Annonce
Sønderborg

Kultur- og idrætsnat fra slottet til Hotel Alsik

Traditionen tro kan man se foreningen TS Sønderborg Rhonrad på Søndertorv. Arkivfoto: Timo Battefeld
126 foreninger og aktører er klar fredag aften, når der er Kultur- og Idrætsnat i Sønderborg mellem klokken 17-23.

Sønderborg: Kultur- og Idrætsnatten fredag den 23. august strækker sig i år fra Sønderborg Slot og helt hen til Hotel Alsik. Der er i år er tilmeldt 126 aktiviteter. Ud over aktiviteterne på gaden er der også musik i Riddersalen på Sønderborg Slot, på Nørrebroscenen, scenen på Havbotorvet og i Multikulturhuset.

Hotel Alsik åbnede i foråret, og hotellet har også meldt sig til Kultur- og Idrætsnatten. Hotellet har frem til klokken 22.00 åben for panoramaudsigten Point of View på 16. etage.

På Søndertorv er der fra klokken 17.00 og frem til klokken 21.15 opvisninger med folkedans, linedance, gymnastik, karate, taekwondo og dance and fitness.

I Riddersalen på Sønderborg Slot er der gospel og musik med de mindste ved New Hope Gospel Choir, Sønderjysk Pigekor og Drengekor synger, det samme gør Nordalskoret, Motetkoret og Alskoret, mens der for alvor kommer musikalske toner med Opus 2 Big Band.

På Nørrebroscenen spiller først Sønderborg Musikskole, derefter er der salsa-musik, og integrationsprisen overrækkes kl. 20.30, og kvindeorkesteret Gasoline slutter af.

Lokale bands er med på Havbogadetorvet. Det er Rouwen, Last K., Fools Paradise, Fames og Thunderborg.

Ved Slotskajen vil man kunne finde medarbejdere fra Kultur, Event, Idræt og Fritidsafdelingen samt Tilflytterservice Sønderborg. Her vil der være ansigtsmaling, konkurrence for de mindste med præmie, kl. 17.15-18.00 vil spillere fra SønderjyskE's herrehåndbold giver autografer. Kl. 18.15-19.00 kan man møde Sønderborg Floorball Club, og kl. 19.15-20.00 er det bollywood dance.

I Multikulturhuset spiller Blue Grass i caféområdet kl. 17-18.30, Sønderjysk Pigekor og Drengekor synger kl. 20-20.45. Der er åben altan, når fyrværkeriet går i gang kl. 23.00 på en tømmerflåde i inderhavnen.

Uden for havneområdet er der improvisationskoncert i Sct. Marie Kirke kl. 21, og så er der åbnet hus på Museet på Sønderborg Sygehus og Ringridermuseet.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Annonce