Annonce
Læserbrev

Kulturby Haderslev Kunsthal 6100, hvad i alverden er nu det ?

Annonce

Læserbev: Det var, hvad vi i ”En kreds af yngre ægtepar” – ja, det var i hvert fald, hvad vi definerede os med, da vi startede vore månedlige møder i vor Tørningkreds af 1966, spurgte om. Ok, der er sket enkelte småændringer siden i vor kreds – ligesom vi også har fået besøgt alle omegnens kulturelle seværdigheder, kunstudstillinger, teatre, museer og så videre i hele Sydjylland, troede vi.

Pludselig kan man i landsdækkende medier læse om en ”Kunsthal 6100”, og det her i Haderslev, helt uden vi anede, hvad det nu var. Omgående fik vi arrangeret en orienteringsaften i det gamle Winds Bogtrykkeri på Gravene, ja, for det er netop her i den gamle maskinhal, man finder Kunsthal 6100. Heldigvis havde Marie Dufresne, der er den drivende ildsjæl, der sammen med sine hjælpere har skabt denne aktivitet i Haderslev, accepteret at give os en orientering om ideen bag kunsthallens, samt hvad dens fremtidige aktiviteter er og vil få af betydning for vor by.

Og hvad hørte vi så i denne næsten tomme, gamle bogtrykkermaskinhal, emmende af al den kultur, der her er sat på tryk? Sådan sagt bare i enkeltord:

Alt og intet, kulturaktiviteter, gammelt og nyt, historien og fremtiden, inde i hallen, ude i byen, springvandet der sprang med blomster fra rådne frugter, samarbejde, Møllen, teater, musik, kunst og kultur til ungdommen, udvikling i Haderslev, provokation i alt og så videre.

Men én ting er jeg sikker på, mange vil føle sig provokerede, og mange vil råbe hurra for, at nogen gør noget for os og vor by. Enten er man for, eller man er imod. Her er der ingen mellemvej. Men besøg Kunsthal 6100 – og bliv provokeret!

Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Gram Equipment går rettens vej for at få 650 mio. kroner efter skandalehandel: De kommer til at tilbagebetale uanset hvad

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Politiet tiltaler Kurt Beier for groft ågeri i sag om slum-lejr: Kræver fængselsstraf

Varde

Blåvand har fået sin sorte by

Danmark

Udenlandske turister fravælger Danmark: Venstre opfordrer til at fjerne seksdages-regel omgående

Annonce