Annonce
Navne

Krondiamantbryllup: Fredegod og Ingeborg husker stadig den dag, de fandt kærligheden

Ingeborg og Fredegod Klindt har onsdag den 19. maj krondiamantbryllup. Foto: Bo Maimburg
89-årige Fredegod og 84-årige Ingeborg har krondiamantbryllup onsdag den 19. maj.

Ribe: Selvom dåbsattesten siger, at det er to velvoksne mennesker, så er helbredet og lysten til livet intakt.

Derfor kan Ingeborg og Fredegod Klindt onsdag den 19. maj fejre deres krondiamantbryllup - det der svarer til 65 års ægteskab.

Begge husker stadig den dag, de første gang mødtes.

Annonce

- Vi var begge til bal på Gredstedbro Hotel, og vi drenge sad på den ene side, mens pigerne sad på den anden side. Og jeg havde udset mig, at jeg ville gå efter Ingeborg, og heldigvis lykkedes det jo efter planen, siger Fredegod Klindt.

- Ja, den dag glemmer jeg da heller aldrig. Vi har haft mange gode år, og det skal vi naturligvis fortsætte med mange år fremover, siger Ingeborg.

Siden da er der altså gået en hel del år, men det har ikke gjort kærligheden mindre.

- Vi har altid haft det godt med hinanden, og så er det jo ingen sag at blive sammen, siger Fredegod Klindt.


Vi har altid haft det godt med hinanden, og så er det jo ingen sag at blive sammen.

Fredegod Klindt


Gode år som bilhandler

Fredegod og Ingeborg drev igennem flere end 25 år Fredegods Autogård, hvor de solgte biler af mærkerne Morris og Austin, og senere blev det udvidet med mærkerne Mercedes, Daihatsu, Mitsubishi og Subaru.

Ingeborg og Fredegod Klindt har onsdag den 19. maj krondiamantbryllup. Foto: Bo Maimburg

- Jeg var oprindelig motorcykelmekaniker, men jeg blev jeg også automobilmekaniker, og det var derfor oplagt, at jeg også skulle sælge biler. Vi havde mange gode år i bilbranchen, og vi havde mange gode faste kunder, og jeg elskede den gode kontakt til kunderne. Da vi havde flest ansatte, var der 17 medarbejdere, så det gik da rigtig godt. Jeg gik meget op i, at alle mine kunder skulle have en god behandling, og jeg var god til at beholde kunderne, siger Fredegod.

- Ja det kan jeg godt bevidne. Hvis der kom en enlig mor, der var presset på økonomien, så fik hun da hendes reparation billigere eller lidt længere kredit, supplerer Ingeborg.

Fredegods Autogård lå i de lokaler der i dag huser Auto-Cramer, Ford i Ribe.

Annonce

Holder selv huset

Parret holder sig i dag i gang med daglige cykelture, og de nyder samtidig, at snakke med mennesker de møder på turene eller folk der går forbi huset på Tangevej. Et hus som Ingeborg sagtens selv kan holde.

- Inden jeg gik på pension havde jeg mange gode år i køkkenet på Ribe Vikingecenter Lustrupholm, så jeg har altid holdt mig i gang. Og jeg har ingen problem med at holde huset, siger Ingeborg KLindt.

- Og kig bare ud ad vinduet. Se den flotte udsigt vi har over til Ribelund. Og så slipper vi jo for at holde det, for det er der jo folk der klarer, siger Fredegod med et smil.

Kort om Ingeborg og Fredegod

Ingeborg og Fredegod bor i et parcelhus i starten af Tangevej. og de er henholdsvis 89 og 84 år.

De har boet i Ribe i mere end 60, år de har tre børn, fem børnebørn og otte oldebørn.

På vejen ud skal Fredegod lige sikre sig, at artiklen også kommer på Facebook så børn, børnebørn og oldebørn også kan se det. Ingeborg har i øvrigt også en Ipad og en Facebookkonto, så hun kan holde øje med artiklen på de digitale medier.

Ingeborg og Fredegod Klindt havde set frem til at fejre deres krondiamantbryllup, men det har coronapandemien ind til videre sat en stopper for.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Jens og Inger er tredje generation på Cathrineberg: Nu sætter de proprietærgården til salg for 38 millioner kroner

Erhverv For abonnenter

22-årige Katarina var solgt første gang hun sad bag rattet i en bus:  - Det var fedt og overvældende pludselig at styre sådan et kæmpe køretøj

Annonce