Annonce
Sønderborg

Kro er reddet: Kærestepar bliver nye forpagtere

Jesper Pihl Iversen og kæresten Lisa Petersen er fra januar forpagtere af Skovby Kro. Foto: Claus Rantzau Møller
Tre lokale investorer har købt Skovby Kro af de mangeårige ejere. Tidligere ansat forpagter fra januar kroen sammen sin forlovede.
Annonce

Sydals: Tre lokale investorer har købt Skovby Kro, hvis mangeårige ejere Marianne og Børge Grünfeld de seneste godt tre år forgæves har forsøgt at sælge.

Entreprenør Søren Perregaard, snedker Kim Iwersen samt salgsdirektør og medejer af Brdr. Ewers Benjamin Schmidt Hansen overtager kroen fra 1. januar.

De tre erhvervsfolk skal ikke drive stedet. Det skal derimod Jesper Pihl Iversen og kæresten Lisa Petersen, som forpagter den næste 150 år gamle kro.

- Vin og mad er vores fælles passion. Jeg har altid sagt til Lisa, at jeg godt kunne tænke mig at blive selvstændig og få min egen restauration. Jeg har en rimelig klar idé om, hvad jeg selv og andre gerne vil have, fortæller Jesper Pihl Iversen, der er fra Skovby.

Den 29-årige mand er faktisk gammel naboknægt til kroen, hvor han en årrække også arbejdede som opvasker. Han har også været hos Café Ib Rehne Cairo i Sønderborg, Café Figo og Restaurant Colusseum på havnefronten under studietiden.

Skovby Kro

Grundlagt af Thomas Jacobsen i 1875. Han frygtede imidlertid af den kommende jernbane skulle ødelægge forretningen og overdrog i 1889 kroen til Nicolaus Seehausen. Det skulle imidlertid gå lige modsat, for jernbanen fik kroen til at blomstre. Efter en række ejere overtog Alma og Jørgen Polonius i 1970 kroen. Parret igangsatte en omfattende modernisering. Allerede dengang var der god opbakning fra såvel lokale beboere og et væld af turister, fremgår det af en avisartikel i anledning af kroens 100 års fødselsdag, som i dag hænger i Skovby Kro. I 1985 købte Marianne og Børge Grünfeld kroen af ægteparret Polonius.
Annonce

Overtager personalet

Jesper Pihl Iversen er uddannet på erhvervsakademiet i Kolding og har en bachelor i international salg og marketing. Han har de seneste seks år været area-manager indenfor animalske biprodukter hos BHJ i Gråsten.

Skovby Kro skal han drive sammen med sin tyske forlovede Lisa Petersen, der er uddannet ejendomsøkonom. Hun arbejder i dag med marketing, salg, finansiering og bogholderi.

- Vi har gode uddannelser og gode job, men når chancen kommer, så må man gribe den, siger den 26-årige kvinde.

Parret har været sammen i fem år. I dag bor parret i Flensborg, men de vil flytte til Lysabild hurtigst muligt. Frem til overtagelsen af Skovby Kro 1. januar vil de være under oplæring hos de gamle ejere. Kæresteparret overtager kroens tre fuldtidsansatte.

- Vi er heldige, for vi overtager en forretning, som virker. Vi er meget spændte og glæder os helt vildt til at komme i gang, siger de to.

Annonce

Hulebøffen overlever

Fra 1. til 23. januar vil kroen være lukket, fordi der skal laves en række ting. Køkkenet får en tur, den store festsal med scene shines op, ligesom der kommer nye toiletter.

Derimod bliver der ikke lavet om på menukortet, der primært er klassiske danske retter. Også kroens signaturret 'Hulebøffen', hvor en oksefilet bliver tilberedt på varm granitblok direkte ved bordet, bliver der ikke pillet ved.

- Kroen skal drives videre som en kro og i respekt for det. Med tiden vil vi sætte vores eget præg, men det vil være tosset at træk tæppet væk under os selv ved nu at lave en masse om. Vi får nok at se til, understreger Jesper Pihl Iversen.

Ligesom de tidligere ejere vil de nye forpagtere stå for beværtningen til Skovby Ringridning, Skovby By Night samt Sydbanks aktionærmøder i Sønderborg og Nordborg. Sidstnævnte har ægteparret Grünfeld stået for i mere end 20 år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Hold fast om krisehåndtaget

Annonce