Annonce
Varde

Kronhjorte kan få selv en ferieramt 15-årig tidlig op

Knivskarpe kronhjorte fotograferet af Marius Karlsson - hjortene stod lige udenfor sommerhuset en tidlig morgen. Foto: Marius Karlsson
Marius Karlsson fra Fredensborg var ikke umiddelbart begejstret, da forældrene kiggede på sommerhus i Vejers. Men, så læste han om områdets store kronhjorte-flokke.
Annonce

Vejers: En kronhjort og en hind er stillet op som til familiefoto og stirrer direkte ind i kameraet.

Parret står knivskarpt på et af Marius Karlssons yndlingsfotos.

Billedet har han taget på ferien i sommerhus i Vejers i sidste uge, hvor han stod op klokken 05 om morgenen for at fotografere.

- Lige i starten, da mine forældre overvejede Vejers, var jeg lidt uinteresseret. Men så læste jeg om de store kronhjorte-flokke, siger han.

Marius Karlsson med sit objektiv, der kan fange selv stære mellem kronhjortenes gevir.  Foto: Marius Karlsson

Marius Karlsson er 15 år. Til daglig bor han i Fredensborg og drømmer om at blive zoolog og arbejde med vilde dyr ude i verden. Og tage billeder af dyrene.

- Jeg har fotograferet sådan for alvor i et halvt år, siger han.

Bemærk midt i geviret på kronhjorten til venstre sidder en lille stær og hygger sig. Foto: Marius Karlsson

Så ferien i Vejers blev brugt på at rekognoscere, inden han og far to morgener var ude klokken 05 for at få kronhjorte i solopgang.

Annonce

Kronhjorte udenfor vinduet

- Den første morgen kiggede jeg lige ud ad vinduet på fire store hjorte. Jeg sneg mig ud og lidt efter dem, og fik billedet med hannen, og hunnen, der kigger over hans skulder. De stod bare og kiggede på mig. Det var fedt, jeg ikke forstyrrede dem, siger han.

Marius Karlsson drømmer om at arbejde med vilde dyr, og at fotografere dem. Det ser ud til at være en god ide. Foto: Marius Karlsson

Morgen to foregik i skydeterrænnet, hvor de vildeste billeder blev af et par kronhjorte og en stær, der sad skiftevis mellem gevirerne på den ene og den anden hjort.


Jeg har et program, der gør billederne skarpere og fjerner støj. Ellers lysner jeg bare motivet, og solopgangen har jeg givet lidt pop.

Marius Karlsson


- Jeg har et program, der gør billederne skarpere og fjerner støj. Ellers lysner jeg bare motivet, og solopgangen har jeg givet lidt pop, siger Marius Karlsson.

Det virker. Kombineret med et kæmpe objektiv på stativ

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

SF'er opfordrede Søvndal til at gå efter borgmesterposten i vinter: - Nu kan vi måske få en reel valgkamp

Esbjerg

Livsfarlige udspring i lystbådehavn: Unge badegæster blev bortvist fra Esbjerg Strand

Annonce