Annonce
Danmark

Kronprinsparret og statsministeren til Holch Povlsens børns begravelse i domkirken i dag

Flaget er på halv over Bestseller-bygningen på Aarhus Havn, lørdag den 4. maj 2019. Lørdag begraves de tre danske ofre for terrorangrebet i Sri Lanka. De tre omkomne var børn af Anne og Anders Holch Povlsen. Begravelsen sker fra Aarhus Domkirke. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
De tre danske børn, der blev dræbt i terrorangrebet på Sri Lanka, bliver begravet fra Aarhus Domkirke i dag kl. 14.

AARHUS: Lars Løkke Rasmussen deltager i sin egenskab af statsminister og kronprinsparret som personlige venner af familien, når Anders og Anne Holch Povlsens tre børn, der blev dræbt ved terrorangrebet på Sri Lanka 21. april, i dag klokken 14 bliver begravet fra Aarhus Domkirke.

Det er domprovst Poul Henning Bartholin, der forestår begravelsen af de tre børn, Alma, der blev 15 år, Agnes, der blev 12 år og Alfred, der blev fem år.

Terrorangrebet på Sri Lanka kostede flere end 250 mennesker livet - blandt dem tre af Bestsellerejerens fire børn.

Efter begravelsen vil der være en seance foran domkirken, inden rustvognene kører fra stedet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hemmelighedskræmmeri er uhyrligt

Danfoss beviser endnu engang en familieejet virksomheds styrke i forbindelse med sagen om den voldsomme forurening på Himmark Strand på Als. Her dumpede Danfoss med myndighedernes tilladelse årligt tonsvis af flydende industriaffald i 1950’erne og 1960’erne. Man vidste dengang ikke bedre, og Danfoss kan juridisk ikke gøres ansvarlig for udledningen. Jura og moral er imidlertid vidt forskellige ting. Og det moralske ansvar tager Danfoss på sig. Derfor er koncernen frivilligt gået i spidsen for det arbejde, som efter planen skal gøre området giftfrit senest i 2023. På egen hånd har Danfoss desuden iværksat den forundersøgelse, der skal afdække problemet. Sådan handler et firma, der skeler mere til anstændighed end bundlinje. Storsind i den målestok kan man udvise, når ejerne ikke er udenforstående aktionærer med et fuldt legitimt ønske om det maksimale udbytte af deres investering. Her har vi i stedet at gøre med familien Clausen, der ved denne og talrige andre lejligheder har bevist deres engagement i lokalsamfundet. Samme redelighed kunne man ønske sig fra Sønderborg Kommune. Her er der imidlertid spillet med beklageligt fordækte kort i denne sag. En aktindsigt afslører, at kommunaldirektør Tim Hansen forsøgte at mørkelægge et møde om forureningen mellem kommunen samt repræsentanter for Danfoss og regionen sidste år i oktober. Penge var motivet til hemmelighedskræmmeriet. Et udviklingsselskab var langt fremme med planerne for ferieområdet Nordals Ressort. I den forbindelse ville det være særdeles ubelejliget, hvis pressen begyndte at skrive om en kraftig forurening kun godt en kilometer fra ferieparadiset – mente altså kommunaldirektøren. En række eksperter vurderer samstemmende, at kommunaldirektøren hermed groft har overtrådt reglerne. Hvis det er tilfældet, må det naturligvis have konsekvenser. Men allerede nu kan der faktisk fældes en dom over Tim Hansen: Sådan handler en kommunal topchef, der skeler mere til bundlinjen end anstændigheden.

Annonce