Annonce
Kolding

Kromutter på kendt værtshus taget i at bruge falsk alkoholbevilling

Sagen kører torsdag, hvor der også falder dom. Der er lagt op til, at den 43-årige tilstår. Foto: Søren Gylling
Torsdag skal en 43-årig kvinde, der har stiftet værtshuset Domhuset, møde i Retten i Kolding tiltalt for at have benyttet sig af en falsk alkoholbevilling. Det skulle ifølge anklageskriftet være sket mellem maj og oktober 2017.

Kolding: I årevis har der været fest og glade dage på Låsbygade 59, hvor værtshuset Domhuset i dag ligger. Værtshuset, der i sin tid hed Landmandshotellet, har de seneste år været fyldt med lyden af elektriske trommer, og før det var det lyden af heste i galop og spillelystne gæster, der indtog stedet.

Nu viser det sig, at der i en periode måske har været lidt for festligt på stedet. I hvert fald i forhold til hvad værtshuset havde ret til.

Den kvindelige stifter af Domhuset skal nemlig torsdag for Retten i Kolding tiltalt for at have benyttet sig af en falsk alkoholbevilling. Det fremgår af et anklageskrift mod den 43-årige kvinde, der ikke længere driver stedet.

Overtrædelsen skulle være sket i perioden 18. maj 2017 til den 14. oktober samme år. Her skulle værtshuset ifølge anklageskriftet have udskænket stærke drikke, selvom der ikke var alkoholbevilling. Ifølge restaurationsloven skal stærke drikke forstås som drikkevarer med en alkoholprocent på over 2,8 procent herunder altså også øl og vin.

Annonce

Restaurationsloven

  • Ifølge restaurationsloven kan alkoholbevilling gives og fornys af kommunalbestyrelsen efter forhandling med politiet.
  • Bevillingen gælder et bestemt forretningssted og for et tidsrum af otte år, men kan, når omstændigheder taler herfor, gives for et tidsrum af 4 eller 2 år. Bevillingen kan i øvrigt begrænses og betinges af vilkår.
  • Stærke drikke defineres som drikkevarer med alkoholprocent på over 2,8.

Forkert udsteder

Den 43-årige blev ifølge anklageskriftet afsløret i at benytte sig af en falsk alkoholbevilling den 14. oktober 2017. Her fremsendte hun nemlig en alkoholbevilling via mail til myndighederne, hvor indholdet ikke stemte overens med de ting, der burde have stået i dokumenterne.

Ifølge anklageskriftet stod der nemlig ikke den rette udsteder på bevillingen, lige som oplysningerne i dokumentet heller ikke var korrekte.

Foruden at skulle sidde på anklageklagebænken tiltalt for at have benyttet sig af en falsk alkoholbevilling, er kvinden også tiltalt for at lade en person køre hendes bil, selvom personen ikke havde førerret. Det skete ifølge anklageskriftet den 19. august sidste år.

Sagen kører som tilståelsessag, og der er dermed lagt op til, at kvinden erkender sig skyldig begge tiltaler. Sagen starter torsdag, hvor der også falder dom.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Marcus Knuth er en gemen mandattyv

Marcus Knuth blev onsdag De Konservatives nye udlændingeordfører samt integrations- og indfødsretsordfører. Det er der bestemt ingen grund til at ønske tillykke med. Den politiske belønning er nemlig aldeles ufortjent. Naturligvis er det fuldstændig legitimt, hvis Marcus Knuth ikke længere har følt sig hjemme i Venstre og derfor skifter til De Konservative. Til gengæld er det målt med moralske alen helt utilstedeligt, at politikeren blot fortsætter i Folketinget, som om intet var hændt. Den 5. juni i år sendte vælgerne 43 repræsentanter for Venstre ind i Folketinget. Så vidt vides har der ikke efterfølgende været et nyt valg. Derfor er de 43 mandater fortsat Venstres. Partihop er beklageligvis ikke helt så sjældne i dansk politik. Som regel er mønstret det samme – afhopperne tager deres mandater ind i det nye parti. Opfattelsen af, at politikerne så at sige ejer deres mandat er hinsides enhver sund fornuft. Mandatet tilhører de vælgere, der har udpeget den pågældende. Ved Folketingsvalget satte godt 9500 vælgere deres kryds ved Marcus Knuth. Det gjorde de givetvis i forventning om, at deres tillidsmand på tinge ville arbejde for Venstres dagsorden. Den tillid er nu gjort til skamme. Eneste anstændige beslutning er at forlade sin politiske tillidspost, hvis man af den ene eller anden grund kommer på kollisionskurs med sig parti. Så kan suppleanten nemlig rykke ind og fortsætte arbejdet for den liste, som vælgerne har peget på. Havde Marcus Knuth draget denne rette konsekvens, ville det aftvinge respekt. Det havde herefter stået ham frit for eventuelt at stille op som konservativ kandidat ved næste Folketingsvalg, hvor han måske endda havde haft rimelige muligheder for atter at blive sendt afsted til Christiansborg. I stedet har Marcus Knuth nu slet og ret gjort sig skyldig i gement mandattyveri, hvor han har sat sine egne interesser over vælgernes. Den slags bidrager til en politikerlede, som i dette tilfælde er absolut berettiget.

Annonce