Annonce
Læserbrev

Kulturby Haderslev Kunsthal 6100, hvad i alverden er nu det ?

Læserbev: Det var, hvad vi i ”En kreds af yngre ægtepar” – ja, det var i hvert fald, hvad vi definerede os med, da vi startede vore månedlige møder i vor Tørningkreds af 1966, spurgte om. Ok, der er sket enkelte småændringer siden i vor kreds – ligesom vi også har fået besøgt alle omegnens kulturelle seværdigheder, kunstudstillinger, teatre, museer og så videre i hele Sydjylland, troede vi.

Pludselig kan man i landsdækkende medier læse om en ”Kunsthal 6100”, og det her i Haderslev, helt uden vi anede, hvad det nu var. Omgående fik vi arrangeret en orienteringsaften i det gamle Winds Bogtrykkeri på Gravene, ja, for det er netop her i den gamle maskinhal, man finder Kunsthal 6100. Heldigvis havde Marie Dufresne, der er den drivende ildsjæl, der sammen med sine hjælpere har skabt denne aktivitet i Haderslev, accepteret at give os en orientering om ideen bag kunsthallens, samt hvad dens fremtidige aktiviteter er og vil få af betydning for vor by.

Og hvad hørte vi så i denne næsten tomme, gamle bogtrykkermaskinhal, emmende af al den kultur, der her er sat på tryk? Sådan sagt bare i enkeltord:

Alt og intet, kulturaktiviteter, gammelt og nyt, historien og fremtiden, inde i hallen, ude i byen, springvandet der sprang med blomster fra rådne frugter, samarbejde, Møllen, teater, musik, kunst og kultur til ungdommen, udvikling i Haderslev, provokation i alt og så videre.

Men én ting er jeg sikker på, mange vil føle sig provokerede, og mange vil råbe hurra for, at nogen gør noget for os og vor by. Enten er man for, eller man er imod. Her er der ingen mellemvej. Men besøg Kunsthal 6100 – og bliv provokeret!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Brexit it is: Vælgerne har talt

Endelig. Endelig kan både Storbritannien og EU komme videre. De britiske vælgere har talt, tydeligt, og de har klart valgt Brexit. Det giver en tiltrængt klarhed på begge sider af vandet oven på flere års tumultariske scener i det britiske parlament og manglende fremdrift i de uendelige forhandlinger med et mere og mere målløst EU. Nu må vi være færdige med Brexit eller ej. De britiske vælgere har talt, og de har givet den konservative premierminister Boris Johnson et klart mandat. Johnson er som politiker let at mene en masse om. Man kommer let til at ryste på hovedet. Han er en populist, en politisk charlatan, der ikke skyr nogen midler for magten, men han er også en klar vinder af det britiske valg efter en valgkamp, der har centreret sig om en sag: Brexit. Nu. Om han vandt på grund af sagen eller på grund af en meget svag, forvirret opposition, eller fordi englænderne ikke orker mere snak eller en kombination af det hele er ligegyldigt. Johnson vandt stort. Han tegner Storbritannien. Det kan man begræde, fra vores side af Nordsøen. Både politisk og økonomisk. Vi gik ind i det europæiske fællesskab sammen med englænderne, og der har så at sige altid været en tæt og givtig relation mellem Esbjerg og Harwich, og det havde været bedst for Danmark, om Storbritannien på vej ud af EU var vendt om i døren. Det gør Storbritannien ikke med Boris Johnson som dørmand. Lad os tørre øjnene. Briterne har valgt brexit, nu skal vi have det bedst mulige ud af det scenarie. Vi har en interesse i en stærk og tæt relation også fremover. Vi skal have en fornuftigt balanceret handelsaftale på plads hurtigst muligt. Vi beriger hinanden økonomisk og kulturelt. Danmark bør være den stemme i EU, som mere end nogen anden søger kompromisset og appellerer til fornuften i de forestående forhandlinger mellem Storbritannien og EU. Det bliver der brug for.

Annonce