Annonce
Sport

Kroater brager i EM-semifinale efter comeback mod Tyskland

Lisi Niesner/Reuters
Tyskland førte undervejs med fem mål, men Kroatien vandt med 25-24 og er i semifinalen ved EM i herrehåndbold.

Kroatiens håndboldherrer er som det første hold klar til semifinalerne ved EM efter et comeback mod Tyskland.

Tyskerne førte stort hele vejen frem til de sidste minutter i en hårdt spillet kamp i Wien, men det lykkedes kroaterne at vinde 25-24.

Dermed topper Kroatien mellemrundens gruppe 1 med seks point og er sikker på at slutte på minimum andenpladsen, selv om holdet fra Balkan fortsat mangler at spille to gruppekampe.

Meget tyder på, at Spaniens regerende europamestre vil gøre kroaterne selskab efter en sejr over Østrig tidligere på lørdagen, men der er dog endnu en lille risiko for, at det kan kikse.

Igor Karacic scorede det afgørende mål for Kroatien i sejren over Tyskland med halvandet minut tilbage, efter at tyskernes Hendrik Pekeler var blevet ramt af en to-minutters-udvisning.

Tyskland fik dog flere muligheder for at udligne i slutfasen, men Marin Sego i Kroatiens mål kom i vejen.

Ved pausen var tyskerne foran med 14-11, og forspringet blev udvidet til 17-12 i begyndelsen af anden halvleg. Alligevel fik kroaterne fat og med 12 minutter tilbage fik David Mandic udlignet til 22-22.

Spanien og Kroatien topper gruppen med hver seks point foran Tyskland, Østrig og Hviderusland med to point. Tjekkiet har endnu ikke nogen point.

Fra den anden gruppe i mellemrunden står Norge og Slovenien i øjeblikket med de bedste kort på hånden med tre spillerunder tilbage.

EM spilles i Norge, Sverige og Østrig.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Stor ståhej for ingen krænkelse

Det er fastelavnstid og dermed højsæson for det at klæde sig ud, og hvis du tror, at det er sjov og ballade, har du sovet i timen. Udklædning tager man ikke let på i dag. Der er vildt mange hensyn, der skal tages. En god udklædning skal ikke bare være flot, sjov, vellignende eller godt tænkt. Den skal være politisk korrekt. Ve dig, hvis du begår en fejl. TV2-vært Mette Helena Rasmussen, mest kendt fra programmet Nybyggerne, tog et muslimsk tørklæde på og lagde et billede af sig selv på Instagram. Klar til fest. Så stod hun ellers for skud. Som var hun selve tønden til en fastelavnsfest, haglede slagene ned over hende. Hun blev kaldt racist. Hun blev kaldt dum. Hun skyndte sig at undskylde. Det er den typiske reaktion i sådanne sager. En hurtig undskyldning. Det var også sådan Canadas premierminister, Justin Trudeau, i efteråret, krisehåndterede, da et gammelt billede fra en udklædningsfest i 2001 dukkede op. Det viste ham som Aladdin med ansigtet malet brunt. Undskyld. Undskyld. At man tyr til undskyldning og tilbagetog, når uvejret rejser sig, er forståeligt. Kritikken er ofte overvældende, og stemplet Racist er voldsomt. Det ville dog være befriende om nogen turde møde larmen med et: Ti dog stille. Det er så uhyre let at blive krænket, og mange lever tilsyneladende deres digitale liv i en evig på jagt på sager, der kan stimulere raseriet, og det var lige præcis en sådan gruppe tapre netsoldater, som for i flint i kommentarsporet, da Mette Helena Rasmussen havde lagt sit billede på nettet. Programmet ”Kulturen på P1” undersøgte sagen, talte med en række muslimske kvinder – ikke en var provokeret eller krænket. Alle var derimod forbløffede over hele affæren. Det vil tynde så dejligt ud i krænkelsesdebatterne, hvis vi hver især nøjes med at blive krænket på egne vegne. Føler vi os alligevel draget til at tage en minoritet i forsvar, det behov kan opstå, vil det klæde engagementet, om vi sikrer os, at vores hjælp og indsats faktisk er efterspurgt af dem, vi har tænkt os at agere talsmænd for. Og er den ikke det: Så ti dog stille.

Annonce