Annonce
Mad og drikke

Krydret hyldebærsaft

Foto: Skovdalnordic.com

Vi er godt i gang med decembers gløggskole. Denne udgave egner sig perfekt til dagene op til nytår eller simpelthen til nytårsaften.

Jeg har lavet en krydret hyldebærsaft uden alkohol, som kan drikkes varm eller koges ind til sirup eller blandes op med eksempelvis rødvin eller rom.

Så skål det nye år ind med denne varme drik fyldt med gode intentioner og håb, uanset om årets sidste aften står på fuld gas med gode venner eller foregår stille og roligt hjemme i sofaen.

For mit vedkommende så håber jeg på et bedre 2020, end hvad 2019 bød på.

Opskrift

3 dl koncentreret hyldebærsaft

7 dl vand

½ dl honning

4 kanelstænger

3 stjerneanis

1 tsk. fennikelfrø

1 tsk. sichuan-peberkorn

1 appelsin

Granatæblekerner

Varm hyldebærsaft og vand sammen med honning, kanelstænger, stjerneanis, fennikelfrø og peberkorn. Lad det simre 30 minutter. Tilsæt skiver af appelsin og granatæblekerner. Lad det varme igennem.

Tip: Du kan også koge det hele ind til sirup og blande med champagne til en champagnecocktail nytårsaften.

Annonce
Foto: Skovdalnordic.com
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Fortsæt nu endelig bare det gode arbejde

Det har siden september kostet et velfortjent klip i kørekortet, hvis politiet opdager, at du roder med din mobiltelefon, mens du kører bil. 6814 bilister har følt konsekvensen af den strammede lovgivning. Det er mange, men det er ikke en eneste for mange. Tvært imod. Det var på høje tid, at konsekvensen for åbenlyst uopmærksom adfærd i trafikken blev takseret hårdere. Politiet anslår, at op mod 30-35 procent af uheld og ulykker i trafikken skyldes uopmærksomhed. Mennesker kommer alvorligt til skade. Nogen kære dør. Fordi andre mener, at det er nødvendigt at læse en sms, kigge på Facebook, skrive en besked i Messenger, lede efter musik på Spotify. Mens bilen tordner afsted gennem landskabet. Det tager ikke meget mere end fire sekunder at læse en sms og besvare med et thumbs up, en smiley eller et hjerte. Mange af os har gjort det. Men fire sekunder er knap 60 meter hen ad vejen ved skolen. Det er knap 90 meter på landevejen. Og næsten 125 meter på motorvejen, hvor fartbegrænsningen er 110 kilometer i timen. I blinde. Det er livsfarligt, og selvfølgelig skal den slags ligegyldighed med andres liv og helbred koste noget mærkbart. Leder af færdselspolitiet ved Syd- og Sønderjyllands Politi, Knud Reinholdt, havde forventet, at flere ville lade mobilen ligge, da klippereglen trådte i kraft i september. Det forventede han med afsæt i erfaringer, fra dengang hastighedsforseelser begyndte at koste klip. Sådan er det desværre ikke gået. Der er ikke noget i antallet af klip, der tyder på bedring. Der er ikke noget i færdselspolitiets oplevelser, der tyder på det. I virkeligheden er det nok ikke så overraskende. Vi - og det vi gælder altså næsten os alle - har fået et helt utroligt tæt forhold til vores mobiltelefoner, og vi sætter den over venner, familie, koner og børn i masser af sociale sammenhænge. Der er det dog ikke strafbart, blot tankevækkende. I trafikken derimod skal vi ikke acceptere det. Det tog tid med alkohol og det at føre bil, men det blev dog med tiden totalt uacceptabelt. Vi må samme vej med mobilen, og vejen går over en række klippede kørekort. Klø på, kære politi. Vi trænger tydeligvis til kollektiv opdragelse, og den må være lidt hårdhændet. Hver og en af dem I klipper har fortjent det.

Danmark

Hård straf for at bruge mobilen bag rattet: Så mange har fået et klip i kørekortet

Annonce