Annonce
forside

Krondiamantbryllup: Ingrid og Nicolai Løbner

Ingrid og Nicolai Løbner, Hoptrup Hovedgade 26 b, Haderslev kan tirsdag 15. januar fejrer krondiamantbryllup efter 65 års ægteskab. Før deres pensionisttilværelse boede Ingrid og Nicolai mange år i Sdr. Vilstrup, hvor de købte en ejendom nær Slivsøen. Da muligheden bød sig, skiftede de erhverv og startede som selvstændige købmænd i Sdr. Vilstrup - bl.a. med en filial ved Sønder Vilstrup Strand. Efter en del år blev købmandsbutikken solgt, og Nicolai arbejdede som salgskonsulent lige til sin pensionering.

Ud over at passe det daglige arbejde har både Ingrid og Nicolai været meget aktive i lokalsamfundet. Nicolai var formand for idrætsforeningen i Vilstrup og senere mangeårig formand for Vilstrup Forsamlingshus. Ingrid var kasserer for idrætsforeningens støtteforening, der i mange år samlede penge ind til byen ved de kendte lottospil. Desuden førte Ingrid i en del år kirkens regnskab. Tal er noget, Ingrid altid har haft let ved. Det var derfor naturligt, at hun blev kasserer for Hoptrup private Andelsboligforening, hvor de købte en bolig efter deres pensionering. Som æresmedlem følger Nicolai stadigvæk jagterne i Vilstrup jagtforening.

Dagen bliver festligholdt sammen med den nærmeste familie.

PS.: Som en pudsighed kan tilføjes, at Ingrid og Nicolais barnebarn, Annemarie, blev født, på deres sølvbryllupsdag. Hun kan altså fejre 40 års fødselsdag på samme dag som krondiamantbrylluppet.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Annonce