Annonce
Esbjerg

Kronborg: Søren Heide er fuld af løgn

Folketingsmedlem og tidligere formand for Teknik & Byggeudvalget i Esbjerg Kommune, Anders Kronborg, mener udvalgsformand Søren Heide Lambertsen taler usandt i forhold til en tidligere oprensning af Mølledammen i Ribe. Arkivfoto: André Thorup
Folketingsmedlem og tidligere formand for Esbjerg Kommunes Teknik & Byggeudvalg, Anders Kronborg (S), mener nuværende udvalgsformand Søren Heide Lambertsen (V) bør komme med en undskyldning til S-gruppeformand Jørgen Ahlquist for at kalde ham for inkompetent og uvidende. For meget tyder nemlig på, at Jørgen Ahlquist har ret i forhold til sag om Mølledammen.

Ribe: Inkompetent og uvidende.

Det var en ordentlig svada, formand for Teknik & Byggeudvalget, Søren Heide Lambertsen, i sidste uge satte på den socialdemokratiske gruppeformand Jørgen Ahlquist, efter at Ahlquist i JydskeVestkysten havde forklaret, hvordan man i 2014 oprensede Mølledammen for at sikre et blankt vandspejl, og at i det for det daværende udvalg mere var et budgetspørgsmål end et spørgsmål om naturbeskyttelse. Og at forvaltningen i øvrigt ikke modsatte sig en oprensning, som tilfældet er i dag.

Søren Heide Lambertsen svarede igen ved at kalde Ahlquist for inkompetent og uvidende og forklarede, hvordan oprensningen i 2014 ikke var for at sikre et blankt vandspejl.

Annonce

Oprensningen var rent afstrømningsmæssig, og at et blankt vandspejl blot var en af flere sidegevinster, men nu tyder meget på, at det er Søren Heide Lambertsen, der er galt på den.

Undskyldning

- Søren Heide er fuld af løgn.

Sådan lyder ordene fra folketingsmedlem Anders Kronborg. Han forklarer, at Lambertsens ord ikke er i overensstemmelse med sandheden fra dengang.


Med sine udtalelser udstiller han hele det tidligere udvalg, og egentlig også sin egen forvaltning.

Anders Kronborg


Anders Kronborg holder igen med at sætte flere ord på udvalgsformandens ageren, men han mener, Lambertsen bør komme med en undskyldning til Jørgen Ahlquist.

I sagsfremstillingen fra 2014 lyder det nemlig: "Formålet med en oprensning er at sikre et synligt vandspejl i søen ved at fjerne aflejringer udenfor strømløbet, og dermed forhindre at vandarealet yderligere reduceres ved udvidelse af siv- eller tagrørsbræmmerne."

Og det er klar tale for Kronborg.

- For mig er det tydeligt, hvem der ved mest om sagen, og når den nuværende udvalgsformand kommer med usandheder, bør han komme med en beklagelse. Med sine udtalelser udstiller han hele det tidligere udvalg, og egentlig også sin egen forvaltning, siger Anders Kronborg.

Annonce

Forsimpler sagen

Direktør for Teknik & Miljø i Esbjerg Kommune, Erik Jespersen, bekræfter, at oprensningen i 2014 blev foretaget med det formål, at man ville sikre et blankt vandspejl i Mølledammen, men også, at man på samme tidspunkt kunne sikre passage til Stampemølleåen ad hensyn til fiskene.

Søren Heide Lambertsen mener dog ikke, at han har været for hurtigt ude med sine udtalelser om Jørgen Ahlquist.

Tidligere udvalg

Det var et andet udvalg og en anden miljøforvaltning, der besluttede og udførte en oprensning af Mølledammen i 2014.

Udvalget dengang bestod af Anders Rohr Jørgensen (V) og Alex Sørensen (V), der også idag sidder i udvalget samt Jørgen Ahlquist (S), Kim Madsen (E) og daværende formand, Anders Kronborg (S).

- Jeg reagerer på hans kommentar om, hvorfor man ikke bare kan rense op. Han forstår ikke sagsgangen, og jeg synes, han forsimpler det hele. Samtidig mener jeg stadig ikke, vi har den sandophobning i forhold til afstrømningen, som vi havde dengang, siger Søren Heide Lambertsen, der ikke har meget til overs for, at Anders Kronborg kalder ham for fuld af løgn.

- Jeg kan godt forstå, menigmand undrer sig over, at man i 2014 gerne måtte fjerne grøde og rense Mølledammen op, men at man så efterfølgende og helt frem til nu ikke må skære grøde. Det undrer vi os også over politisk, men jeg synes måske Anders Kronborg kunne forsøge at hjælpe os fra Christiansborg i stedet for at bruge krudtet på alt muligt andet. Skal vi nu ikke bruge kræfterne på at sikre et blankt vandspejl frem for at koncentrere os om fortiden, spørger Søren Heide Lambertsen.

Annonce
Esbjerg

Tag kandidattesten her

Esbjerg For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Ribe-Bramming

Danmark

Fredagens coronatal: Yderligere 1270 er testet positive for corona

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Tønder For abonnenter

Trine Jepsen siger farvel til Schackenborg: - Jeg skal være kvinde i eget hus

Aabenraa For abonnenter

Sønderjysk cykelkaptajn ramt af to blodpropper: Vi tager én dag ad gangen

Varde

Nu er firmaet bag Danmarks bedste burger flyttet ud af kommunen: Slut med naboklager over lugten af stegte løg

Kolding

Maya på 13 år har samlet ind til Knæk Cancer i fem år: Stopper ikke før der er fundet en kur

Sønderborg

Vores tidligere vaner er vendt tilbage, men håndspritten står stadig: Derfor er pandemiens restriktioner hurtigt blevet fortid

Sydjylland For abonnenter

Stævning afslører: Enerådig bankdirektør bevilligede ulovlige lån til egne sønner og bestyrelsesmedlem

Sydjylland

Smitteproblemer bliver mindre i fem kommuner, men trænger sig på i en anden: Syd- og sønderjysk kommune har nu tre-cifret smittetryk

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Esbjerg

Se videoen med kite-surfing på oversvømmelserne: Flere har taget en hurtig tur på regnmasserne

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Erhverv

83 års industrihistorie på danske hænder er slut: Kolding-producent af malkeudstyr er blevet opkøbt og 135 ansatte får ny ledelse

Esbjerg For abonnenter

Passer kvæg fra hesteryg i fantastisk natur: Marie nyder landbrugslivet i Canadas bjerge

Tønder

Vilde fugle i Vadehavet er blevet smittet med fugleinfluenza

Annonce