Annonce
Sønderborg

Kro er reddet: Kærestepar bliver nye forpagtere

Jesper Pihl Iversen og kæresten Lisa Petersen er fra januar forpagtere af Skovby Kro. Foto: Claus Rantzau Møller
Tre lokale investorer har købt Skovby Kro af de mangeårige ejere. Tidligere ansat forpagter fra januar kroen sammen sin forlovede.

Sydals: Tre lokale investorer har købt Skovby Kro, hvis mangeårige ejere Marianne og Børge Grünfeld de seneste godt tre år forgæves har forsøgt at sælge.

Entreprenør Søren Perregaard, snedker Kim Iwersen samt salgsdirektør og medejer af Brdr. Ewers Benjamin Schmidt Hansen overtager kroen fra 1. januar.

De tre erhvervsfolk skal ikke drive stedet. Det skal derimod Jesper Pihl Iversen og kæresten Lisa Petersen, som forpagter den næste 150 år gamle kro.

- Vin og mad er vores fælles passion. Jeg har altid sagt til Lisa, at jeg godt kunne tænke mig at blive selvstændig og få min egen restauration. Jeg har en rimelig klar idé om, hvad jeg selv og andre gerne vil have, fortæller Jesper Pihl Iversen, der er fra Skovby.

Den 29-årige mand er faktisk gammel naboknægt til kroen, hvor han en årrække også arbejdede som opvasker. Han har også været hos Café Ib Rehne Cairo i Sønderborg, Café Figo og Restaurant Colusseum på havnefronten under studietiden.

Annonce

Skovby Kro

Grundlagt af Thomas Jacobsen i 1875. Han frygtede imidlertid af den kommende jernbane skulle ødelægge forretningen og overdrog i 1889 kroen til Nicolaus Seehausen. Det skulle imidlertid gå lige modsat, for jernbanen fik kroen til at blomstre. Efter en række ejere overtog Alma og Jørgen Polonius i 1970 kroen. Parret igangsatte en omfattende modernisering. Allerede dengang var der god opbakning fra såvel lokale beboere og et væld af turister, fremgår det af en avisartikel i anledning af kroens 100 års fødselsdag, som i dag hænger i Skovby Kro. I 1985 købte Marianne og Børge Grünfeld kroen af ægteparret Polonius.

Overtager personalet

Jesper Pihl Iversen er uddannet på erhvervsakademiet i Kolding og har en bachelor i international salg og marketing. Han har de seneste seks år været area-manager indenfor animalske biprodukter hos BHJ i Gråsten.

Skovby Kro skal han drive sammen med sin tyske forlovede Lisa Petersen, der er uddannet ejendomsøkonom. Hun arbejder i dag med marketing, salg, finansiering og bogholderi.

- Vi har gode uddannelser og gode job, men når chancen kommer, så må man gribe den, siger den 26-årige kvinde.

Parret har været sammen i fem år. I dag bor parret i Flensborg, men de vil flytte til Lysabild hurtigst muligt. Frem til overtagelsen af Skovby Kro 1. januar vil de være under oplæring hos de gamle ejere. Kæresteparret overtager kroens tre fuldtidsansatte.

- Vi er heldige, for vi overtager en forretning, som virker. Vi er meget spændte og glæder os helt vildt til at komme i gang, siger de to.

Hulebøffen overlever

Fra 1. til 23. januar vil kroen være lukket, fordi der skal laves en række ting. Køkkenet får en tur, den store festsal med scene shines op, ligesom der kommer nye toiletter.

Derimod bliver der ikke lavet om på menukortet, der primært er klassiske danske retter. Også kroens signaturret 'Hulebøffen', hvor en oksefilet bliver tilberedt på varm granitblok direkte ved bordet, bliver der ikke pillet ved.

- Kroen skal drives videre som en kro og i respekt for det. Med tiden vil vi sætte vores eget præg, men det vil være tosset at træk tæppet væk under os selv ved nu at lave en masse om. Vi får nok at se til, understreger Jesper Pihl Iversen.

Ligesom de tidligere ejere vil de nye forpagtere stå for beværtningen til Skovby Ringridning, Skovby By Night samt Sydbanks aktionærmøder i Sønderborg og Nordborg. Sidstnævnte har ægteparret Grünfeld stået for i mere end 20 år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Når de yngste skoleelever må vente urimeligt længe på bussen

Det skulle være så godt alt sammen, da den tidligere regering tilbage i begyndelsen af året foretog en justering på folkeskoleområdet sammen med Dansk Folkeparti, Socialdemokratiet, SF og Radikale Venstre. Justeringen handlede blandt andet om at gøre skoledagen kortere for eleverne i indskolingen – altså på klassetrinene 0. – 3.-klasse. Med aftalen blev partierne på Borgen enige om at skære to timer og et kvarter af skoleugen for eleverne, der er i alderen fra seks til ni år. Med den kortere skoleuge blev der skabt mere frihed og også større faglighed. Lød det fra politikerne. For nogle elever rundt på en del af Vejen Kommunes folkeskoler er det dog så som så med de gode intentioner. I hvert fald halter det noget, når det gælder friheden, som vi beskriver på forsiden af denne sektion. Virkeligheden på mange skoler er blevet en helt anden. For det kan godt være, at flere af skoledagene er blevet kortere. Men det er i hvert fald ikke ensbetydende med, at eleverne så også kan nyde friheden – slet ikke hjemme. Et sted mellem 40 og 70 skoleelever rundt i kommunen kan nemlig slet ikke komme hjem, når det ringer ud ved 13.15-tiden. De må i stedet vente helt op til en time på, at bussen ruller op foran deres skole. Og med en vis transporttid er nogle af eleverne klar til at stille skoletasken hjemme i privaten lidt før klokken 15 – altså en time og tre kvarter senere. - Det synes jeg ikke, at vi kan være bekendt. Jeg mener, at busafgangene bør tilpasses skolens ringetider, lød det fra det socialdemokratiske byrådsmedlem, Elin Winther, på byrådsmødet tidligere på ugen. Og S-politikeren har en pointe. Rigtig mange politikere fik via de nyinstallerede mikrofoner i den nye byrådssal tildelt ordet. Og selv om der var forståelse for problematikken med ventetiden, så besluttede et stort flertal, at der ikke bliver ændret på forholdene. Dels fordi det på nuværende tidspunkt ikke er muligt at ændre på bustiderne, og dels fordi det vil koste Vejen Kommune omkring 900.000 kroner årligt at tilpasse busserne de ringetider, som der er på de pågældende skoler. Flertallet har talt. Og sådan er demokratiets spilleregler. Men det rokker ikke ved, at Udvalget for skoler og børn med rimelighed godt kan kigge på problematikken engang til. Altså en ommer. Er der da virkelig ingen mulighed for at foretage et eller andet indgreb, der kan løse op for den urimelighed, som disse skoleelever oplever? Indrømmet; Nu er det ikke sådan, at de oplagte svar bare blæser i vinden. Men ventetiden synes altså at være for lang for disse seks til niårige. Intentionerne i justeringerne på folkeskoleområdet var i hvert fald en ganske anden. GOD 3. SØNDAG i advent

Annonce