Annonce
Billund

Kultur- og fritidsråd har delt penge ud

Idræt om dagen har mange, der gerne vil spille bob, og har derfor fået støtte til indkøb af flere bobborde. Arkivfoto: Joan Karlsen
Forsvarsbrødrene fik nej, men der er penge på vej til både kunstforening, badmintonklub og Idræt om dagen.

Billund Kommune: Kultur- og fritidsrådet har kigget på ansøgninger til forskellige puljer og delt penge ud.

Således er der 15.375 kroner på vej til Grindsted Badmintonklub, der ønsker at få malet fem badmintonbaner op i hal 3 i Magion. Det skal gøre det mere attraktivt for foreningens træningshold, tiltrække nye medlemmer samt give et mere professionelt udtryk ved afvikling af stævner.

12.000 kroner skal sikre, at SOIF Fodbold blandt andet kan holde et opstartsarrangement, en informationsaften og få fælles trænerdragter i forbindelse med et nyt klubsamarbejde.

7250 kroner går til Idræt om dagen, der dermed får tilskud til nye bobborde og et spil curling. Idræt om dagen oplever fremgang i medlemstallet og har derfor brug for mere udstyr.

837 kroner er på vej til Billund Kunstforening som et tilskud til reklamebannere, der skal være med til at synliggøre foreningens kunstudstillinger.

Annonce

Afslag til forsvarsbrødre

Forsvarsbrødrene får afslag til deres ansøgning om tilskud til brodering af en ny fanedug, som de har fået tildelt af Danmarksamfundet. Fanedugen skal broderes, og da der er specielle regler for, hvem der må brodere en fane, kan det kun ske to steder i landet. Forvaltningen vurderer dog, at foreningens formål er på kanten af folkeoplysningslovens sigte, blandt andet fordi foreningen i nogen grad har karakter af et lukket fællesskab. Derfor har kultur- og fritidsrådet afslået at støtte sagen.

Flere penge kan søges

Knap 160.000 kroner ligger endnu i kommunekassen og venter på modtagere indenfor kultur- og fritidsområdet. Kultur- og fritidsrådet ønsker derfor at få en ansøgningsfristen forlænget til 1. november.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Se læsernes vilde billeder af oversvømmelserne: Her plejer folk at gå og cykle

Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Annonce