Annonce
Esbjerg

Krogaard søger ny forpagter efter konkurs

Dårlig økonomi tvinger selskabet bag driften af Fanø Krogaard i knæ. Derfor er jagten efter en ny forpagter til den traditionsbundne beværtning endnu en gang skudt ind.

FANØ: Godt et år efter at Henrik Hansen og Susanne Leitaö overtog driften af Fanø Krogaard, må den dansk-portugisiske duo kaste håndklædet i ringen. Venneparret kan ikke få økonomien til at løbe rundt og anpartsselskabet er nu under konkursbehandling ved skifteretten i Esbjerg.

Parret selv bekræfter deres situation overfor JydskeVestkysten, men ønsker ikke at udtale sig om de nærmere omstændigheder.

Ifølge sagsbehandler på boet, advokatfuldmægtig ved Mandant Advokater Henriette Hyldager, er der gæld til en række leverandører, en ansat og til udlejeren.

- Vi har ikke dannet os et samlet overblik endnu, men mit umiddelbare skøn er, at der er gæld for samlet set cirka 100.000-150.000 kroner, siger hun.

Hvem skal overtage?

I mellemtiden er erhvervsudlejnings-virksomheden, Tækker Group A/S, der har ejet Fanø Krogaard siden 2006, begyndt at se sig om efter en ny forpagter.

- Vi har slået lejemålet op, og vi er i fuld gang med at finde nye forpagtere til kroen, siger Rasmus Bach, der er udlejningschef i den Aarhus-baserede virksomhed.

Håbet er, at kroen, der er en af Danmarks ældste kongelig privilegerede kroer, ikke vil stå tom ret længe.

- Der har været god interesse for lejemålet indtil videre, og vi er i positiv dialog med et par stykker, siger Rasmus Bach.

Annonce

Mit umiddelbare skøn er, at der er gæld for samlet set cirka 100.000-150.000 kroner.

Henriette Hyldager, a dvokatfuldmægtig
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

IS-medlem er inderligt uvelkommen

Et tidligere medlem af Islamisk Stat ankom mandag til Danmark, og blev straks anholdt. Manden har siddet fængslet i Tyrkiet, men blev sendt til Danmark på begæring af de danske myndigheder. Formentlig skal man være jurist for at forstå, hvorfor Danmark har bedt om at få den pågældende udleveret. Han er inderligt uvelkommen. Manden er den 28-årige Ahmad el-Haj. Han er af palæstinensisk oprindelse, men ærgerligt nok udelukkende dansk statsborger. Passet kan han derfor ikke miste. Trods det danske pas er det naturligvis grotesk at påstå, manden er vendt hjem. Danmark er ikke et hjem for mennesker, der har vendt os ryggen og direkte kæmpet mod landets interesser. Justitsminister Nick Hækkerup er blevet kritiseret for at lægge pres på domstolene i sagen om den den udleverede. Ministeren har nemlig sagt, at manden forhåbentlig bliver dømt for de forbrydelser, han har begået. Kritikken kommer fra De Radikale og Enhedslisten. Strengt taget har de ret i, at det ikke er en ministers, men domstolenes opgave at vurdere, om en sigtet er forbryder eller ej. Men ikke desto mindre er Nick Hækkerups spontane reaktion absolut forståeligt. Så skulle en domstol kende den pågældende skyldig, sker det forhåbentlig efter straffelovens paragraf 114. Den såkaldte terrorparagraf åbner nemlig mulighed for fængsel på livstid. Sanktionen er aldeles passende, hvis den 28-årige skulle vise sig at have deltaget i Islamisk Stats uhyrlige forbrydelser. Måtte han i givet fald aldrig komme på fri fod eller i hvert fald sidde i fængsel, til han er en meget gammel mand ligesom den firedobbelte politimorder Palle Sørensen. Han tilbragte 33 år bag tremmer. Ahmad el-Haj blev ifølge flere medier hårdt såret under et bombeangreb og sidder i kørestol. Han har fortalt Weekendavisen, at han inderligt fortryder sine handlinger. I betragtning af de konsekvenser hans indsats for Islamisk Stat har haft for ham selv, er det såmænd ganske muligt. Nogen formildende omstændighed er det imidlertid ikke.

Annonce