Annonce
forside

Kronprinsesse Mary til parade i dronningens klæder

Kronprinsesse Mary kommer til Nymindegab onsdag og deltager i paraden, mens familien ser på fra tribunen.

NYMINDEGAB: Den kulørte presse behøver ikke at spekulere på, hvad den ekstravagante kronprinsesse Mary har på af eksklusive mærkevarer, når hjemmeværnet på onsdag markerer sit 60 års jubilæum. Kronprinsessen er nemlig en del af paraden. Så påklædningen er grønspættet jakke i hærens nuancer og matchende bukser.

Hjemmeværnet markerer sit jubilæum på onsdag på Hjemmeværnsskolen i Nymindegab. Kronprinsesse Mary har selv været elev på skolen, hun blev nemlig så sent som i februar til løjtnant i hjemmeværnet.

Men på onsdag viser den nyudnævnte løjtnant sig altså for offentligheden i kongens klæder.

Paraden er kun for særligt inviterede, blandt andre 72 veteraner, som har været med i hjemmeværnet i samtlige de 60 år, det har eksisteret.

Der er også besøg fra hele den kongelige familie, og dronning Margrethe, som personlig vil hilse på samtlige de 72 veteraner.
Desuden kommer prins Henrik, kronprins Frederik, prins Joachim, prinsesse Marie og prinsesse Benedikte.

Der vil være mulighed for at få et glimt af de kongelige, når de ankommer til Nymindegab. De vil nemlig køre i bil det sidste stykke gennem Nymindegab på onsdag klokken 13.55.

Kronprinsesse Mary blev den 19. februar i år udnævnt til løjtnant i hjemmeværnet. Hun er tilknyttet staben i totalforsvarsregion København, der omfatter hovedstaden, Nordsjælland og Bornholm.

Læs mere i JydskeVestkysten eller e-avisen søndag

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejen

Blotter tilbyder sex i Brørup

Leder For abonnenter

Nye tegn på jødehad er skændige

I disse dage er det 81 år siden den uhæmmede ondskab blev sluppet løs, da nazisterne og deres medløbere angreb jødiske synagoger, forretninger og hjem. Cirka 600 værgeløse mennesker blev myrdet i perioden mellem den 7. og den 13. november, mens omkring 30.000 blev sendt i koncentrationslejre som optakt til en forfølgelse, der senere blev uendelig meget værre med seks millioner myrdede jøder i den tysk kontrollerede del af Europa. Men en af de sørgeligste og mest tåbelige fordomme, nemlig antisemitismen, lever stadig – også her i Danmark. Således kan Randers Amtsavis berette, hvordan flere end 80 gravsteder på byens jødiske begravelsesplads natten til søndag blev skændet med maling og klistermærker i form af gule davidsstjerner med påskriften ”Jude”. Denne stjerne blev forfølgelsens symbol for ofrene, der var tvunget til at bære tegnet på deres religiøse tilhørsforhold fra 1941 og indtil deres død eller for de få heldiges vedkommende frem til krigens afslutning. Samme afskyelige klistermærke er også blevet placeret på postkassen foran en jødisk families bopæl i Silkeborg. Blandt antisemitismens mange fædre er uvidenhed, fordomme og banal trang til at gøre andre mennesker ondt. For rationelt tænkende mennesker er fænomenet derfor uforståeligt. I Danmark har der levet jøder i hvert fald siden 1600-tallet og måske endnu længere tilbage. Siden 1814 har jøderne haft nøjagtig de samme rettigheder som alle deres øvrige danske landsmænd og er en fuldt integreret del af vores fælles fædreland. Naturligvis har jødiske danskere ydet enorme bidrag til dansk kultur, videnskab og økonomi. Men reelt er der ingen grund til specielt at fremhæve den dansk-jødiske histories stjerner. Vores indbyggere med jødisk baggrund bidrager uanset deres position til vores samfund ganske som alle andre danskere. Og uanset religiøs baggrund har alle danskere ret til et liv i frihed og tryghed. Disse fornyede tegn på jødehad er ganske enkelt skændige.

Annonce