Annonce
Aabenraa

Kugleskør og kreativ: Hanne Rømer blæste dem alle et stykke

Hanne Rømer og hendes musikalske venner gennem flere årtier holdt søndag både fødselsdags- og afskedsfest med en koncert i Sønderjyllandshallen. Foto: Jacob Schultz
Det blev festligt og vemodigt på samme tid ved Hanne Rømers fødselsdags- og afskedskoncert i en fyldt Kultur- og Musikhus Sønderjyllandshallen, hvor et langt virke i musikken passerede revy.

Aabenraa: Det blev festligt og vemodigt på samme tid i Sønderjyllandshallen søndag eftermiddag, hvor kor- og orkesterleder, komponist, sanger og musiker Hanne Rømer havde inviteret til fødselsdags- og afskedskoncert. Efter 32 år i Aabenraa vil hun sælge sit hus i Slotsgade for at flytte til København. Desuden rundede hun de 70 år den 29. juli, så der var to gode årsager til at samle venner og bekendte til et arrangement, hvor det meget naturligt kom til at handle om musik. Og mennesker - ikke mindst.

For Hanne Rømer har om nogen sat sine musikalske fodspor i og uden for landsdelen, siden hun flyttede til Aabenraa i 1987.

Fødselaren lagde selv ud med sangen "I thought about you", akkompagneret af et velspillende og veloplagt Jomfru Fanny Big Band under ledelse af Jack Lawrence - hendes band, som hun var med til at stifte og hvis kreative og musikalske leder hun var gennem en lang årrække.

- Det er en sang, der har fulgt mig i mange årtier, bekendte Hanne Rømer fra scenen i en fyldt Sønderjyllandshal, hvor publikum havde taget plads ved café-borde og således kunne nyde masser af messing og en perlerække af melodier, fremført af musikere, sangere og ensembler, der alle har hovedpersonen som fællesnævner.

Annonce
Jomfru Fanny Big Band, som Hanne Rømer havde stiftet og selv havde ledet gennem mange år, leverede en veloplagt og velspillet indsats ved koncerten. Foto: Jacob Schultz

Oplevelse hver gang

- Hun er værd at høre på, lød det fra tidligere byrådsmedlem for SF Jørn Ulrik Larsen.

Han har fulgt Hanne Rømer i alle årene, lige siden han hørte hende første gang på Nygadehuset.

- Det er en oplevelse, hver gang hun går på scenen. Og så er det fantastisk, at hun kan samle så mange mennesker. Både på scenen og hér i salen til koncert, sagde Jørn Ulrik Larsen.

Hanne Rømer gled ubesværet ud og ind af de forskellige roller - enten som dirigent for "sit" Jomfru Fanny Bigband, med saxofon i duet med pianisten Maritta Wandall, foran sangerne i vokalensemblet Round About Vocals, der betegnede deres korleder gennem de seneste 12 år som "musikalsk, kugleskør og kreativ", eller med Marion Weiss Svanberg på trombone som mod- og medspiller i Sax'n'Bone Duo, og som tredje part i Gentle Rain Trio med Jens Kaa (g) og Henrik Carstens (b).

Eftermiddagens bevægende højdepunkt bød på et genhør - og gensyn med bandet "Hos Anna", som var samlet til lejligheden efter 40 år: Irene Becker, Pierre Dørge, Bent Clausen samt søstrene Lotte og Hanne Rømer tog sammen med et begejstret publikum en tur ned ad mindernes boulevard.

Esther Larsen var én af mange solister ved koncerten i Sønderjyllandshallen. Foto: Jacob Schultz
Publikum kunne nyde en eftermiddag med god musik ved cafébordene. Foto: Jacob Schultz
I omklædningsrummet blev der truffet forberedelser til Hanne Rømers fødselsdags- og afskedskoncert. Foto: Jacob Schultz
Publikum kunne nyde en eftermiddag med god musik ved cafébordene. Foto: Jacob Schultz
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tunnel bliver en klar gevinst

Tysklands rigsrevision, Bundesrechnungshof, har kørt tunnellen under Femern Bælt gennem et regneark og fundet ud af, at den faste forbindelse ikke nødvendigvis kan betale sig set fra den tyske side af grænsen. Revisionen har kalkuleret, at det vil koste omregnet godt 26 milliarder kroner at gennemføre den nødvendige udbygning af veje og jernbaner. Den udgift står muligvis ikke mål med gevinsterne fra en fast forbindelse, mener man. Dette har skabt fornyet røre om projektet blandt tyske politikere. Her har De Grønne hele tiden været skeptiske og kræver nu, at planen tages op til fornyet overvejelse. Set med danske briller minder det om den debat, der udspandt sig før byggeriet af Storebæltsbroen. Den var helt overflødig, det var så hyggeligt at drikke dårlig kaffe på DSB’s færger, og brobyggeriet kunne ødelægge vandmiljøet, lød nogle af argumenterne dengang. I dag ville næppe nogen undvære broen, der ikke kun fysisk, men også mentalt har bundet Danmark meget bedre sammen. År for år sætter trafikken rekord, og investeringen på over 26 milliarder frem mod åbningen i 1998 bliver derfor tilbagebetalt noget hurtigere end de 37 år, der oprindelig blev budgetteret med. Ganske det samme vil formentlig ske for tunellen under Femern Bælt. Naturligvis skal den slags megaprojekter gennemtænkes grundigt. Alle aspekter i forbindelse med såvel økonomi som økologi må tages i betragtning. Ikke desto mindre er der ikke nogen grund til dommedagsscenarier, viser erfaringerne fra Storebælt. Naturligvis er det en indlysende fordel for såvel Danmark som de øvrige, nordiske land, at der bliver nemmere fysisk adgang til det vigtige, tyske eksportmarked. Derfor er Danmark også villig til at finansiere tunnelbyggeriet. Men det handler ikke kun om penge. Vi har meget tilfælles med vores tyske nabo og kan inspirere hinanden til gensidig gavn. Det ved vi i det dansk-tyske grænseland. Samme oplevelse fortjener det grænseland, hvor indbyggerne indtil videre er adskilt af vand.

Annonce