Annonce
Esbjerg

Folketingsmedlem blander sig i sag om turistkontor i Ribe

Der er også tilknyttet mange frivillige til turismekontoret i Esbjerg. Flere af dem truer med at stoppe, hvis kontoret flyttes til Esbjerg. Arkiv: Rene Fogh Aunsbjerg
Det er på alle måder et helt forkert signal at sende til både ripenserne og turisterne at den nye destinationschef har fået tjenestested i Esbjerg, fastslår Folketingsmedlem Anders Kronborg (S).

Ribe: Esbjerg Kommune er begunstiget af at have Nordens ældste by på landkortet og samtidig et kæmpe trækplaster for den nationale turisme. Det handler naturligvis om Ribe, og Folketingsmedlem Anders Kronborg var derfor ved at få kaffen galt i halsen, da han i JydskeVestkysten kunne læse om planerne om at placere en ny chef for turismesamarbejdet mellem Fanø, Esbjerg og Ribe i Esbjerg.

Han kalder det meget uklogt:

- Det er dybest set ikke noget, jeg kan blande mig i, men i stilfærdighed vil jeg vil som lokalt valgt Folketingsmedlem gerne sende et klart og meget tydeligt signal om, at man skal tænke sig grundigt om, før man flytter hovedkontoret til Esbjerg, siger Anders Kronborg.

Annonce

Flere af de lokale frivillige guider, der om sommeren arbejder for turistkontoret i Ribe, har udtrykt stor bekymring for planerne. De frygter blandt andet at få et ubemandet turistkontor som i Esbjerg. Nogle af dem overvejer at stoppe, hvis chefen flyttes til Esbjerg.

Flere nordiske turister

Anders Kronborg fremhæver, at han via sit sæde i Nordisk Råd også arbejder for udvikling af den nordiske, bæredygtige turisme. Ribe har qua sit naboskab til Vadehavet gode muligheder for at udvikle en turisme med lokale råvarer.

- Tyskerne har længe kendt Ribe, men de nordiske lande får i stigende grad også øjnene op for Ribe, Vadehavet, Fanø og Rømø. Det sender et helt forkert signal, hvis vi ikke har et bemandet turistkontor i Ribe, siger Anders Kronborg.

Ifølge borgmester Jesper Frost Rasmussen (V) er det dog en ny, kommende bestyrelse for Vadehavskysten, der har besluttet, at destinationskontoret skal være i Skolegade i Esbjerg. Den foreløbige beslutning er taget i forbindelse med en ny organisering af turismeindsatsen. Lederen af turistkontoret har allerede fået oplyst at tjenestestedet bliver Esbjerg.


...i stilfærdighed vil jeg vil som lokalt valgt folketingsmedlem gerne sende et klart og meget tydeligt signal om, at man skal tænke sig grundigt om, før man flytter kontoret til Esbjerg

Anders Kronborg (S), medlem af Folketinget


Vadehavskysten

Destination Vadehavskysten er et nyt turismesamarbejde mellem Fanø og Esbjerg Kommune, og gik officielt i luften 1. januar 2021. Det skal markedsføre Vadehavskysten som en attraktiv ferie- og mødedestination, skabe udvikling og stærke samarbejder og netværk på tværs i destinationen og i Danmark. Der er generalforsamling 28. april.

Annonce
Esbjerg For abonnenter

Efter møde: Ingen udsigt til vagtlægebesøg i mindre byer foreløbig

Danmark

Torsdagens coronatal: Antal corona-indlagte falder til det laveste siden først i august - yderligere fire er døde

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland

Halvdelen af Esbjergs ambulancer er flyttet til Fyn i to uger: Udmattede ambulancereddere er bange for at lade borgere i stikken

Sønderborg For abonnenter

Politimand frygtede for sit liv: Bosnisk pistolmand kan vende retur til Danmark om seks år

Varde

Krav om at ældremad skal produceres i Varde holder ikke i retten : Forventer at flytte 2-3 medarbejdere til Vejle

Esbjerg

Efter kritik og kampvalg: Danmarks Naturfredningsforening Esbjerg skal have ny formand

Vejen

Kommunen hyldede sine helte: Jernmanden Frank gjorde det umulige trods hård diagnose

Varde For abonnenter

80-årige Flemming mister stort beløb på, at hotellet i hjembyen overlever: - Jeg låner stadig penge ud til gode projekter

Esbjerg For abonnenter

Kartoffelpizza-spøgelser, nougat-gravsteder og flagermusbrød: Louise bestod med sjælden topkarakter

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Billund

Davidsen i Billund lukker: Vi har ikke udsigt til at skabe en lønsom forretning i Billund

Danmark

Kulturministeren er skræmt over danske børns Youtube-forbrug: - Jeg er bange for algoritmer, jeg ikke forstår

Haderslev For abonnenter

Ildspåsættelse gav forløsning: 24-årig brandstifter begyndte karrieren allerede som 16-årig

Aabenraa For abonnenter

Sønderjyde blev dømt for at drage i krig i Syrien: Nu skal EU-domstol afgøre, om Danmark har brudt hans menneskerettigheder

Nordtyskland

Vælg den rette tv-station: Her kan du følge det historiske valg, hvor tyskerne kan stemme dansk

Annonce