Annonce
Erhverv

Krydstogtskib ankom en time før tid: 6. Juli Garden måtte hurtigt tilkaldes

MS Europa ankom en time tidligere end annonceret i søndags. PR-Foto
Til gengæld gik afgangen som planlagt. Glade krydstogtgæster vinkede med håndklæder.

Fredericia: Søndag skulle krydstogtskibet MS Europa ankomme til Fredericia kl. 13.

Men pludselig dukkede skibet op - en time før meldt ankomst. Det betød, at Visit Fredericia fik travlt. For velkomstkomitéen troede, anløbet først var kl. 13, så derfor var ikke alle klar.

De frivillige fra kanonlauget var ankommet, så de kunne godt give kanonsalut som sædvanligt, men 6. Juli Garden var ikke ankommet. De blev tilkaldt i en fart.

- Så de spillede, mens gæsterne gik fra borde, fortæller eventkoordinatorelev Anna Bendtsen fra Visit Fredericia, som var en del af velkomstkomitéen på kajen.

Annonce

Vinkede med håndklæder

Som regel spiller garden, mens skibet lægger til kaj, men på grund af den tidlige ankomst fik gæsterne musikken, da de gik fra borde. Visit Fredericia fik også travlt med at få flag op under den tidlige ankomst.

Der var 300-400 krydstogtgæster ombord på MS Europa, som med sine 199 meter er et af de mindre krydstogtskibe.

Til gengæld gik afgangen kl. 19 som planlagt.

- Jeg blev overrasket over, hvor mange der var mødt op for at vinke farvel. Gæsterne var også rigtig glade og var inde på værelserne for at hente håndklæder, som de vinkede farvel med, fordi de ikke havde flag med, fortæller Anna Bendtsen.

Krydstogtgæsterne havde på forhånd enten booket busture, hvor fire busser var afsted, eller gik en tur i Fredericia på egen hånd.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Affaldshåndtering som i DDR-tiden

Lokaldebat: I den bebyggelse i Egernsund, hvor min kone og jeg bor, oplever vi til stadighed, at vore affaldscontainere ikke bliver tømt. Bebyggelsen består af 12 ejerlejligheder og otte boligforeningslejligheder. Problemet er, at Sønderborg Kommune entrerer med et system omkring bortskaffelse af affald, som ingen normalt begavede mennesker forstår. Et årskursus til borgerne i affaldshåndtering ville sikkert gøre underværker, men det vil kommunen næppe finansiere. Det system, skraldemændene (jo, det ord eksisterer skam endnu i det danske sprog) arbejder efter, bevirker, at hvis en lille ren plasticpose havner i den forkerte container, bliver den ikke tømt. Jeg luftede forleden min irritation på en særlig Egernsund-side på Facebook - og straks var der adskillige eksempler på, at rene bagateller er skyld i, at containerne bliver stående. Man må godt smide pap-emballagen fra en ramme cola i den dertil indrettede container - men så skal plasticomslaget pilles af. Ellers? Nul tømning. En mikroskopisk rest af marmelade i et glas - selvom man har brugt flere liter varmt vand på at gøre glasset rent - nul tømning. Kære byrådsmedlemmer - i har jo skabt et "system", der kunne være hentet i DDR i 1965. Folk er ikke ligeglade, men at lave en ordning for fjernelse af affald, som kun borgere med stærke læsebriller kan navigere rundt i (humor kan forekomme), er en ommer. Gad vidst, om det kun er i Egernsund, vi synes, at nu er målet sgu fuldt. Er der en modig byrådspolitiker, der kunne have lyst til at kommentere mit indlæg, skulle han/hun være velkommen. Trist, at der er længe til næste kommunalvalg, ellers skulle I nok komme på banen.

Annonce