x
Annonce
Esbjerg

Kronborg besøgte Bramming Fjernvarme

Med ryggen til er det direktøren for Dansk Fjernvarme, Kim Mortensen, som her er i dialog med driftsleder hos Bramming Fjernvarme, Steen Thøgersen og folketingsmedlem, Anders Kronborg, (S), som fredag formiddag besøgte fjernvarmen i Bramming. Privatfoto.
Lokalt folketingsmedlem var på rundvisning hos det lokale fjernvarmeværk i Bramming, som har en række udfordringer i forhold til den grønne omstilling.

BRAMMING: Folketingsmedlem Anders Kronborg, (S) besøgte fredag formiddag sammen med direktøren for Dansk Fjernvarme, Kim Mortensen, Bramming Fjernvarme. Kronborg, der er medlem af Folketingets klima-, energi- og forsyningsudvalg fik en rundvisning og et indblik i de konkrete udfordringer, som blandt andet Bramming Fjernvarme står med.

- Hos Bramming Fjernvarme ønsker vi at levere sikker, billig og grøn varme til glæde for vore forbrugere. Desværre kæmper vi med nogle usikre rammebetingelser, der gør det svært for os at komme det sidste stykke i mål med det arbejde, siger driftschef hos Bramming Fjernvarme, Steen Thøgersen.

Annonce

2573 ejendomme

I 1950 var der 73 ejendomme tilkoblet Bramming Fjernvarmecentral. I dag leverer værket fjernvarme til 2573 ejendomme.

Prisstigninger

Han peger blandt andet på sidste års afskaffelse af et statsligt tilskud, det såkaldte grundbeløb, der tvang Bramming Fjernvarme til at foretage prisstigninger på fjernvarme. Samtidig er værket forpligtet af politisk bestemte produktionsbindinger, der vanskeliggør værkets ambition om at udfase den sorte naturgas og omlægge til grøn vedvarende energi, påpeger Steen Thøgersen.

Derudover er Bramming Fjernvarme sammen med den øvrige fjernvarmebranche bekymret for en ny lovgivning, som vil gøre det sværere for fjernvarmeselskaberne at foretage investeringer, der kan hjælpe den grønne omstilling yderligere på vej.

Anders Kronborg betegner besøget fredag i Bramming som udbytterigt, og han påpegede under besøget betydningen af fjernvarmen.

- Danmark er et grønt foregangsland med tårnhøje ambitioner i forhold til klimaet. Jeg er ikke i tvivl om, at fjernvarmen skal være en aktiv medspiller i den grønne omstilling.

Fra venstre Steen Thøgersen, driftsleder hos Bramming Fjernvarme, folketingsmedlem Anders Kronborg samt direktør i Dansk Fjernvarme, Kim Mortensen. Privatfoto.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Live: Daginstitutioner og mindre skoleklasser genåbner 15. april - sommerens festivaler aflyst

Annonce