Annonce
Vejen

Kromand har godt gang i ølsalget

René Andersen havde mandag udsolgt af Fuglsang, hvis man ellers så bort fra de øl, som allerede var bestilt af kunder. Han håbede at få nye forsyningerne i løbet af tirsdagen, velvidende at Haderslev-bryggeriet ikke er på fuld mandskabsstyrke. Foto: Anders Davidsen
Der bliver langet betydeligt mere øl over disken gennem krisen i kromand René Andersens butik "Vin og Kokken," som ligeledes er webshop.
Annonce

Foldingbro: Bølgerne går højt i øjeblikket, når det kommer til, om grænsen til Tyskland skal genåbnes, men for ejer af Kongeåkroen i Foldingbro René Andersen er det ikke entydigt negativ.

Selve kroen har naturligvis haft bedre tider, men til gengæld går det strygende i hans lille butik i bygningen lige ved siden af den ellers normalt klart vigtigste forretning.

Lige nu er det dog vendt ganske meget rundt, for selvom grænsen er lukket, er der stadig et ølbehov at dække, og det kan han hjælpe med.

- Særligt mit ølsalg er gået helt amok. Vi kører næsten med samme priser som i grænsehandlen, så situationen har nok fået folk til at åbne øjnene op for, at man ikke behøver køre helt derned, siger René Andersen, som har enerettighederne til salg af Fuglsangs varer i området.

Det er dog ifølge kromanden ikke i sig selv en guldgrube at sælge Fuglsang til tørstige sjæle, da avancen trods alt er begrænset, men det har en afledt effekt, han sætter pris på.

- Jeg synes, det er en fed følelse, at det vælter ind med kunder, som ikke nødvendigvis plejer at komme her, så vi bruger det som trækplaster, siger han og henviser til sine omkring 1000 unikke varenumre, som udover øl blandt andet inkluderer vin, spiritus og chokolade.

Særligt mit ølsalg er gået helt amok. Vi kører næsten med samme priser som i grænsehandlen, så situationen har nok fået folk til at åbne øjnene op for, at man ikke behøver køre helt derned.

René Andersen, ejer af "Kongeåkroen" og "Vin og Kokken" som har enerettighederne til salg af Fuglsangs varer i området.

Annonce

Håber at holde på kunder

Salget af øl i sig selv går faktisk så strygende, at han har svært ved at følge med efterspørgslen, da der ifølge ham produceres mindre øl i øjeblikket.

- Bryggerierne er også pressede, og som jeg forstår det, har Fuglsang sendt det meste mandskab hjem, siger han.

Under alle omstændigheder har han allerede fået flere tilkendegivelser fra kunder om, at de hellere vil ud til ham fremover end at køre ned over grænsen.

Han er dog indforstået med, at det alt andet lige vil falde fra sit nuværende niveau, når grænsen før eller siden genåbner, så længe lovgivningen forbliver, som den er.

- Jeg krydser da fingre for, at vores regering lige tænker over ølafgiften igen. Hvis man fjernede den, vil det også på lang sigt betyde væsentligt mere ølsalg herhjemme for alle herfra og til grænsen, som handler med øl og vin, siger René Andersen og tilføjer de ifølge ham ligeledes åbenlyse fordele for miljøet.

Som det fremgår, er der ikke mange skridt fra kroen til højre og hans butik til venstre. "Kongeåkroen" har været med René Andersen i spidsen siden 2005. I 2012 startede han webshop, som for tre år siden også blev til fysisk butikssalg af samme varer. Foto: Anders Davidsen
Udvalget af våde varer er ganske varieret hos René Andersen, som efter eget udsagn har alt undtagen whisky. Han prioriterer at have varer på hylderne, som er lidt bedre end gennemsnittet, men som ikke nødvendigvis kan ses på prisen. Foto: Anders Davidsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejen

Gratis julekoncert i Folding Kirke

Annonce