Annonce
Esbjerg

Kro-formand: Vi skal have fundet nye forpagtere

Verner Bertelsen, formand for foreningen Endrup Møllekro og Henning Andersen, bestyrelsesmedlem i foreningen håber det lykkes at finde nye forpagtere til Endrup Kro. Arkivfoto: Kirsten Enevoldsen.
Verner Bertelsen, formand for bestyrelsen for foreningen Endrup Møllekro, som ejer Endrup Kro håber, at man har nye forpagtere klar senest den 1. januar.

ENDRUP: Verner Bertelsen, formand for bestyrelsen for foreningen Endrup Møllekro, som ejer Endrup Kro lægger ikke skjul på, at både han og bestyrelsen er kede af, at kroens forpagtere de seneste fire år, Louise Sihm Kloster og Peter Marczak pr. 1. december har opsagt deres forpagtningsaftale.

- Både vi og kroens gæster har ikke haft andet end godt at sige om maden og den måde kroen har været drevet på. Selvfølgelig er der nogen, som har savnet, at man kunne købe en dagens ret, men krodriften skulle jo også hænge sammen. Så vi har været rigtig godt tilfredse. Vi havde da også håbet på, at vi kunne fortsætte med Peter Marczak som eneforpagter. Men det er ikke lykkedes, konstaterer Verner Bertelsen.

I sidste uge blev der holdt generalforsamling i foreningen Endrup Møllekro, og her var der opbakning til, at bestyrelsen nu leder med lys og lygte efter nye forpagtere.

- Vi håber da på, at vi har en ny forpagter klar den 1. januar, siger Verner Bertelsen.

Annonce

Ingen kandidater

Har du nogle kandidater på hånden?

- Nej, det har jeg ikke. Sidste gang var det igennem et opslag på facebook vi fandt vores nye forpagtere. Og det bliver vel også ad den vej vi nu skal ud og sprede budskabet, siger han.

Og hvad gør I så, hvis det ikke lykkes at finde en ny forpagter?

- Ja, vi er jo ikke en forening med en stor pengetank. Vi har investeret 350.000 kroner i modernisering og renovering kroen i de senere år. Så det er en kro i en fin stand man kan forpagte. Man skal lægge 25.000 kroner i tre måneders husleje i depositum, og så skal man selvfølgelig have råd til at købe ind til et varelager. Men så meget vil det ikke koste at komme i gang som forpagter, siger Verner Bertelsen.

Han har dog ikke et bud på, hvad der sker, hvis man ikke finder en ny forpagter.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

IS-medlem er inderligt uvelkommen

Et tidligere medlem af Islamisk Stat ankom mandag til Danmark, og blev straks anholdt. Manden har siddet fængslet i Tyrkiet, men blev sendt til Danmark på begæring af de danske myndigheder. Formentlig skal man være jurist for at forstå, hvorfor Danmark har bedt om at få den pågældende udleveret. Han er inderligt uvelkommen. Manden er den 28-årige Ahmad el-Haj. Han er af palæstinensisk oprindelse, men ærgerligt nok udelukkende dansk statsborger. Passet kan han derfor ikke miste. Trods det danske pas er det naturligvis grotesk at påstå, manden er vendt hjem. Danmark er ikke et hjem for mennesker, der har vendt os ryggen og direkte kæmpet mod landets interesser. Justitsminister Nick Hækkerup er blevet kritiseret for at lægge pres på domstolene i sagen om den den udleverede. Ministeren har nemlig sagt, at manden forhåbentlig bliver dømt for de forbrydelser, han har begået. Kritikken kommer fra De Radikale og Enhedslisten. Strengt taget har de ret i, at det ikke er en ministers, men domstolenes opgave at vurdere, om en sigtet er forbryder eller ej. Men ikke desto mindre er Nick Hækkerups spontane reaktion absolut forståeligt. Så skulle en domstol kende den pågældende skyldig, sker det forhåbentlig efter straffelovens paragraf 114. Den såkaldte terrorparagraf åbner nemlig mulighed for fængsel på livstid. Sanktionen er aldeles passende, hvis den 28-årige skulle vise sig at have deltaget i Islamisk Stats uhyrlige forbrydelser. Måtte han i givet fald aldrig komme på fri fod eller i hvert fald sidde i fængsel, til han er en meget gammel mand ligesom den firedobbelte politimorder Palle Sørensen. Han tilbragte 33 år bag tremmer. Ahmad el-Haj blev ifølge flere medier hårdt såret under et bombeangreb og sidder i kørestol. Han har fortalt Weekendavisen, at han inderligt fortryder sine handlinger. I betragtning af de konsekvenser hans indsats for Islamisk Stat har haft for ham selv, er det såmænd ganske muligt. Nogen formildende omstændighed er det imidlertid ikke.

Annonce