Annonce
Udland

Kryptovalutainvestorer vil have gravet død børschef op

Jack Guez/Ritzau Scanpix
I en speciel sag, hvor investorer er afskåret fra deres kryptovaluta, vil nu sikre sig, at direktør er død.

Advokater for en række kunder hos kryptovalutabørsen QuadricaCX har bedt canadisk politi om at grave liget af børsens chef, Gerald Cotten, op.

Det vil de for at undersøge omstændighederne bag hans død og ikke mindst for at sikre sig, at han rent faktisk er gået bort, skriver den britiske avis The Guardian.

Det er seneste udvikling i den bizarre sag, hvor omkring 80.000 kunder i kryptobørsen er blevet låst ude af deres depoter, der samlet indeholder værdier for omkring 190 millioner dollar eller over en milliard danske kroner.

Problemet er opstået, da stifteren af QuadricaCX, Gerald Cotten, pludseligt døde i Indien i december 2018 under sin bryllupsrejse.

Ifølge CBC opererede firmaet med såkaldte varme og kolde depoter.

Varme depoter - eller Wallets - bliver brugt til transaktioner, mens kolde depoter bliver brugt til opbevaring af kundernes kryptovaluta. Det bliver de for at beskytte dem mod tyveri eller forsøg på at hacke kontiene.

Gerald Cotten havde de kolde depoter på sin bærbare computer, men den er efter hans død ikke til at få adgang til.

- Den bærbare computer, som Gerry brugte til at udføre sit arbejde, er krypteret og jeg kender ikke koden eller genopretningsnøglen. På trods at grundige eftersøgninger har jeg ikke kunne finde dem skrevet ned noget sted, sagde Gerry Cottens kone, Jennifer Robertson, tidligere i retten ifølge The Guardian.

Efter Gerald Cottens død - og under arbejdet med at afvikle selskabet, der er gået konkurs - er det kommet frem, at han havde lavet en række tabsgivende handler for sine kunders penge.

Det er også kommet frem, at han havde brugt et anseligt beløb til at føre en luksuriøs livsstil med sin kone med privatfly, rejser og luksusbiler.

De omstændigheder har altså fået investorerne til at rejse mistanke om, at Gerald Cotten måske slet ikke er død.

Han er begravet i Canada.

QuadricaCX bliver efterforsket både af de canadiske myndigheder og det amerikanske forbundspoliti, FBI.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Kalmar-huse reddet fra konkurs

Leder For abonnenter

Godda' mand solcellelov

Lovgivningsdanmark har vundet endnu en sejr. Med et hidtil uset krav til bureaukrati og dokumentation er det lykkes at bremse stor set alle landets kommuner i at få oprettet solcelleanlæg i forbindelse med kommunale bygninger og derved bidrage til den grønne omstilling. Og tillykke med det. For grundet en i særklasse ubegrundet og uigennemskuelig lovgivningsjungle er det nemlig lykkes at gøre kommunale solcelleanlæg til egentlige forsyningsvirksomheder med deraf følgende krav til selvstændige bestyrelser, regnskabsaflæggelse og meget andet af det, som i stigende grad DJØF'iserer denne nation. Alt sammen krav, der æder gevinsten ved og idéen med disse anlæg. Resultat: Flere steder er eksisterende kommunale solcelleanlæg lukket ned, ligesom planer om anlæg er droppet. Lige så uigennemskueligt er det, hvorfor så regionernes sygehuse, der jo er akkurat lige så offentlige, er fritaget for dette nonsens, og ingen kan give en bare nogenlunde gangbar forklaring. Begrundelserne er det rene volapyk og et eksempel på, hvad der sker, når lovgivningsmaskinen snurrer, uden at nogen griber ind med brugen af deres sunde fornuft. Lad os håbe, at den for tiden ganske tavse klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S) også ser dette som en vanvittig indretning, i hvert fald ligger der lige til højrebenet her serveret en sag, som man skal være godt dum for ikke at spark i mål. Især når man skal være instrumental i en regeringssatsning, som ingen har bare den fjerneste idé om hvad ender med at koste. Sådan er det nemlig med det fromme ønske om at reducere nationens menneskeskabte CO2-udledning med 70 procent i forhold til 1990-niveau inden 2030. Man ved end ikke, om det overhovedet kan lade sig gøre, men man ved, at det bliver utroligt dyrt. Her står vi med en sag, der, som megen anden klimasnak, ikke er fugle på taget, men miljøgevinster lagt lige i hånden på Dan Jørgensen, hvis han ellers vil tage imod dem. Lad os få fjernet disse bureaukratiske forhindringer - hellere i dag end i morgen.

Kolding

Genoptager omdiskuteret samarbejde: Konsulenter på resultatløn skal igen finde besparelser på udsatte borgere

Annonce