Annonce
Sønderjylland

Kronprins Frederik kommer til Aabenraa: Skal indvie det nye sygehus

Det bliver kronprins Frederik, som indvier det nye akutsygehus i Aabenraa torsdag den 20. februar. Indvielsen bliver en stor folkefest, hvor alle er velkommen til at komme indenfor og se det nye topmoderne sygehus, som står færdigt efter næsten otte års byggeri. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Når det nye akutsygehus bliver indviet torsdag den 20. februar, kommer kronprins Frederik og klipper det røde bånd. Indvielsen bliver et stort åbent hus, hvor alle er velkommen til at komme med ind bag kulissen.
Annonce

Aabenraa: Når Sygehus Sønderjyllands nye store akutsygehus i Aabenraa bliver indviet torsdag den 20. februar, kommer kronprins Frederik til byen for at klippe det røde bånd.

Han kan forvente at blive modtaget af en masse gæster med dannebrogsflag, for sygehusets ledelse har besluttet, at indvielsen skal være en stor folkefest, og derfor er alle velkommen til at deltage i indvielsen.

Den officielle indvielse med kronprinsen er dog et lukket arrangement, hvor 200 indbudte gæster deltager. Ud over kronprinsen er det blandt andet sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S) og regionsrådsformand Stephanie Lose (V), som alle tre får en rundvisning i det nye sygehus.

- Det er dejligt, at kronprinsen har prioriteret at komme til indvielsen. Det betyder, at indvielsen bliver en god oplevelse for os. Jeg er utrolig stolt over, at så mange fra det officielle Danmark vælger at komme forbi for at fejre Sønderjyllands nye akutsygehus. Det er en stor ære for os, siger sygehusdirektør Peter Fosgrau.

Det nye akutsygehus

Det nye akutsygehus i Aabenraa

SMS:

Netrubrik:

  • Sygehuset er udvidet fra oprindelige 25.600 kvadratmeter til 80.000 kvadratmeter.
  • Efter udbygningen har sygehuset plads til 210.000 ambulante besøg, 36.000 indlæggelser og andre former for patientkontakt i løbet af året.
  • Sygehuset i Aabenraa har fremover i alt 270 sengepladser.
  • Den nye bygning indeholder seks etager med laboratorier, blod­prøvetagning, intensivafdeling, ambulatorier og sengeafdelinger.
  • Fire etager i den nye hvide bygning er rene sengeafsnit, hvor der er 30 sengepladser på hver etage. Derudover er der 13 intensivstuer og 8 urologiske stuer. Hertil kommer 24 ambulatorierum, som også kan omdannes til sengestuer.
  • Der er 1800 medarbejdere ansat på akutsygehuset i Aabenraa, 1140 ansatte i Sønderborg og 60 i Tønder. I alt tæller sygehuset 3000 ansatte.
  • Foruden de mange nye kvadratmeter vil store dele af det eksisterende sygehus blive renoveret i 2020.

Kilde: Sygehus Sønderjylland

Annonce

Hele landsdelens sygehus

Kronprinsen ankommer klokken 14, og hans ankomst bliver startskuddet til et fire timer langt åbent hus arrangement, hvor det både er muligt at komme med bag kulissen på sygehuset, se de nye og moderne sengestuer med fjordudsigt, få lagt en gipsarm og høre den sønderjyske musiker Rikke Thomsen underholde.

- Vi har valgt at invitere befolkningen ind, fordi vi er hele landsdelens sygehus. Vi håber på, at mange tusinde sønderjyder vil komme og se, hvor godt sygehuset er blevet, samt vinke til kronprinsen, som vil gå gennem sygehuset både ved ankomsten og ved afgang, siger Peter Fosgrau.

Der er arrangementer for både børn, voksne og barnlige sjæle ved indvielsen. Der kommer hospitalsklovne, ambulancer og en lægehelikopter, hvis den ikke er på akutte opgaver. Mange afdelinger er klar til at fortælle om deres arbejde, og man kan prøve at ultralydsscanne sig selv, prøve en gravid mave og få lagt en gipsarm.

Det er også muligt at se laboratorierne, centrallageret, den nye store automatiske sengevasker samt kapellet.

Kronprinsen deltager i indvielsen fra klokken 14 til klokken 16.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Budskabet er forstået – vistnok

Annonce