere, hvilket betyder, at den fortsat ligger markant over grænsen på 30 smittede per 100.000 indbyggere, som myndighederne anser som kritisk.

Annonce

Kritiske kommuner

Det gælder først Esbjerg, hvor der tirsdag er konstateret 72 nye smittetilfælde de seneste syv dage mod 69 mandag. Derefter Kolding, hvor tallet er steget fra 24 til 28 nye smittede.

Smittetal mandag den 21. september

Tallene viser, hvor mange der netto er blevet konstateret smittet med coronavirus de seneste syv dage. (I parentes er mandagens tal)

Varde: 32 (36)

Esbjerg: 72 (69)

Fanø: 1 (1)

Billund: 8 (8)

Vejen: 6 (7)

Kolding: 28 (24)

Haderslev: 2 (4)

Tønder: 6 (5)

Aabenraa: 6 (7)

Sønderborg: 8 (8)

I Tønder er der konstateret et enkelt corona-tilfælde mere siden mandag, så der nu er 6 nye smittede frem for fem. Kommunen ligger et godt stykke under det kritiske niveau med 16 tilfælde per 100.000 indbyggere.

På Fanø, i Billund og Sønderborg har smitten ikke udviklet sig siden mandag, mens den er faldet med et enkelt tilfælde i Aabenraa og Vejen samt med to tilfælde i Haderslev.

Blandt disse kommuner har Fanø og Billund lige nu et kritisk smitteniveau, mens de øvrige ligger et pænt stykke under grænsen.

Annonce

God nyhed

Tirsdag eftermiddag kom sundhedsminister Magnus Heunicke (S) med en god nyhed på det sociale medie Twitter. Kontakttallet er faldet fra 1,5 til 1,3. Det betyder, at en gruppe på 10 smittede nu giver smitten videre til 13 personer frem for 15.

Dermed stiger smitten fortsat, men i et langsommere tempo. Kontakttallet skal under en person, før kurven betragtes som knækket.

På landsplan er der registreret 476 nye smittede mandag, og antallet af indlagte er steget med fire til 79. Af disse er 14 indlagt på intensiv afdeling, hvilket er to mere end mandag.

13 af de indlagte ligger i Syddanmark, hvor to ligger på intensiv.

Der er sket et nyt dødsfald på landsplan.

I alt ligger 62 kommuner over sundhedsmyndighedernes bekymringsgrænse på 20 smittede 100.000 indbygger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Fra sexchikane til alderschikane

CORONAVIRUS

Live: Mundbind skal bæres i fitnesscentrene - men ikke under træning

Esbjerg

Hjerneskadet mand fundet i god behold

Annonce