x
Annonce
Kolding

Kromand slog gammel kammerat i sydjysk kokkedyst: Satsede med saltindbagt torsk og røget ost

Torben Schulz fra Tyrstrup Kro vandt over sin gamle kammerat Allan Jylov fra Henne Mølle Å Badehotel i Den danske Spiseguides gastronomidyst om at blive Bedst i Sydjylland. Nu er Torben Schulz spændt på, hvilken restaurant kroen skal dyste mod i næste runde. Arkivfoto: Søren Gylling
Torben Schulz satsede med saltindbagt torsk og varm, røget ost på tallerknerne, da han vandt over sin gamle kammerat Allan Jylov fra Henne Mølle Å Badehotel i Den danske Spiseguides konkurrence "Bedst i Sydjylland". Schulz vil gerne møde Kolding-restauranten Bror Ditlev i den videre konkurrence.

Christiansfeld: Fantastisk og lidt hektisk i forberedelsesfasen. Med de ord beskriver kromand Torben Schulz fra Tyrstrup Kro gastronomidysten mod hans gamle kammerat Allan Jylov fra Henne Mølle Å Badehotel.

- Vi hjalp hinanden i køkkenet, men vi var med for at vinde, så det er jeg glad for, at vi gjorde, siger Torben Schulz, der dystede på hjemmebanen på Tyrstrup Kro.

De to venner og konkurrenter brugte som udgangspunkt de samme råvarer,

- Allan havde lavet ovnbagt torsk til forret, og vi serverede torsk i saltdej. Det var lidt et sats, men den sad lige i skabet, fortæller kromanden.

Hovedretten var oksemørbrad, som Tyrstrup Kro serverede med lidt ristet foie gras og ristet duebryst.

- Med desserten satsede vi også, for vi serverede varm, røget ko-ost fra Elmegården. For mange år siden fik jeg en varm gedeost i Frankrig, og det var ganske forfærdeligt, så jeg havde mine bange anelser om, at det blev noget af det samme. Men det gjorde det ikke. Gæsterne var helt vilde med ko-osten, som vi serverede med en brioche, der var bagt i små urtepotter. Allan serverede en helt fantastisk flamberet ananas til dessert.

Aftnen begyndte med, at gæsterne fik appetizers.

- Vi og Allan Jylov, der fik hjælp i køkkenet af sin søn Phillip, serverede flere små retter. De serverede blandt andet spændende orientalsk inspirerede forårsruller med sur-sød sovs og østers shot, fortæller Torben Schulz.

Annonce

Bedst i Sydjylland

Den danske Spiseguide står bag gastronomidysten, der skal munde ud i en kåring af den bedste restaurant i Sydjylland.

Tyrstrup Kro vandt torsdag aften på hjemmebane konkurrencen mod Henne Mølle Å Badehotel og er videre i konkurrencen. Det samme er Kolding-restauranten Bror Ditlev, der tidligere på måneden gik videre efter en sejr over Restaurant Mundheld fra Esbjerg.

Når alle vindere fra første runde er fundet, findes deres modstandere til anden runde ved en lodtrækning i begyndelsen af marts.

Vil gerne møde Bror Ditlev

Op til konkurrencen var stemningen i køkkenet lidt hektisk, for der var masser forberedelse.

- Vi havde selskaber samtidig med konkurrencen, og personalet klarede det så flot. Det skal de ansatte have ros for. De kokkeelever, der var på skole, kom hjem til kroen for at hjælpe. Og dem, der havde fridag, mødte også ind. På den måde mærkede de konkurrence-fornemmelsen. Det var en sjov aften.

Torben Schulz fortæller, at der var rift om de 25 publikumsbilletter, der var til salg til konkurrencen.

- Vi fik udsolgt og kunne have solgt i hvert 25 mere, men det var vi ikke interesserede i, for med 25 gæster og de tre dommere, så havde vi tid til at hygge om alle.

Ud over de mange retter fik publikum servereret god vin fra kælderen.

- Gæsterne hyggede sig, og der var en god intim stemning. Det er også derfor, at 25 er et passende antal gæster.

Med sejren over Henne Mølle Å Badehotel er Tyrstrup Kro videre i Den danske Spiseguides konkurrence om at blive Bedst i Sydjylland.

- Nu går jeg og tripper lidt for at vide, hvem vi skal møde i næste runde. Restaurant Bror Ditlev fra Kolding er med videre. Det er nogle søde mennesker, og dem vil jeg da gerne møde, siger Torben Schulz.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

JV mener: Pressemøde var en mavepuster til Danmark

To måneder uden indtægter. Mindst. Det ser ud til at blive virkeligheden for tusindvis af forretningsdrivende. Det er blandt andet frisører, massører, cafeer, restauranter, biografer og mange butikker, som tidligst kan åbne igen 11. maj. Endnu længere skal oplevelsesbranchen og de store arrangementer vente, da de bliver ramt af, at denne sommersæson til og med august er aflyst. Det var noget af en mavepuster, statsminister Mette Frederiksen (S) mandag aften gav Danmark med sine meldinger om en meget langsom og gradvis genåbning af samfundet. Hun gav på pressemødet ganske vist udtryk for, at Danmarks økonomi er sund. Men det er den ikke i meget store dele af det erhvervsliv, vi alle skal leve af, enten direkte eller indirekte. Mange virksomheder gisper efter vejret, og de får brug for flere økonomiske respiratorer end dem, der er vedtaget i de foreløbige hjælpepakker. Ellers dør alt for mange danske virksomheder, hvilket koster både værdifulde arbejdspladser og skatteindtægter. Det er enormt positivt, at den hidtidige nedlukning af Danmark ser ud til at få den ønskede effekt. Vi har heldigvis foreløbig undgået de uhyggelige scener fra Italien og Spanien, hvor sundhedsvæsenet ikke kan følge med. Men vi skal have gang i økonomien igen, og hvis det skal ske uden, at epidemien eksploderer, kræver det både noget af den enkelte borger og af myndighederne. Vi skal hver især følge reglerne og blive ved med at holde afstand, selv om det kan have store menneskelige omkostninger. Men vi skal også kræve af myndighederne, at de i forbindelse med genåbningen af samfundet, i første omgang daginstitutioner og dele af skolerne, gør deres til at holde smittespredningen under kontrol. Det skal blandt andet ske ved, at der omsider kommer styr på noget så fundamentalt som, at der er værnemidler nok til frontlinje-medarbejderne i sundheds- og plejesektoren. Og at der gennemføres mange flere test end hidtil, så man så vidt muligt undgår, at smittede medarbejdere går på arbejde med måske fatale følger.

Danmark

Liveblog: Disse børn og ansatte skal ikke i skole eller børnehave efter påske

Annonce