Annonce
Dødsfald

Kromanden tabte kræft-kampen: Bent Sandfeld er død

Bent Sandfeld, 37, døde i weekenden efter længere tids ulige kamp mod kræft. Arkivfoto: Joan Anette Karlsen

Filskov: Den lokale kromand i Filskov, Bent Bredvig Sandfeld, er efter længere tids ulige kamp mod en kræftsygdom død, 37 år.

Det er blot et år siden, at Bent Sandfeld blev ramt af forskellige symptomer, som han i første omgang tolkede som stress. Det viste sig dog, at den reelle årsag var langt værre, da han havde en tumor i hjernen. I løbet af 2019 var han igennem en lang række behandlinger i forsøget på at slå sygdommen ned, men det lykkedes ikke, og Bent Sandfeld sov søndag den 12. januar ind.

I lokalområdet er Bent Sandfeld mest af alt kendt som en flittig og dygtig restauratør. I 2007 overtog han Grønbjerg Hotel, og seks år senere overtog han forpagtningen af Filskov Kro, mens han og hustruen Louise flyttede ind i lejligheden over kroen.

Bent Sandfeld har altid interesseret sig meget for fodboldgolf. Han har selv vundet verdensmesterskabet i den forholdsvis unge sportsgren, og hans store ønske var derfor at få sin egen fodboldgolfbane. I dag ligger der ikke mindre end to fodboldgolfbaner rundt om kroen i Filskov, og de er med til at lokke gæster fra nær og fjern til området.

Udover hustruen Louise efterlader Bent Sandfeld sig sønnerne Hjalte og Noah på syv og fem år.

Begravelsen finder sted lørdag den 18. januar klokken 11 fra Filskov Kirke.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Fortsæt nu endelig bare det gode arbejde

Det har siden september kostet et velfortjent klip i kørekortet, hvis politiet opdager, at du roder med din mobiltelefon, mens du kører bil. 6814 bilister har følt konsekvensen af den strammede lovgivning. Det er mange, men det er ikke en eneste for mange. Tvært imod. Det var på høje tid, at konsekvensen for åbenlyst uopmærksom adfærd i trafikken blev takseret hårdere. Politiet anslår, at op mod 30-35 procent af uheld og ulykker i trafikken skyldes uopmærksomhed. Mennesker kommer alvorligt til skade. Nogen kære dør. Fordi andre mener, at det er nødvendigt at læse en sms, kigge på Facebook, skrive en besked i Messenger, lede efter musik på Spotify. Mens bilen tordner afsted gennem landskabet. Det tager ikke meget mere end fire sekunder at læse en sms og besvare med et thumbs up, en smiley eller et hjerte. Mange af os har gjort det. Men fire sekunder er knap 60 meter hen ad vejen ved skolen. Det er knap 90 meter på landevejen. Og næsten 125 meter på motorvejen, hvor fartbegrænsningen er 110 kilometer i timen. I blinde. Det er livsfarligt, og selvfølgelig skal den slags ligegyldighed med andres liv og helbred koste noget mærkbart. Leder af færdselspolitiet ved Syd- og Sønderjyllands Politi, Knud Reinholdt, havde forventet, at flere ville lade mobilen ligge, da klippereglen trådte i kraft i september. Det forventede han med afsæt i erfaringer, fra dengang hastighedsforseelser begyndte at koste klip. Sådan er det desværre ikke gået. Der er ikke noget i antallet af klip, der tyder på bedring. Der er ikke noget i færdselspolitiets oplevelser, der tyder på det. I virkeligheden er det nok ikke så overraskende. Vi - og det vi gælder altså næsten os alle - har fået et helt utroligt tæt forhold til vores mobiltelefoner, og vi sætter den over venner, familie, koner og børn i masser af sociale sammenhænge. Der er det dog ikke strafbart, blot tankevækkende. I trafikken derimod skal vi ikke acceptere det. Det tog tid med alkohol og det at føre bil, men det blev dog med tiden totalt uacceptabelt. Vi må samme vej med mobilen, og vejen går over en række klippede kørekort. Klø på, kære politi. Vi trænger tydeligvis til kollektiv opdragelse, og den må være lidt hårdhændet. Hver og en af dem I klipper har fortjent det.

Danmark

Hård straf for at bruge mobilen bag rattet: Så mange har fået et klip i kørekortet

Annonce