Annonce
Aabenraa

Kugleskør og kreativ: Hanne Rømer blæste dem alle et stykke

Hanne Rømer og hendes musikalske venner gennem flere årtier holdt søndag både fødselsdags- og afskedsfest med en koncert i Sønderjyllandshallen. Foto: Jacob Schultz
Det blev festligt og vemodigt på samme tid ved Hanne Rømers fødselsdags- og afskedskoncert i en fyldt Kultur- og Musikhus Sønderjyllandshallen, hvor et langt virke i musikken passerede revy.

Aabenraa: Det blev festligt og vemodigt på samme tid i Sønderjyllandshallen søndag eftermiddag, hvor kor- og orkesterleder, komponist, sanger og musiker Hanne Rømer havde inviteret til fødselsdags- og afskedskoncert. Efter 32 år i Aabenraa vil hun sælge sit hus i Slotsgade for at flytte til København. Desuden rundede hun de 70 år den 29. juli, så der var to gode årsager til at samle venner og bekendte til et arrangement, hvor det meget naturligt kom til at handle om musik. Og mennesker - ikke mindst.

For Hanne Rømer har om nogen sat sine musikalske fodspor i og uden for landsdelen, siden hun flyttede til Aabenraa i 1987.

Fødselaren lagde selv ud med sangen "I thought about you", akkompagneret af et velspillende og veloplagt Jomfru Fanny Big Band under ledelse af Jack Lawrence - hendes band, som hun var med til at stifte og hvis kreative og musikalske leder hun var gennem en lang årrække.

- Det er en sang, der har fulgt mig i mange årtier, bekendte Hanne Rømer fra scenen i en fyldt Sønderjyllandshal, hvor publikum havde taget plads ved café-borde og således kunne nyde masser af messing og en perlerække af melodier, fremført af musikere, sangere og ensembler, der alle har hovedpersonen som fællesnævner.

Annonce
Jomfru Fanny Big Band, som Hanne Rømer havde stiftet og selv havde ledet gennem mange år, leverede en veloplagt og velspillet indsats ved koncerten. Foto: Jacob Schultz

Oplevelse hver gang

- Hun er værd at høre på, lød det fra tidligere byrådsmedlem for SF Jørn Ulrik Larsen.

Han har fulgt Hanne Rømer i alle årene, lige siden han hørte hende første gang på Nygadehuset.

- Det er en oplevelse, hver gang hun går på scenen. Og så er det fantastisk, at hun kan samle så mange mennesker. Både på scenen og hér i salen til koncert, sagde Jørn Ulrik Larsen.

Hanne Rømer gled ubesværet ud og ind af de forskellige roller - enten som dirigent for "sit" Jomfru Fanny Bigband, med saxofon i duet med pianisten Maritta Wandall, foran sangerne i vokalensemblet Round About Vocals, der betegnede deres korleder gennem de seneste 12 år som "musikalsk, kugleskør og kreativ", eller med Marion Weiss Svanberg på trombone som mod- og medspiller i Sax'n'Bone Duo, og som tredje part i Gentle Rain Trio med Jens Kaa (g) og Henrik Carstens (b).

Eftermiddagens bevægende højdepunkt bød på et genhør - og gensyn med bandet "Hos Anna", som var samlet til lejligheden efter 40 år: Irene Becker, Pierre Dørge, Bent Clausen samt søstrene Lotte og Hanne Rømer tog sammen med et begejstret publikum en tur ned ad mindernes boulevard.

Esther Larsen var én af mange solister ved koncerten i Sønderjyllandshallen. Foto: Jacob Schultz
Publikum kunne nyde en eftermiddag med god musik ved cafébordene. Foto: Jacob Schultz
I omklædningsrummet blev der truffet forberedelser til Hanne Rømers fødselsdags- og afskedskoncert. Foto: Jacob Schultz
Publikum kunne nyde en eftermiddag med god musik ved cafébordene. Foto: Jacob Schultz
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce