Annonce
Sport

Kroatien og Østrig bliver EM-klar med hjemmesejre

Antonio Bronic/Reuters
Både Østrig og Kroatien blev klar til EM-slutrunden, da begge hold vandt deres gruppekampe hjemme.

Både Østrig og Kroatien blev sent lørdag klar til EM-slutrunden i fodbold i 2020.

Begge hold ville kvalificere sig med uafgjort i hjemmekampene mod henholdsvis Nordmakedonien og Slovakiet, men det endte med hjemmesejre for både Østrig og Kroatien.

Østrig slog Nordmakedonien 2-1, og dermed følger Østrig med Polen til EM fra gruppe G, mens Kroatien vandt 3-1 efter at have været bagud 0-1 mod Slovakiet.

De tre point var også nok for Kroatien til at slutte øverst i gruppe E og sikre EM-deltagelse.

I den gruppe vil sidste spillerunde afgøre, om Slovakiet, Wales eller Ungarn følger kroaterne til slutrunden.

Kroatiens Nicola Vlasic forsøgte sig med et lumsk hovedstød efter en aflevering fra Luka Modric efter 25 minutter, og det trak op til en kroatisk scoring, men i stedet gik det lige modsat.

I det 32. minut strøg den tidligere FC Nordsjælland-spiller Stanislav Lobotka igennem i venstre side, og han lagde bolden ind i feltet, hvor Robert Bozenik prikkede den i mål til overraskende 1-0-føring til Slovakiet.

Kroatien skulle minimum have uafgjort for at blive klar til EM, og jublen brød ud i det 56. minut, da Nikola Vlasic tog et par træk og bankede bolden i mål til 1-1.

Så var kroaterne spillet varme, og fire minutter senere pandede Bruno Petkovic så Kroatien på 2-1 efter et hjørnespark, hvor den tidligere Esbjerg-målmand Martin Dúbravka var chanceløs hos Slovakiet.

Det blev ikke nemmere for slovakkerne, da Róbert Mak med sit andet gule kort blev udvist med en halv time igen.

Kroatien slog til mod gæsternes ti mand med et kvarter igen, da Ivan Perisic flugtede bolden i mål til 3-1.

I Østrig gik der syv minutter, så fangede hjemmeholdet gæsternes forsvar, da Stefan Lainer sendte en stikning i dybden, som fik lov at passere.

Bolden endte hos Bayern Münchens David Alaba, og han sørgede for 1-0-føring.

Det holdt til pausen, og anden halvleg var blot tre minutter gammel, da Lainer så selv kom på scoringslisten.

Efter et hjørnespark endte en ripost hos forsvarsspilleren fra Borussia Mönchengladbach, og han øgede til 2-0.

Gæsterne reducerede tre minutter inde i tillægstiden ved Vlatko Stojanovski.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Med fingrene i fælleskassen: Hvor meget bliver mon ikke opdaget?

Det er en fortærsket vittighed i mediebranchen, at der er for få naturkatastrofer og for lidt korruption i Danmark til, at man kan bedrive ordentlig journalistik. Måske står talemåden for fald. Det skyldes hverken den tørre sommer sidste år eller det våde efterår i år, men mere at tilliden til vores offentlige instanser er under pres. Det er ikke bare korruption, vi ser, men også offentligt ansatte lederes tilbøjelighed til at skaffe penge eller fordele til sig selv i kraft af deres job. Og det er mindst lige så slemt. Vi kunne her i avisen i denne uge fortælle, at en politiassistent og en politikommissær fra Esbjerg er tiltalt for at have instrueret en betjent i ikke at undersøge lovligheden af en knallert involveret i et færdselsuheld. Knallertens fører var søn af en politikommissær. Politifolkene er nu tiltalt for misbrug af offentlig stilling. Det var også i denne uge, der bød på en skrækhistorie om, at to tidligere ansatte ved Forsvarets Ejendomsstyrelse er tiltalt for at have modtaget bestikkelse på henholdsvis 1,7 million og 35.250 kroner. Dømmes de tiltalte, slutter de sig til den alt for lange række af sager, som svækker vores tillid til, at myndigheder og deres ansatte til enhver tid vil handle i fællesskabets interesse. Vi har Britta Nielsen-sagen. Vi har den ansatte i Skat, der blev idømt fire et halvt års fængsel for at hjælpe en ven med at få udbetalt uberettiget refusion af udbytteskat. Vi havde for nogle år siden sagen om it-firmaet Ateas bestikkelse af ansatte i Region Sjælland. Så er det jo, at man ikke kan lade være med at spekulere på, hvor mange lignende forbrydelser der ikke bliver retsforfulgt. Sikkert en hel del, vil mange nok gætte på. Når vi tænker sådan, er vi et skridt nærmere ved at miste tilliden til vores myndigheder og vores vilje til at betale skat til at opretholde dem. Det er dybt alvorligt. Politikerne har et arbejde at gøre, og det haster mere, end de måske selv er klar over.

Annonce