Annonce
Sønderborg

Kultur I Syd får Sønderborgs Galochepris

Bon Jovi og Def Leppard giver koncert for 23.000 mennesker på Kær Vestermark i Sønderborg.Foto: Timo Battefeld
Torsdag aften delte Sønderborg Salgs- og Reklameforening årets Galochepris ud til kulturarrangøren Kultur I Syd.

Sønderborg: Sønderborg Salgs- og reklameforening havde torsdag aften generalforsamling, hvor der traditionen tro blev uddelt årets Galochepris. Dette års modtager var Kultur I Syd ved eventchef Jes Johansen, formand Torben Lindvang og forretningsudvalgsmedlem Allan Schøne.

Ifølge foreningen vedtægter uddeles årets Galoche til en eller flere personer, der gør en forskel i Sønderborg-området, en person, der er med til at udvikle området og sætte det på landkortet. Om det er indenfor kunst, kultur, erhverv, markedsføring eller noget helt femte er underordnet.

Det var revydirektør Leif Maibom, der uddelte prisen:

- Når Sønderborg Salgs- og Reklameforening deler Galocheprisen ud, er det for at hylde en eller flere, der har fortjent det. Dem der går nye veje - for dem, der går i andres fodspor kommer aldrig foran. Man skal være en first mover, have mod, være nytænkende og sætte Sønderborg på landkortet. Kultur I Syd får prisen fordi I i den grad har skabt et musikalsk fyrtårn i Sønderborg, der har sat byen på landkortet og givet os et hav af store musikalske oplevelser. Fra Pavarotti til Bon Jovi. Fra Lilholt til Seebach. Fra Mølleparken til Slagmarken, sagde Leif Maibom til prismodtagerne.

Det er bestyrelsen i Sønderborg Salgs- og Reklameforening, der bestemmer, hvem som skal have prisen.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

IS-medlem er inderligt uvelkommen

Et tidligere medlem af Islamisk Stat ankom mandag til Danmark, og blev straks anholdt. Manden har siddet fængslet i Tyrkiet, men blev sendt til Danmark på begæring af de danske myndigheder. Formentlig skal man være jurist for at forstå, hvorfor Danmark har bedt om at få den pågældende udleveret. Han er inderligt uvelkommen. Manden er den 28-årige Ahmad el-Haj. Han er af palæstinensisk oprindelse, men ærgerligt nok udelukkende dansk statsborger. Passet kan han derfor ikke miste. Trods det danske pas er det naturligvis grotesk at påstå, manden er vendt hjem. Danmark er ikke et hjem for mennesker, der har vendt os ryggen og direkte kæmpet mod landets interesser. Justitsminister Nick Hækkerup er blevet kritiseret for at lægge pres på domstolene i sagen om den den udleverede. Ministeren har nemlig sagt, at manden forhåbentlig bliver dømt for de forbrydelser, han har begået. Kritikken kommer fra De Radikale og Enhedslisten. Strengt taget har de ret i, at det ikke er en ministers, men domstolenes opgave at vurdere, om en sigtet er forbryder eller ej. Men ikke desto mindre er Nick Hækkerups spontane reaktion absolut forståeligt. Så skulle en domstol kende den pågældende skyldig, sker det forhåbentlig efter straffelovens paragraf 114. Den såkaldte terrorparagraf åbner nemlig mulighed for fængsel på livstid. Sanktionen er aldeles passende, hvis den 28-årige skulle vise sig at have deltaget i Islamisk Stats uhyrlige forbrydelser. Måtte han i givet fald aldrig komme på fri fod eller i hvert fald sidde i fængsel, til han er en meget gammel mand ligesom den firedobbelte politimorder Palle Sørensen. Han tilbragte 33 år bag tremmer. Ahmad el-Haj blev ifølge flere medier hårdt såret under et bombeangreb og sidder i kørestol. Han har fortalt Weekendavisen, at han inderligt fortryder sine handlinger. I betragtning af de konsekvenser hans indsats for Islamisk Stat har haft for ham selv, er det såmænd ganske muligt. Nogen formildende omstændighed er det imidlertid ikke.

Annonce